donderdag 20 december 2012

Hebbes!!

Nadat we vorige week al beschreven wat er nodig is om in Abu Dhabi aan een rijbewijs te komen wat geldig is voor de Verenigde Arabische emiraten en dat geen enkel vertaalburo dit wilde of kon doen, toch maar eens de Nederlandse Ambassade in Abu Dhabi gebeld (werktijden ma t/m wo..). Ik werd uitermate vriendelijk te woord gestaan en mij werd gevraagd een mailtje te sturen…. Binnen 15 minuten ontving ik een reactie waarin een vertaalbureautje werd vernoemd wat WEL gemachtigd was om de vertaling te doen.

Hoe ziet dat er dan uit?

Nederlandse rijbewijs:
Rijbewijs

Vertaald in het Arabisch (dus niet zoals eerder vermeld, eerst in het Engels en dan in het Arabisch).

P1040874
(heel apart)

Het Nederlandse rijbewijs kon vervolgens via de mail worden verstuurd en een dag later kon het worden opgehaald tegen een betaling van 100 Dirham (daar waar men vorige week nog 375 Dirham vroeg), prima service dus en weer een stapje verder. Van de week maar eens uitgezocht waar ik nou moest zijn voor de daadwerkelijke omzetting van NL naar VAE-rijbewijs. Bleek te kunnen bij een zgn Traffic Office in Abu Dhabi.

Na lang zoeken (kwam uiteindelijk ook uit op een blog van iemand..) het adres (ze hebben hier eigenlijk geen adressen, daarom kan je ook geen (kerst-(kaarten)) naar ons sturen, gevonden en binnen 5!! minuten stond ik weer buiten met een rijbewijs. Geen ogentest!, geen moeilijk gedoe, slechts een kopie van mijn paspoort, een “Non-Objection” letter (van mijn bedrijf) en een vertaling en in een mum van tijd was het geregeld (het kan echt!!).

UAE Drivers License

Eindelijk mag ik dus ook in de Suzuki rijden en kunnen we (evt.) op zoek naar een  “koop”-auto.
Vorige week lieten we jullie ook zien hoe het er bij de lokale bloemenboer aan toe gaat, inmiddels zijn de plantjes gepoot en de bakken opgehangen en dan ziet ons appartementje er van de buitenkant zo uit..

P1040870P1040869
P1040872

Afgelopen week heb ik met het bedrijf een sportmiddag/avond gehad in Abu Dhabi, om precies te zijn in het Al Forsan Sport Resort:


Al Forsan

Iedereen mocht 2 onderdelen kiezen en de keuze bestond uit: karten, handboogschieten, schieten met een pistool, watersport of paintball. Tussendoor kon er ook nog worden gevoetbald of gevolleyd.

Al Forsan
P1040868P1040865P1040864

Op een werkelijk prachtige lokatie had ik mezelf opgegeven voor karten en paintball. Het eerste onderdeel verliep prima (werd 2e) maar tijdens het paintballen ging het goed mis. Samen met o.a. Elmer (links op de foto) en Alvin (rechts.), aangevuld met Andy (IT Team) werden we vernederd door een 4-tal Arabieren waarvan er 1 het nodig vond om op een afstand van 4 meter zijn complete pistool op mij leeg te schieten. Kan al niet heel best tegen mn verlies maar dit was een beetje TE Glimlach. Moest even bedaard worden door mijn collega’s….

Inmiddels is Dubai ook volledig in kerstsferen. Daar horen natuurlijk ook kerstbomen bij en die vind je hier dan ook in allerlei kleuren en maten en natuurlijk zijn de kerstbomen GROOT…

kerstboompje_dubai_3
kerstboompje_dubai_2kerstboompje_Dubai

Deze week was er een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van dit land. Een fonkelnieuwe, groots opgezette haven (aangelegd met behulp van Nederlanders op een kunstmatig gecreeerd eiland) werd hier geopend. Daarbij waren alle belangrijke personen van dit land aanwezig. De haven, Port Khalifa (vernoemd naar de heerser van dit land / en Abu Dhabi) vormt 1 van de pijlers die gerealiseerd moeten worden in een plan wat Abu Dhabi onlangs presenteerde voor het jaar 2030.


Abu Dhabi in het jaar 2030

Cin had wederom een drukke week (weken voor kerst zijn eigenlijk altijd druk) maar gelukkig is het alweer weekend, hebben we onze wekelijke portie Thais al achter de kiezen en gaan we morgen (als het weer zo blijft) een heerlijke lange dag naar Kite Surf Beach (waar ik iedere zaterdag zwem met de Tri-Pirates).

Vandaag willen wij Maria nog feliciteren met haar verjaardag en uiteraard wensen wij via deze weg iedereen heerlijke kerstdagen toe!

P1040860

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,,

3 opmerkingen:

 1. Hallo Jan, wij zijn net in Abu Dhabi aangekomen en moet ook de Nederlandse rijbwijs laten vertalen. Weet jij nog welke vertaalbureau jij had gebruikt?
  Alvast bedankt!
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Maria, het bureautje waar ik het heb laten doen was : Dynamic Tranlsation and Office Services

   Verwijderen
 2. Heel erg bedankt! Wij gaan het proberen...

  BeantwoordenVerwijderen