zaterdag 27 april 2013

Koningsdag in Dubai

Allereerst willen we deze blog beginnen met 2 topberichten. Afgelopen week besloten namelijk zowel zwager Robert, Zus Danielle, Inge en Rens (eind december 2013 – begin 2013) alsmede Robert en Linda met Noud en Bo (vanaf 18 januari 2013 dus hier op de verjaardag van Cin) definitief om deze kant op te komen en daar hebben wij (ook al duurt het nog een tijdje) nu al zin in! en daar gaan jullie ZEKERS geen spijt van krijgen.

Verders werden wij afgelopen week (een beetje) opgeschrikt door een aardbeving. Deze aarbeving met een kracht van 7.8 op het schaaltje van Richter vond plaats op de grens tussen Iran en Pakistan maar was wel degelijk voelbaar in Dubai en met name Abu Dhabi. Op het moment supreme lag ik in het zwembad en dus voelde ik helemaal niets maar Cin (die op een strandstoel zat) had het wel degelijk in de gaten. Ook een collega van me in Abu Dhabi die op dat moment op de 38!ste verdieping van ons gebouw aan het werk was dacht dat iemand zijn bureaustoel een meter opschoof.

image

http://gulfnews.com/news/gulf/uae/emergencies/uae-geologists-advise-people-to-stay-calm-as-country-hit-by-tremors-from-major-quake-in-iran-1.1171089

Hoewel Dubai dichter bij het centrum van de beving ligt was de schok krachtiger in Abu Dhabi doordat dit emiraat op de zgn. breuklijn ligt.

Afgelopen week deed ik mee aan het eerste biljart (lees: pool)-toernooitje dat door het bedrijf werd georganiseerd. Na de eerste ronde te hebben gewonnen (tegen de latere winnaar die via de verliezersronde het toernooi niet hoefde te verlaten) werd ik toch vrij snel en kansloos uitgeschakeld in de derde ronde. Wat het bedrijf extra leuk maakt is dat er gigantisch veel wordt georganiseerd, zo is er iedere maand een bowlingavond, wordt er over 2 weken een dag georganiseerd waarop eenieder kan gaan vissen en gaan we op donderdag 16 mei een desert safari doen.  Collega en carpool maatje Elmer wilde graag doen alsof hij de winnaar van het toernooitje was voor het thuisfront dus tja…

Abu Dhabi-20130418-00246

Jongstleden donderdag gingen wij naar de Emirates Golf Club waar de Nederlandse vereniging alvast de koningsdag vierde.

image

Met prima muziek, bitterballen, frikadellen, kroketten, poffertjes en aan bier geen gebrek een uitermate prettige avond gehad op een absolute toplokatie (al was de vrijdagochtend wat minder Glimlach). Eenieder werd natuurlijk verzocht wat oranjes aan te trekken en dat gaf een aantal mooie plaatjes

Dubai-20130425-00570Dubai-20130425-00562Dubai-20130425-00557Dubai-20130425-00567En speciaal voor Ingrid (en je zussie natuurlijk)…


Gisteren werden we in Abu Dhabi uitgenodigd bij Joe (Engelsman die onze financiën doet) en zijn vrouw Laura voor een BBQ en ook hier was zowel de muziek, de kleding en het eten (zelfs Haring) zoveel mogelijk Nederlands. Opnieuw een prima middag/avond met zelfs “het Land van Maas en Waal” uit de speakers. Volgend jaar weer en kennisgemaakt met erg leuke en gezellige Nederlanders uit Abu Dhabi, Engelsen en een Bangladees (??)

Abu Dhabi-20130426-00573IMG-20130426-00571

Momenteel kunnen we geen gebruik maken van ons zwembad (en laat het nou net in het weekend al 2 dagen regenen in Dubai). Een dikke 10 dagen zal het gesloten zijn voor onderhoud (er liggen 3 tegeltjes verkeerd en dat kan hier niet)

IMG-20130423-00255IMG-20130426-00256

Vanmiddag het weekend afgesloten met de aankoop van een auto. Rijd nog altijd in de gehuurde mooie rode Nissan Tiida die Cin van het bedrijf ter beschikking kreeg (eigenlijk) om de eerste maand te overbruggen. Prima auto en lekker zuinig voor de rit naar Abu Dhabi (260 km per dag) maar qua veiligheid niet echt een toppertje tussen al het grote jongens geweld. Zelf dus ook maar besloten wat “groter” te gaan rijden en dus is de keuze gevallen op deze Toyota Prado.

image

In de volgende blog de echte plaatjes…

30 april alvast van harte aan het adres van Leo (Breda) en begin mei feliciteren wij alvast Sabina, zwemkoningin (of wordt het nu danskoningin) en lieve nicht Inge, Oma de Leeuw die de 95!!! aan gaat tikken, Ome Ton en Cas (van Martijn en Markell) met hun verjaardagen.


Groeten vanuit het overheerlijke Dubai
Jan & Cin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten