zaterdag 3 mei 2014

Training–Koningsdag en bijna bezoek

Inmiddels is het alweer begin Mei en dat betekent dat we over ietsje meer dan een maand alweer 2 jaar in Dubai zijn en de tijd is omgevlogen.  Dat geeft al aan dat we het hier perfect naar onze zin hebben en dat we hier dus voorlopig nog wel een tijdje zullen blijven.

De laatste weken zijn de voorbereidingen begonnen voor de IronMan van volgend jaar Maart. Daar waar een groot aantal mensen hier kiest voor een trainingsschema opgesteld door een “personal trainer” heb ik besloten om het gewoon zelf te gaan proberen. Vanaf nu wordt er dus zo’n beetje iedere dag gesport met als enige rustdag de Woensdag. Via een excelsheetje zal ik bij gaan houden welke afstanden er gedaan worden en hoeveel tijd ermee gemoeid gaat. Inmiddels heb ik hier ook een “bike-fitting” laten doen waardoor mijn fiets volledig opnieuw is afgesteld om zo dicht mogelijk de “perfecte houding op de fiets” te kunnen benaderen.

IMG-20140423-00557

In een sessie van zo’n 3 uur waarbij ik ongeveer 25 keer op een fiets moest klimmen en waarbij er zelfs onder en in mijn fietsschoenen aanpassingen werden gedaan bleek onder andere dat mijn stuur, mijn zadel en mijn “crank” vervangen moesten worden en ziet mijn fietske er inmiddels zo uit….

IMG-20140501-00564

Nu nog de 2 wielen vervangen door carbon wielen en we zijn klaar…

Uiteraard werd er intussen flink getraind met een 136 km ritje bij Al Qudra en gisterochtend reden we hier om kwart over 3 in de nacht weg om om 5 uur ‘s ochtend te kunnen starten voor een sessie door de heuvels/bergen van Hatta. Na afloop een heerlijk ontbijt bij het Hatta Fort hotel met een gedeelte van de deelnemers.

IMG-20140502-00569IMG-20140502-00568IMG-20140502-00566IMG-20140502-00565

Verders ook begonnen met zwemlessen… (hopelijk heeft het nog zin). Alhoewel het zwemmen al wel aardig is verbeterd (toen ik in Dubai kwam kon ik geen 25 meter borstcrawl) laat de techniek nogal te wensen over en dus wordt er vanaf nu iedere zaterdagmiddag in onderstaand zwembad naar de instructies van Zwemlerares Chrissy geluisterd en door de week geoefend.

IMG-20140426-00563

Cin is inmiddels begonnen met zogenaamde Yoga Bikram sessies. Kan “helaas” geen echte foto’s laten zien en dus moeten we het doen met een foto die ik van Google hebt geplukt…

Yoga Bikram

“Helaas” aangezien ik jullie graag het gezicht van Cin had laten zien tijdens of na zo’n sessie. Yoga Bikram wordt uitgevoerd in een ruimte die wordt opgewarmd tot zo’n 40 graden. Het is de bedoeling dat je vooraf niets eet en volgens CIn ga je tijdens een sessie 3 x “dood”. De eerste keer dat ze terugkwam van zo’n sessie leek het alsof uit een magnetron kwam gekropen….. Glimlach

Volgende week een lekker trainingsweekendje in Al Ain (Jebel Hafeet gebergte), waar we al eens eerder zijn geweest…

image

Buiten alle trainingen om werd er natuurlijk ook nog wel eens wat “gedronken”, we moeten natuurlijk een klein beetje voorbereid zijn op wat ons eind Mei te wachten staat….(toch Marc en Ingrid..?)

Zo gingen we met een aantal mensen van de Tri-Pirates naar Mc Gettigans in Jumeirah Lake Towers. Een prachtige Ierse pub waar je zowel binnen als buiten kunt zitten, er iedere avond Live muziek speelt en waar ze o.a. ook tequilas (Glimlach)beuken….

image

en werd er hier uiteraard ook Koningsdag gevierd. Net zoals vorig jaar gebeurde dat op de Emirates Golf Club en dat betekent voor ons een thuiswedstrijd aangezien dat naast “The Greens” ligt. Dit jaar werden er vanuit Nederland 2 artiesten / bands ingevlogen. De Corona’s zorgden voor de opening en de afsluiter en daartussenin trad Ali B op met Brownie

Verders uiteraard Nederlandse snacks en Nederlands bier…

IMG-20140424-00560IMG-20140424-00559IMG-20140424-00558IMG-20140424-00562

De Corona’s kende ik al (Pleinpop) maar van Ali B had ik weinig verwacht maar het moet gezegd, Ali had een prima optreden en wist het publiek prima te vermaken..  De Corona’s sloten vervolgens de avond af met het wat stevigere werk en daar houden wij wel van…Vanuit Nederland kregen we ook prima berichten door op het sportieve vlak en ging Inge er met 2 gouden medailles vandoor in het zwembad (en dan verdien je natuurlijk een lekkere ijsco)

Inge_Goud

Ook kregen zowel Inge als Rens een nieuwe fiets en werd de kamer van Inge compleet vernieuwd met natuurlijk 2 prachtige foto’s aan de muur gemaakt tijdens de vakantie in Dubai.

Nieuwe_Kamer_IngeNieuwe_Fietsen

Ook werd afgelopen week de uiteindelijke beslissing genomen wie die prachtige Kuip mag gaan vernieuwen en de keuze viel (had het zelf liever anders gezien op de BAM). Sinds de berichten dat er in Rotterdam een nieuw stadion zou moeten komen was Red De Kuip de enige partij (samen met de supporters) die De Kuip wilden behouden en niet voor niets hebben wij daar destijds aandacht aan besteed en zie je in de rechternavigatie nog altijd het embleem van Red De Kuip. Gelukkig blijft de Tempel aan de Maas behouden en wordt het stadion straks met zo’n 70.000 plaatsen en de nodige aanpassingen een stadion wat weer jaren meekan en waardoor de begroting weer een stukkie opgeschroefd kan worden..Verder feliciteren we die club uit Amsterdam opnieuw met het behalen van het landskampioenschap en keken we met genoegen naar de bekerfinale waar een ongekend goed spelend Zwolle de vloer aanveegde met diezelfde ploeg.

Tenslotte willen wij graag een aantal mensen feliciteren met hun verjaardagen. Zo mag vandaag Sabina de taart aansnijden, bereikt deze week Oma de Leeuw de memorabale leeftijd van 96 jaar!!!, is vandaag over precies een week de Al Bundy van Wijchen (Smit) jarig, mag Cas (van Martijn en Markell) een aantal kaarsjes uitblazen en last but certainly not least wordt deze prachtige dame deze week alweer 12 jaar oud.

PDR_0427Image013IMG_0478 (Medium)Lieve Inge, alvast hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een hele leuke dag toegewenst!

Wij tellen de dagen inmiddels af dat Marc en tweelingzus Ingrid deze kant op gaan komen (vergeet de Curry Gewurz niet!!)

Verhitte emoticon
Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten