dinsdag 11 december 2012

Druk, druk, druk

Dat was en is het deze week. Zowel Cin als ik maken lange dagen waardoor t maken van een nieuwe blog alleen laat in de avond (lees: 22.00) mogelijk is.

Afgelopen week zagen we dat Sinterklaas toch nog de nodige pakjes wist af te leveren op de Middendam ondanks de afwezigheid van financiele steun uit t Midden-Oosten. (dat wordt dus met de kerst rechtgetrokken..), sneeuw en t weggooien van geld ipv snoepgoed.

Sneeuw 2012 013Sneeuw 2012 009

Hier laat de temperatuur het inmiddels toe om de airco ‘s nachts uit te laten en daarvoor in de plaats de deuren te openen. Dat gaf ons afgelopen weekend ook de mogelijkheid om de boel buiten een beetje op te fleuren. Op dus naar de lokale bloemenboer die rijkelijk voorzien was van waar uit Nederland.

Alles staat “gewoon” uitgestald langs de weg of zelfs aan de overkant van de weg en blijft daar ook gewoon staan. Het stelen van spullen komt hier niet of nauwelijks voor. In een wereldwijd onderzoek naar de meest veilige landen ter wereld kwamen de Verenigde Arabische Emiraten afgelopen week met een 5e plaats dan ook erg goed uit de bus. Als ze nou ook nog eens normaal gaan rijden komt de nummer 1 positie snel in zicht.

Dubai-20121208-00081Dubai-20121208-00079Dubai-20121208-00078Dubai-20121208-00077

We werden geholpen door de Pakistaanse uitvoering van “Rob de Tuinman”


Afgelopen vrijdag nog wat Alphenaren kunnen "spotten"op de Nederlandse televisie. In de uitzending van Voetbal International waarin o.a ook Appie zichtbaar was, werd oud Avios trainer en overbuurman van Cin “Albert Merkx” voor een kleine 800.000 kijkers als broer van Johan Derksen neergezet.

albert_johan

Deze week werden we verders gevraagd om mee te werken aan een onderzoek naar het waarom van emigreren door Britt Hooijmans (vriendin van Bram, Bram is zoon van Ab en Ab komt samen met Sjan en de moeder van Cin = Elly over 3 weken naar Dubai).

Britt heeft inmiddels ook haar eigen site en deze zal vanaf 17 december te bewonderen zijn via: britthooijmans.wordpress.com

Wij hebben inmiddels al een aantal vragen beantwoord en willen Britt veel succes toewensen met deze opdracht!

Morgen is het 12-12-12, een bijzondere dag voor “Het Legioen”, het hondstrouwe Feyenoord publiek wat dan ook terecht het alleenrecht heeft op het nummer 12 op t Feyenoord shirt.

Zoals al eerder op deze blog vermeld zijn wij groot voorstander van een renovatie van de huidige Kuip (www.reddekuip.nl) en vandaag hebben er nieuwe besprekingen plaatsgevonden en nu lijkt zelfs Jan van Merwijk (stadion directeur die maar 1 ding wilde bewerkstelligen = een nieuwe stadion) overtuigd van de mogelijkheden tot een verbouwing.

DeFeijenoorder

en da’s mooi!!!

Inmiddels ben ook ik in het bezit van een eigen Emirates ID en labour card

P1040862P1040861
P1040859

Betekent dat ik in ieder geval tot 31-10-2014 hier mag blijven. Nu nog een rijbewijs… en daarmee bedoel ik een UAE- rijbewijs. In eerdere blogs gaven we al aan wat ervoor nodig is om je Europese rijbewijs om te zetten naar een “Verenigde Arabische Emiraten” rijbewijs. Aangezien ik een Visum heb van Abu Dhabi gelden echter de regels van Abu Dhabi en die zijn zowaar nog lastiger dan die in Dubai. Inmiddels ben ik al 2 keer op pad geweest omdat mijn Europese rijbewijs in Abu Dhabi eerst vertaald moet worden in t Arabisch MAAR dat kan of mag “officieel” niemand.

De enige instantie die iets voor me kan betekenen is waarschijnlijk de Nederlandse ambassade. Deze kunnen het rijbewijs vertalen in het Engels en dan kan een vertaalburo in Abu Dhabi het vertalen naar Arabisch. (wordt dus vervolgd) Zonder VAE rijbewijs mag je alleen auto’s huren en kun je dus geen auto kopen.

Deze week is hier het Internationale filmfestival van start gegaan;

image

en daar gaan we aankomend weekend maar eens een paar filmpjes bekijken…

Vandaag willen we nog Tante Stella feliciteren, aankomende vrijdag Tante Bernadette en 17 december Max.

Volgende week weer een update vanuit t onwaarschijnlijk lekkere Dubai Glimlach

Jan & Cin
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten