vrijdag 28 februari 2014

Afkicken…

Na een aantal maanden achtereen gasten te hebben mogen ontvangen was het even afkicken voor ons. Het dagelijkse leven staat weer gewoon in het teken van werken, en voorlopig staan er ook geen vrije dagen meer op de planning. Toch mochten we nog een hele gezellige avond doorbrengen met oud Toshiba collega Jaap, zijn vrouw Mireille en zoon Laurens in Souk Madinat.

Een mooi plekkie buiten aan het water was door Cin gereserveerd en met een prima stukkie vlees en een drankje al met al een lekkere maandagavond waarbij we aan het eind ook nog wat Nederlandse stroopwafels, een aantal zakken drop en een VI mochten ontvangen. (Bedankt!!)

IMG-20140218-00515

In de vorige blog wist ik nog net te melden dat de Halve marathon van RAK (Ras Al Khaimah – het meest noordelijke Emiraat hier) op het programma stond. Vroeg in de ochtend ging het alarmpie af (03.00) en vervolgens werd ik opgehaald door Tri-Pirate collega Chris.

RAK_Half Marathon

De Halve Marathon van RAK mag zich de snelste halve marathon ter wereld noemen (snelste tijd ooit is hier gelopen). Ook dit jaar waren er weer wat Afrikanen ingevlogen maar helaas, ondanks de prima weersomstandigheden, dit keer geen wereldrecord. Wel sneuvelde er een ander record, er wisten namelijk 8 Afrikanen binnen het uur de finish te bereiken (21 KM binnen 60 minuten!!). Zelf liep ik (al luisterend naar een Live concert van de Foo Fighters) een heerlijke race, had ik af en toe het gevoel “te vliegen” en kwam dat “stofje” vrij waar je als loper altijd op hoopt maar wat maar zelden komt (alsof er een soort drugs wordt ingespoten)
image
IMG-20140214-00514IMG-20140214-00512

Vanuit Nederland kregen we weer prima berichten door met uiteraard als allerbeste en belangrijkste bericht het nieuws dat zuslief inmiddels alle 30 bestralingen erop heeft zitten en dat het er prima uitziet, ze zich best tot heel goed voelt en dat werd in een heerlijk weekendje Sanadome gevierd. Dochter Inge moest afgelopen week een spreekbeurt doen op school en al ver vantevoren was het onderwerp waar ze over zou gaan spreken bekend: Dubai Glimlach

Gekleed in een Abaya (lokale outfit voor dames hier) en uiteraard voorzien van allerlei informatie, spulletjes en de ervaringen die ze hier had opgedaan kwam ze met een 9+ uitermate goed voor de dag.

Spreekbeurt Inge

Wij werden afgelopen week door “totaal onbekenden” verrast met een reactie op onze vorige blog. Zoals wellicht bekend wordt er slecht een beperkte groep mensen automatisch via Facebook op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe blog wordt geplaatst. Maar uiteraard is de blog wel vindbaar via bijv. Google. En dus kan onderstaande gebeuren en uiteraard vinden wij dit leuk en daarom wordt het eventjes vermeld.

Wat een geweldig leuke blog hebben jullie :)!  Ik kwam hier op terecht toen ik wat meer info zocht op het net over Dubai, want mijn man, ik en ons zoontje (nu 6,5 maanden) verhuizen in augustus/september van dit jaar naar Dubai voor mijn man zijn werk…….

Afgelopen maandag nog een typisch “Dubai incidentje”. Op klaarlichte dag werd op de Sheikh Zayed Road (de 12-baans weg van Noord naar Zuid) onderstaande witte Nissan Armada tot stilstand gebracht aangezien er toch wel iets vreemds in de kattenbak zat…..Vanuit Nederland (en live te volgen in Dubai) zagen wij onze favorieten helaas (definitief) afhaken voor het landskampioenschap. Het zat de mannen de laatste 2 wedstrijden niet echt mee maar daar gaan we niet over zeiken (over een heel jaar genomen krijg je natuurlijk ook wel eens een pingeltje mee). Aanstaande zondag wacht de aartsvijand, eens zien of het seizoen toch nog enigszins opgefleurd kan worden in een waarschijnlijk kolkende Kuip (Feyenoord Thuis: Gekkenhuis!!)

Vanuit het “Peterstraatje” ontvingen we gisteravond weer een erg leuke update over het reilen en zeilen in Alphen. Ga niet alles laten zien maar alleen de belangrijkste gebeurtenissen worden hieronder weergegeven Glimlach
Update_Alphen
 • Het is bijna Carnaval! Prins Johan en de Roef zijn er helemaal klaar voor, en we hebben er gruwelijk veel zin in met zijn allen
 • John Oorthuis, van juffrouw Riet, heeft een Mazda 626 te koop staan
 • Afgelopen week was de Cito toets. Niet dat ik daar wat mee te maken heb, maar ik denk ik noem het toch.
 • Dit jaar ga ik als clown verkleed met de carnaval.
 • De oma van Sharon krijgt binnenkort op 90 jarige leeftijd een nieuwe knie.
 • 13 januari organiseerde de Alphense dames vereniging haar jaarlijkse bingo-avond in de Hucht.
 • FC Twente is een eikel en scheids Ozubuluk (of zoiets) ook!

Wij houden van deze humor kerel, dus ga hier maar lekker mee door.

Cin gaat lekker op het werk, de laatste paar weken zijn er weer 2 grote klanten (namen kan ik niet noemen Glimlach) binnengehaald en 1 van de doorslaggevende factoren was het aanwezige “Quality-systeem”, opgezet door: …je raadt het al. Ze zal het wel niet leuk vinden dat ik het noem maar goed werk mag beloond worden en dus komt het in de blog.

Aankomende week gaat Cin weer een reisje/rondje Europa doen en zal ze natuurlijk proberen een paar daagjes Nederland te doen. Gelukkig ben ik die anderhalve week niet alleen want wij hebben nog altijd gezelschap van dit schepsel genaamd Frits.

IMG-20140211-00511

Aankomende week gaat deze jongen meedoen aan de “Ride For Roy”. Al eerder werd er op deze blog melding van gemaakt maar de Ride for Roy is een fietsrondje van 65 KM van het Atlantis Hotel (Palm eiland) naar Nad Al Sheba (fietsparcours) en terug die volledig in het teken zal staan van Roy Nasr.


RFR

Roy Nasr was mede oprichter van Tri-Dubai en een ongelofelijk groot sportman die een aantal maanden geleden door een dronken automobilist van het leven werd beroofd. De gehele opbrengst van dit evenement (60 euries pp) zal dan ook gaan naar de familie van Roy. Inmiddels hebben zich al 900!!! mensen aangemeld en zal Dubai volgende week Oranje gekleurd zijn aangezien iedere deelnemer onderstaand prachtig tenue zal dragen.

tenue

Op 15 maart aanstaande wacht de volgende uitdaging…


image

De Internationale Triathlon van Abu Dhabi met oa de gebroeders Brownlee (1 en 2 op de Olympische Spelen in Londen). Dit schatje wordt wat zwaarder dan de normale “Olympic Triahlon” aangezien er ipv 40 KM, 100 KM gefietst moet gaan worden. Eens kijken hoe deze verloopt en als het gevoel erna goed is gaan we volgend jaar maar eens voor de ultieme uitdaging: een IronMan.

Wij wensen iedereen alvast een heerlijke carnaval toe maar dat wel lukken met deze prins en degenen die niet gaan een aantal heerlijke dagen vakantie.

image

en uiteraard feliciteren we alvast Moeders (4 Maart), oud-collega Hans, Sasja (van Leo) en ook nog een beetje (al was het gisteren), sjeik Robert met hun verjaardagen.


Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin3 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk verslag,wij hebben het gelezen in Kerkrade waar we een paar daagjes zijn.Mooi hotel,hebben al even gefietst,maar nu is het gaan regenen.Proberen een dezer dagen te skypen..Liefs voor jullie van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan en Cindy,

  Wat hebben jullie toch een super leuke blog.
  Ik lees hem telkens met heel veel plezier. Wat is het fantastisch om te lezen dat jullie het daar zo geweldig naar jullie zin hebben.

  Ga vooral door met schrijven, enne tot Pleinpop!!

  Groetjes Danielle Kusters

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Danielle, helaas dit jaar geen Pleinpop, we hebben al teveel vrije dagen opgesnoept de laatste maanden dus we gaan even doorwerken en dan (hopelijk) een mooi reisje maken later dit jaar

   Verwijderen