dinsdag 15 januari 2013

Voetbalkoorts!

Toch nog even een snelle en dus korte tussentijdse update want inmiddels is dit land in de ban van voetbal! (en dat doet mij deugd!!).

Anderhalve week geleden begon in Bahrain de zogenaamde Golf Cup (zeg maar de Midden-Oosten variant van het Europees Kampioenschap voetbal). Deze variant is echter nog steeds niet “officiëel” verklaard en dus waren alle champagnedrinkers waaronder uiteraard Sepp Blatter (wie kent m niet, “der FIFA Schwalbekönig”) aanwezig om het evenement vanaf volgend jaar echt te gaan erkennen.

Blatter Schwalbekönig

Ook de Verenigde Arabische Emiraten doen hier natuurlijk aan mee en nadat de groepsfase glansrijk werd doorstaan (in een poule met het thuisland Bahrain, Oman en Qatar werden 9 punten behaald), werd zojuist Kuwait in de halve finale met 1-0 aan de kant gezet. Dat betekent feest, groot feest.

Supporters worden GRATIS naar Bahrain gevlogen en ik heb zo’n vermoeden dat er een Nationale vrije dag aan zit te komen wanneer a.s vrijdag de finale ook nog winnend wordt afgesloten tegen de winnaar van het duel in de andere halve finale tussen Irak en Bahrain.

http://gulfnews.com/sport/football/uae-in-gulf-cup-final-1.1132904

Update: zojuist is de finale afgelopen en de Verenigde Arabische Emiraten zijn kampioen van het Midden Oosten geworden door na verlenging het altijd lastige Irak met 2-1 te verslaan!!, kom maar door met die vrije dag!

De afgelopen weken waren er ook een aantal Bundesliga clubs die hun trainingskamp hier doorbrachten. Zo waren hier o.a. HSV (Met Rafael, Zonder Sylvie), Borussia Mönchen Gladbach en Eintracht Frankfurt en die laatste 2 speelden afgelopen vrijdag in het Rugby 7 stadion.  Althans daar gingen we vanuit, daar aangekomen bleek dat echter niet het geval en bleek de wedstrijd te zijn verzet naar een ander veld. Als een dolle op zoek gegaan naar deze onbekende lokatie en uiteindelijk precies 1 minuut te laat (heeft u een voucher, uitnodiging voor deze wedstijd???) aanwezig. Op een achteraf veldje met overigens een veld als een biljartlaken zagen wij dat Gladbach met 3-2 won en dat onze landgenoot Luuk de Jong 1 van de doelpuntenmakers was (meteen maar even met de zoon van Eric = Branco) op de foto gezet.

P1040970P1040980P1040985P1040972
P1040991

Verders stonden wij vorige week al op de al eerder vernoemde website van Britt over “emigreren”.
http://britthooijmans.wordpress.com/2013/01/03/papierwerk-bureau-watte-2/
waarin Cin (“zoals het hoort” de achternaam Gremmen kreeg toebedeeld) :)

Eergister bereikte ons ook het bericht dat we er opnieuw een mogelijke zwemtopper bijkrijgen in de familie. Rens behaalde inmiddels al zwemdiploma C en mocht ook nog eens een klas overslaan op school, grote klasse!!

Rens_diploma C

Afsluitend nog een filmke van vorige week….bij de Burj Khalifa fonteinen

Fonteintjes bij de Dubai Mall

Zoals in de vorige blog al vermeld de eerstkomende paar dagen geen nieuwe blog. De Zusjes zijn a.s. zaterdag jarig! Veel plezier op het feestje daar, wij gaan het hier a.s. vrijdag alvast een beetje vieren.
Verder feliciteren wij ook nog Gert-Jan en was ik vergeten te melden dat wij de op 4 april weer in Nederland zijn (precies voor Pleinpop) en op 15 april vervolgens weer terug naar Dubai vliegen

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten