zaterdag 11 mei 2013

Autoke & Meydan Races

Opnieuw kunnen we deze blog beginnen met erg leuk nieuws. Opnieuw komen er namelijk mensen vanuit Nederland naar Dubai. Zowel Bart en Judith alsmede Appie en moeders komen ons in Oktober/November een bezoek(je) brengen. Aan de rechterkant van de site is een nieuwe foto toegevoegd (Transavia) die je in 1 klik naar erg interessante Dubai vluhtprijzen zal brengen, dus mochten er nog meer mensen zin hebben (praat vooral even met Appie, Ma, Ome Ab, Elly, Jeanne, Smit of Manon)

Vandaag dan eindelijk ook mijn auto op kunnen halen. Na gister afscheid te hebben genomen van die prachtige rode Nissan Tiida Huilende emoticon

Muharraq-20130509-00263

afgelopen middag (na precies 3 uur wachten, handtekeningen, kopietjes, papierwerk, wachten en nog wat papierwerk Bedroefde emoticon, mocht ik dit bakkie mee naar The Greens nemen en de manier waarop was toch wel heel bijzonder! GlimlachGlimlach

Dubai-20130511-00269Dubai-20130511-00616Dubai-20130511-00617Dubai-20130511-00272Dubai-20130511-00270Dubai-20130511-00271


Dubai_WorldCup_2013

Verders nog wat ouder nieuws. Vlak voordat wij op vakantie teruggingen naar Nederland bezochten we namelijk nog de World Cup paardenraces op Meydan. Waar ik aanvankelijk uitgegaan was van een prijzengeld van 1 miljoen dollar (wat ik al belachelijk veel geld vind), bleek er op deze dag zo’n 27.5 miljoen dollar verdeeld te worden tussen de diverse winnaars.

Dubai_WorldCup_2013_2

De dag zelf staat voornamelijk in het teken van “zien en gezien”worden en het “golddiggers-gehalte”ligt dan ook hoog.

Sommige gedeeltes in en rondom het stadion zijn alleen toegankelijk wanneer er voldaan wordt aan de “dresscode”. Onderstaand plaatje + link geeft een beeld van al het “schoons” wat er te bewonderen viel.

Dubai_WorldCup_2013_3

Sinds een kleine 2 weken zijn we hier ook een aantal TV zenders (lees; voetbalzenders) rijker. Waar we eerder al de Premier League (Engels), de Bundesliga (Duits) en uiteraard de lokale competitie konden volgen is het voetbalpakket uitgebreid en hoeven we vanaf nu geen wedstrijd meer te missen uit de Spaanse, Italiaanse, Nederlandse!!, Champions League, Europa League, Russische, Saoudi-Arabische Glimlach en zelfs Japanse competitie (Zeg maar Jan Boskamp-taferelen).
Dat betekende dus ook dat we de ontknoping van de Nederlandse competitie konden volgen met wederom een terechte kampioen uit Amsterdam en een toch wel verrassende winnaar van de KNVB beker uit Alkmaar.

Vorige week met het werk aan een bowlingavondje meegedaan waarbij ook mijn team (IT team) goed was vertegenwoordigd. De eerste prijs ging opnieuw naar de Amerikaan Gary (die een aardig woordje Nederlands spreekt: “Kroket, Frikandel, bier drinken” omdat hij aan de 4-daagse heeft meegedaan vroeger) De ene naar de andere “Strike” werd door Gary gegooid en daarom was “The Belt” opnieuw voor hem

IMG-20130502-00260

Daarna “op stap” geweest in Abu Dhabi met het gehele team en mezelf kostelijk vermaakt. Prima bar gevonden met lekkere muziek en drankjes in overvloed. De nacht doorgebracht in een hotelletje en de volgende ochtend voor de zekerheid mijn auto maar in Abu Dhabi laten staan Glimlach.

Verder nog opvallend nieuws vanuit het “thuisfront”, deze mail ontvingen wij vanochtend (althans een gedeelte ervan) van zuslief

En als kers op de taart hebben we ook onze 3 nieuwe geitjes gisteravond gekregen. Het zijn Julia (ons lammetje van drie jaar geleden) en haar zoontje Alex (geboren op 28-4 en daarmee vernoemd naar onze Koning) en een weesgeitje, hou je vast! Jantje is zijn naam. Een schatje (hoe kan het ook anders) van 2 turven hoog die nog met de fles moet worden gevoed.”

Ook hebben we wat kaarten kunnen regelen voor de halve finales en de finale van de Dubai Duty Free Darts Masters (op 24 mei a.s.) waar de beste 8 darters van de wereld voor een leuk bedragje om de hoofdprijs gaan strijden.

Dubai_Darts

http://www.timeoutdubai.com/sportandoutdoor/events/21999#.UY5lW6L-GSo

Ten slotte willen we bij deze nog Smitteman feliciteren (hadden we gister al gedaan maar die hoort op de blog thuis) en natuurlijk willen we de mannen van AVIOS 1 vanuit Dubai succes wensen in de eerste nacompetitiewedtrijden voor promotie naar de derde klasse tegen SPERO uit Elst.

AVIOS_1
Schrijf geschiedenis heren!!!

Groeten vanuit een fenomenaal lekker Dubai!
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,,

2 opmerkingen:

 1. Avios 0-0 gespeeld zal nog lastig worden in Elst.
  Mooi verslag en een nog mooiere auto.
  Groetje-s Ab en Marietje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha dat is op een leuke manier gedaan je nieuwe auto afhalen. Had je hem misschien gewonnen? Klein verschilletje met je Tiida hé;-)
  Jullie amuseren jullie goed!!

  BeantwoordenVerwijderen