Hoe kom je aan een baan in Dubai en wat moet je vervolgens regelen

Waar vind ik werk?

Om werk te vinden in Dubai zijn er een aantal Recruitment buro's waar je je CV kunt achterlaten.

Onderstaande lijst geeft een overzicht van een aantal van deze recruiters.

Pas met het zoeken naar een geschikte baan wel op!, ook hier zijn "NEP" buro's actief die je vragen en/of bellen om een bedrag in Dollars over te maken zodat je gegarandeerd verder gaat in een eventuele procedure, trap hier niet in!, louter bedoeld om je geld afhandig te maken. Betaal dus NOOIT voor het vinden/zoeken van werk in de Verenigde Arabische Emiraten.

Zorg er ook voor dat je een LinkedIn profiel hebt aangemaakt en vooral dat deze volledig up-to-date is.

Wat moet er vervolgens allemaal gedaan worden?

Zorg ervoor dat je blijft bellen en actief bezig blijft om de baan te bemachtigen. Mailen lijkt hier niet de juiste manier. Blijf dus vooral contact zoeken via de telefoon of bezoek bedrijven of recruiters persoonlijk (wel even vantevoren melden dat je op bezoek komt :))

Heb geduld, veel, HEEL veel geduld!!!
4 opmerkingen:

 1. Beste Cindy en Jan,
  Veel dank voor jullie inzet en moeite om deze geweldige blog up-to-date te houden. Ik heb veel geprofiteerd van jullie informaties over werken en wonnen in Dubai. Een blog als deze heb ik niet gevonden op internet. Jullie zijn bij de tijd met recente informatie, uitgebreide informatie over basis dingen in Dubai en alle belangrijkste dat jullie niet alles zo reuskleurig en mooi maken. Het is zo als het is en sluit meer aan realiteit over Dubai. Dus daarvoor mijn complimenten en nogmaals bedankt!

  Mijn man en ik zijn al een tijdje bezig om serieus te overwegen om naar Dubai te verhuizen en werken. Zeg maar voor 85% zijn we hier klaar voor. Maar ik ben een voorzichtige tip en wil graag alles grondig uitzoeken, informeren en dan pas beslissen. Wij zitten nu wel een veilige omgeving in Nederland. Wij hebben niet super goed, maar ook niet in gevaren zone dat wij z.s.m. moeten vertrekken. Wij houden ons hoofd boven water, kunnen ademen en meer niet. En dat maakt ons kapot en moe, terwijl we beide full time hard werken, ziet een vakantie van 2 weken niet in! Komt door de studie schulden, hoge belastingen etc. Het kan beter en het moet anders. Vandaar dat wij besloten om richting Dubai te vertrekken. Daarbij hebben wij jullie hulp nodig. Jullie kunnen ons helpen om alleen een reële en oprechte antwoord te geven op onderstaande vragen. Dan zijn we weer stapje verder richting de waarheid.

  In het kort. Mijn man, (kostganger) is 41 jaar oud, Senior Software ingenieur en tot het laatste detail up-to-date van de nieuwste technologieën. Hij is echt een gevraagde ingenieur in zijn vak. Meer dan 8 jaar ervaring als ontwikkelaar. Geen moeite met de Engelse taal.

  Ik, 35 jaar, meer dan 9 jaar ervaring in de commerciële administratie en ook geen moeite in het Engels. Veel ervaring in voornamelijk administratieve werk.
  Nu komen de vragen:
  - Hoe groot is de kans dat mijn man een goede baan in Dubai te vinden? Wat is een goede baan in Dubai?
  - Is dat waar, dat als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek in Dubai dat je kan de kosten als vlucht, hotel etc. van de organisatie die jou heeft, uitgenodigd vragen? Of is dat te veel gevraagd?
  - Wat is een reëel indicatie van loon voor een senior ICTer? Wij krijgen alleen maar mooie reuskleurige verhalen over salarissen en beloningen in Dubai maar schud ons a.u.b. wakker.
  - (8000 euro per maand, huur van je woning, verhuiskosten en vlucht wordt door je werkgever betaald) een van de recente scenario’s die wij te horen hebben gekregen. Hoe waar kan dit zijn?
  - Heeft Dubai ook iets aan mij als administratief medewerkster?
  - Hoe betrouwbaar zijn de websites die jullie op de blog hebben gemeld om een baan te zoeken? Kan ik daar gerust onze Cv’s plaatsten?
  Ik weet dat jullie het ook druk hebben en ik vraag veel, maar net als ik zei, schud ons aub wakker met de reële feiten. Dan zijn wij enorm geholpen.
  Nogmaals bedankt voor de genomen moeite en ik wacht spannend jullie reactie af.
  Veel plezier en succes in alles wat jullie doen in Dubai!
  Vriendelijke groeten,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Sandra, heb je een email adres zodat ik mijn antwoord niet op de website hoef te plaatsen, groet Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi,
   Ja zeker. mijn email adres is armaghan_nl@hotmail.com

   Alvast bedankt.

   Verwijderen
 3. Ik ben ook wel benieuwd naar de antwoorden :)

  BeantwoordenVerwijderen