dinsdag 18 november 2014

Nog fijner!!

Voor de derde keer in Dubai en net zoals vorig jaar lekker lang (zo’n 2,5 week), Appie en moeders… en het was fijn, nog fijner dan in 2012 en 2013 en zo hebben wij dat ook zelf ervaren, genieten in het kwadraat maar daarover later meer want we gaan al onze belevenissen wederom in 1 blog proberen te proppen maar eerst supernieuws vanuit Wijchen Glimlach

want daar werden Rai en Manon de trotse ouders van een kersverse dochter genaamd Mara en bij deze willen wij jullie nogmaals onze felicitaties overbrengen.

Mara

Maar nu terug naar onze bezoekers. We gaan proberen om zoveel mogelijk weer te geven wat we allemaal gedaan en gezien hebben maar het kan zijn dat ik wat mis/vergeet Glimlach .

Op donderdag 30 oktober kwamen Appie en moeders aan op de luchthaven in Dubai en gingen we linea recta naar ons appartementje in the Greens waar zoals altijd “Thais” werd besteld en we de nodige cadeautjes, tekeningen, tijdschriften en Hollandse voeding in ontvangst namen.

P1070366 (Medium)

De volgende dag werd er lekker uitgeslapen en uiteraard gebadderd en gingen we tegen het einde van de middag richting “The Beach”, het nieuwe stukje Dubai waar we lekker over de nieuwe boulevard slenterden en buiten genoten van een heerlijke maaltijd bij PF Changs.

IMG_4692 (Medium)IMG_4703 (Medium)IMG-20141031-00655 (Medium)

Daarna nog even bij de Real Madrid shop naar binnen (tientallen foto’s maken voor Rens) en rondkijken naar al het moois…

IMG_4715 (Medium)IMG_4735 (Medium)IMG_4745 (Medium)

De volgende dag werd er opnieuw lang uitgeslapen (dat lukte hier in tegenstelling tot thuis nogal goed Glimlach he moeders) en maakten we een autoritje waarbij we o.a. de plek lieten zien waar er wekelijks wordt gefietst en aten we bij “The Farm”.  (waren Cin en ik al een keer eerder geweest en is een absolute aanrader). Bestellen van je eten en drinken doe je hier via een iPad en de omgeving is alles behalve wat je je voorstelt bij Dubai.

IMG_4749 (Medium)IMG_4757 (Medium)IMG_4759 (Medium)

De volgende dagen ging ik gewoon werken en Cin vertrok voor een Europees tripje wat via Parijs naar Montpellier in Frankrijk liep voor een training, genoten onze bezoekers van het zwembad, wat wandelen, puzzelen, onze “Frits” en (inmiddels weten ze prima de weg) gingen ze zelf op pad. Zo werd o.a.de metro genomen naar de “oude stad en IBN Battuta”

P1070392 (Medium)
IMG_5080 (Medium)IMG_4779 (Medium)IMG_4778 (Medium)

In de loop van de week begonnen langzaam de voorbereidingen voor de Halve IronMan die in het weekend van 7 November op het programma stond. Met een vantevoren verwacht aantal van 250 deelnemers en uiteindelijk 1100 deelnemers was de eerste editie meteen een groot succes en inmiddels staat er eind Februari 2015 alweer een “Challenge” (zelfde afstanden, ander naampje) op de Dubai agenda

P1070369 (Medium)

en werd er “Hollandse kost” genuttigd in de vorm van wortelstamp

P1070367 (Medium)

Op woensdagavond werden de spulletjes bij Atlantis opgehaald en op donderdagavond werd de fiets alvast gestald voor de eerste Dubai International Triathlon en tevens eerste halve IronMan in deze regio die voor ons een thuiswedstrijd betekende met start en finish op de Palm naast Aquaventure / Atlantis hotel.

image

Op vrijdagochtend stonden wij rond de klok van 4 in de ochtend op en kwam Cin binnen van haar reisje Frankrijk en ging ik samen met Appie en moeders naar de Palm.

IMG_4781 (Medium)

Met weersomstandigheden die een stukkie gunstiger waren dan de maanden ervoor maar wel met een straffe wind was mijn eerste halve IronMan zwaar maar met een eindtijd van 5 uur en 38 minuten werd een prima tijd neergezet.
IMG_4801 (Medium)IMG_4803 (Medium)IMG_4838 (Medium)web-DITM0203 (Medium)rt20x30-DITA0398 (Medium)

Vol vertrouwen nu op naar de hele volgend jaar Maart in Melbourne!

‘s avonds van een paar heerlijke biertjes genoten en vroeg naar bed.

Op zaterdag werd het bedrijf van Cin bezocht, kregen onze bezoekers getooid in gele beveiligingshesjes uitleg van Cin, werd de elekticiteit uiteraard gecontroleerd door “oud-elektricien” Appie en ging deze zelfs nog even mee de hoogte in om wat spullen in het magazijn weg te zetten Glimlach

IMG-20141108-00667 (Medium)IMG-20141108-00669 (Medium)IMG-20141108-00671 (Medium)


‘s middags werd er “relaxed” op Kite Surf beach en naderhand werd er "Libanees" gegeten.

De volgende dagen gingen wij weer gewoon aan de slag, werd er wederom veel gebruik gemaakt van het zwembad, werd er gepuzzeld en gelezen en kreeg onze “Frits”er 2 grote vrienden bij die dagelijks gezelschap vormden.
imageIMG_5079 (Medium)

Tevens gingen Appie en moeders een aantal keren op pad. Zo werd de lange boottocht vanuit de Marina naar de oude stad gedaan,

IMG_4873 (Medium)IMG_4880 (Medium)IMG_4908 (Medium)
IMG_4892 (Medium)IMG_4912 (Medium)IMG_4933 (Medium)IMG_4946 (Medium)IMG_4953 (Medium)


werd de Dubai Mall bezocht, werd de monorail naar Atlantis genomen en zaten ze zelfs op de eerste dag van de opening in de Dubai Tram. Na jaren van werkzaamheden in de Dubai Marina werd vorige week woensdag dan eindelijk officieel de Dubai Tram in werking gesteld.(zie onderstaande link)Aangezien alle (beetje) grote steden voorzien zijn van een tram kon men hier uiteraard niet achterblijven en zo kon het zijn dat Appie en moeders op de allereerste dag in de geschiedenis in deze tram te vinden waren Glimlach
IMG_4970 (Medium)IMG_5001 (Medium)IMG_5040 (Medium)IMG_5075 (Medium)
STB_5015 (Medium)IMG_5077 (Medium)

en zo werd het alweer heel snel het laatste weekend (afgelopen weekend) waarin ik zelf op vrijdagochtend (opnieuw erg vroeg) door Cin naar Nad Al Sheba werd gebracht om vanuit daar mee te doen aan de Coast-to-Coast tour die vanuit het Westen (Dubai) naar het Oosten (emiraat Fujairah) zou leiden en waar wij al ruim vantevoren een heerlijk hotel hadden geregeld.

Coast_to_Coast (Medium)

Na een fietstocht van 207 km en ongeveer 6 uur en 3 kwartier fietsen kwam ik uiteindelijk bij het hotel aan waar een leuke ontvangst was geregeld en  ik op Cin, Appie en moeders die met de auto die kant op kwamen moest wachten in plaats van andersom…

IMG_5101 (Medium)IMG_5102 (Medium)

Ter plekke was een heerlijke barbecue geregeld (voor meer dan 300 personen), en genoten wij een volle dag van de heerlijke faciliteiten van dit prachtige hotel.

IMG_5120 (Medium)IMG_5123 (Medium)P1070397 (Medium)P1070411 (Medium)P1070401 (Medium)P1070413 (Medium)

Op zaterdagmiddag reden we vervolgens via een andere route terug naar Dubai, aten we aan het einde van de middag in “Arabian Ranches” en gingen Cin en ik op zondag weer aan het werk om vervolgens in de avond de vakantie af te sluiten bij Wagamama (Japanner aan de overkant van de straat).

En toen werd het maandag, de dag waarop wij beiden “helaas” niet mee konden naar de luchthaven omdat er verplicht gewerkt (training) moest worden, we onderstaand berichtje bij thuiskomst te zien kregen inclusief onze sleutel. Inmiddels hebben we vernomen dat de reis prima is verlopen en dat jullie inmiddels de kachel alweer aan hebben Glimlach
IMG-20141117-00690 (Medium) 

Wij vonden het FANTASTISCH, hebben genoten van jullie aanwezigheid, de goede zorgen, de schoonmaakklusjes, het doen van de was (en vooral het strijken ervan) en te zien hoe makkelijk jullie je weg weten te vinden.

Tot de volgende keer!!


Voor dat ik deze blog ga eindigen op de valreep nog een topbericht want (na 2 jaar waarin dit ook werd aangekondigd) lijkt het er nu toch echt op dat de mooiste club van Nederland deze kant op gaat komen.

image

en dat vindt deze jongen ERRUG leuk nieuws!!!

Helaas ontvingen we afgelopen weekend ook erg treurig nieuws waar Monique (moeder van Albert) plotseling overleed en wensen wij Henk, Albert en zus Tekhla alle sterkte toe.

Als allerallerlaatste alvast wat felicitaties aan het adres van Hilde, “Van Zon” en uiteraard Linda en kijken wij alweer uit naar ons volgende bezoek want volgende week donderdag zullen hier Bart, Judith, Meis en Jip landen.


groeten vanuit het allejezus lekkere Dubai
Jan & Cin1 opmerking:

  1. Wat eenprachtig verhaal, als we het lezen en de fotos zien is het net alsof we er nog zijn.We hebben het geweldig gevonden.Nu hebben we de elektrische deken aan om het warm te krijgen, wat een enorm verschil.Veel liefs en groetjes van ons.

    BeantwoordenVerwijderen