Openen van een bankrekening in Dubai


Het openen van een bankrekening in Dubai als buitenlander kan alleen wanneer je in het bezit bent van een verblijfsvergunning. U zult een visum moeten kunnen tonen, een kopie van uw paspoort moeten kunnen laten zien en een brief van uw werkgever (zodat men zeker is dat er nu en dan een bedrag op de bank zal worden gestort). In sommige gevallen kan er ook nog om uw huurovereenkomst worden gevraagd zodat men verzekerd is van een vast adres.

De meeste banken zijn geopend tussen 08.00 en 13.00 van zaterdag tot woensdag. Op donderdag vaak van 08.00 - 12.00. Op vrijdag zijn alle banken gesloten. Sommige banken in de grotere winkelcentra zijn open tot later in de avond.

De munteenheid van Dubai is de UAE Dirham (afgekort AED), die is verdeeld in 100 fils.  Bankkosten zijn relatief laag door de hevige concurrentie om nieuwe klanten te winnen.

Geld opnemen:


In alle Malls zijn banken en pinautomaten aanwezig. Ook kun je pinnen in vele supermarkten en de grotere hotels.
Met alle Nederlandse bankpassen kan geld worden opgenomen wanneer het Maestro logo er op staat zoals ABN Amro, Rabobank, ING Bank, SNS Bank.

Visa en Mastercard worden geaccepteerd in de Verenigde Arabische Emiraten, zowel voor betalingen en geldopnames.


Euro's omwisselen naar Dirhams:


Het is verstandig om de Euro's pas om te wisselen tegen Dirhams in Dubai zelf, aangezien de koers dan voordeliger zal uitvallen. De koers van de dirham schommelt ten opzichte van 1 euro tussen de 4,5 en 5,5 AED.


5 opmerkingen:

 1. Beste Jan,
  Hoop jij kan me weer van advies voorzien...
  Wat is het beste manier om geld over te maken van UAE naar Nederland?
  Met vriendelijke groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste dutch in Dubai, hoe kan men er voor zorgen dat geld van de Nederlandse rekening of in de ouwe sok van opa waarover men geen 1,2 % (vermogensbelasting)bestraft wil worden door de Nederlandse staat toch veilig in Dubai geparkeerd staat voor later als AOW reserve. Of te wel ook op kleine schaal belastingvrij wil leven van zijn eigen geld, bijna als koning der nederlanden koning Willem en familie van oranje van ons geld belasting vrij leeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste,

  Is het mogelijk om een bedrijf op te richten met een postbusadres in Dubai ? Grts Bart

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste,

  Is het mogelijk om een bedrijf op te richten met een postbusadres in Dubai ?

  BeantwoordenVerwijderen