donderdag 31 januari 2013

8 jaar!!

Vandaag, “op de kop af” 8 jaar geleden bleef er iemand als laatste op de bank zitten/liggen na een ongelofelijke hoeveelheid alcoholische consumpties. 31 januari 2005, waarschijnlijk herinnert de toenmalige trainer van UNITAS (en zijn vrouw) deze dag ook nog wel. Op deze dag werd namelijk de wedstrijd AVIOS – Unitas die eerder gestaakt was (geen idee meer waarom) uitgespeeld en ik geloof dat we uiteindelijk met 3-1 wonnen. Die avond ging in Wamel ontzettend vaak de telefoon met de vraag:”of iemand wist wat Unitas die dag had gedaan?”

En ook toen (net zoals nu) betekende dat FEEST, nog eerder in de kantine dan toen gebruikelijk (wedstrijd duurde geloof ik maar 20 minuten) en dat resulteerde in biertjes, biertjes, nog meer biertjes, wat vette hap (meen dat we nog naar ‘t Anker zijn geweest) en uiteindelijk weer biertjes en eindigde dit in de Citadelstraat. Enige wat ik me nog kan herinneren was dat ik de volgende dag moest werken (in Capelle a/d Ijssel) en dat de chips letterlijk in de gordijnen zat. Aanwezigen waren ook niet via de normale weg (voordeur) maar via de voorruit naar buiten gegaan, kortom ….het was gezellig.  En die iemand was natuurlijk Cin, 8 jaar verder, inmiddels getrouwd en samen happy in Dubai en afgelopen week (net zoals tweelingzus Ingrid) 34 jaar geworden en op het werk werd ze zo onthaald.Verder kreeg ze van het personeel een prachtige bos bloemen, een foto, cadeaubonnen, een boek en kaartjes voor Cirque du Soleil(van mij). Verder is het op het werk bij Cin echt stervensdruk en mogen er 10 extra mensen worden aangenomen omdat alle zeilen bijgezet moeten worden om de grote klant Roche tevreden te houden.

Zelf ben ik weer een weekje op reis geweest en kan ik alleen maar vertellen dat de netwerk/Internet mogelijkheden daar erg beperkt waren, vandaar dat jullie een dikke week geen nieuwe blog hebben gezien en dat het ook bij mij lekker druk aan het worden is.
Inmiddels is de temperatuur hier nog wat verder gedaald en daarom hebben we maar eens een park bezocht. (het Al Safa park). Dubai beschikt over  meerdere stadsparken maar het Al Safa park is het grootste.

P1040996P1050002P1050015P1050013P1050005P1050014
Het park bevat inmiddels 2 restaurantjes en daar is t goed vertoeven.

De weersomstandigheden zorgen er momenteel ook voor dat het in de ochtend soms extreem mistig kan zijn. Het zicht kan dan zelfs minder dan 20 meter worden waardoor rijden naar Abu Dhabi een welhaast onmogelijke opgave wordt. Gelukkig heb ik een zeer flexibele manager en heb ik inmiddels ook al een tijdje de luxe om 1 dag in de week vanuit Dubai te mogen werken. Normaliter is dat de dinsdag (midden van de week) maar afgelopen maandag was het bijvoorbeeld zo mistig dat ik die dag vanuit Dubai heb gewerkt.

In de vorige blog kon ik nog net laten weten dat dit land winnaar is geworden van de Golf Cup en dat ik hoopte op een vrije dag maar die is er helaas niet gekomen. Wel werd het winnen van de cup uitbundig gevierd en werden alle emiraten 1-voor-1 bezocht om de winst samen te kunnen vieren.

image

Ook mochten de “boys”nog een kleine 50 miljoen dirhammekes verdelen (een slordige 10 miljoen Euries)
Afgelopen donderdag was hier wel nog een nationale vrije dag (helaas heb ik er zelf niet van kunnen genieten) en Cin heeft ook gewoon gewerkt. Dat was meteen ook de laatste vrije dag tot de Ramadan (en die staat gepland voor 9 Juli!!).Op dezelfde dag (24-01) werd in Abu Dhabi een nieuw MEGA- waterpretpark geopend genaamd Yas Water World.

Onderstaand een paar foto’s van dit “over de top” pretpark, gelegen naast het al eerder door ons vernoemde Ferrari World.

Yas2Yas1yas3Yas

Morgen ga ik opnieuw deelnemen aan een triathlon en uiteraard proberen om wat van mijn tijd af te snoepen….(moet lukken aangezien ik de eerste keer alles behalve fit was)

Triathlon_2

Vanaf 7 uur ‘s ochtends mag er weer worden gezwommen, gefietst en als laatste worden hardgelopen..
Inmiddels is het aftellen voor Raymond en Manon ook begonnen. Volgende week donderdag zullen zij in Amsterdam het vliegtuig nemen voor een dikke 10 dagen Dubai en daar kijken wij natuurlijk naar uit!!

Ten slotte feliciteren wij alvast Armando (Armani, ex-Toshiba collega en fanatiek Real Madrid socio) met zijn verjaardag.
Volgende week meer vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten