dinsdag 11 juni 2013

Al Ain – Abu Dhabi

Wederom beginnen we deze blog met de aankondiging van nieuwe bezoekers en dus goed nieuws. Begin Oktober komen Eddy (broer van Cin)en Elly (moeder van Cin en voor de 2e keer) richting Dubai! en dat zal opnieuw in hetzelfde appartement zijn. Afgelopen week hadden we heel even de gedachte om misschien naar een 2-bedroom appartement te verhuizen in hetzelfde gebouw (eigenlijk einde van de gang, met uitzicht op het zwembad en alles wat ruimer), maar na het horen van de huurprijs was de beslissing snel gemaakt en blijven we gewoon op ons eigen stekkie.

Afgelopen donderdag hadden wij een extra vrije dag en dus vertrokken we in de loop van de ochtend naar Al Ain. Al Ain ligt in het emiraat Abu Dhabi, op ongeveer 140 KM van “The Greens Dubai”. Het is met zo’n 570.000 inwoners de 2e grootste stad van Abu Dhabi en het is de geboorteplaats van Sjeikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan (grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten en vader van de huidige heerser, Sjeikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan)

image

Al Ain heeft ook procentueel het grootste aantal echte “Emirati” inwoners van het land en dat was duidelijk zichtbaar. Van huizen is hier nauwelijks sprake, passender is te spreken over “paleizen".  Al Ain wordt ook wel de “Greenery” genoemd vanwege zijn vele “groen”, hoogbouw (zoals in Dubai) komt hier niet voor en Al Ain beschikt zowaar over een echte berg. Jebel Hafeet.

Deze berg begint op een hoogte van 21 meter en klimt in 14 kilometer naar 1290 meter, waarvan de eerste 2 eigenlijk meer vals plat zijn en de laatste 12 behoorlijk pittig zijn, met een gemiddeld stijgingspercentage van zo’n 10%.

De berg biedt spectaculaire vergezichten en er loopt een fantastisch mooie geasfalteerde weg tegen omhoog die vooral 9 kilometer voor de top behoorlijk begint te kronkelen.

Al Ain beschikt ook over een zeer succesvolle voetbalclub “Al Ain FC” en de club is de laatste jaren oppermachtig in de UAE League.

imageimage

Om nog wat meer geld te generen wordt ook hier (net zoals helaas in Rotterdam) aaan een nieuw stadion gebouwd. Op dit moment staat alles nog in de steigers maar uiteindelijk zal onderstaand stadion moeten herrijzen

imageimage

Al Ain beschikt ook over een prachtige dierentuin, http://www.awpr.ae/
en over een heerlijk waterpark, http://www.wadiadventure.ae/

image
Beiden hebben we niet bezocht maar gaan we zeker in de toekomst een keertje doen (de dierentuin gaat in de zomer om 16.00 uur pas open vanwege de warmte). Inge, Rens, Noud en Bo…..dagtochtje Al Ain Zoo…

Voor meer toeristische bezienswaardigheden in Al Ain
http://visitabudhabi.ae/en/getting.here.and.around/tours.and.tour.operators/explore.al.ain.aspx

Wij verbleven een drietal dagen in dit hotel;

http://www.mercure.com/gb/hotel-3573-mercure-grand-jebel-hafeet-al-ain-hotel/index.shtml
en dat was wederom geen straf Glimlach

Gelegen op zo’n 2.5 km van de top van de berg doemt dit opeens op.
imageimage
P1050285IMG-20130606-00315

Ideaal hotel om ook de nodige trainingsarbeid te verrichten en dus waren er wat collega’s van het Tri-Pirates team aanwezig en werd er hardgelopen en gefietst. ‘s nachts om 4 uur het bedje uit voor eerst een afdaling (70 per uur zonder te trappen, een klein rondje in het dal van 20 km en toen de klim naar de top en die was heftig….bij een temperatuur van 30+

IMG-20130606-00317P1050273IMG-20130607-00322Op vrijdag maakten wij nog een rondje met de auto door Al Ain en bezochten we de geboorteplaats van Sjeikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan

P1050291P1050298P1050309P1050296

en werd er gegeten in de Al Ain Mall waar vrolijk geschaatst werd en kerstmannen het décor sierden (bij een buitentemperatuur die inmiddels was opgelopen tot zo’n 43 graden…)

P1050287

Afgelopen week waren zus en zwager opnieuw in Frankrijk om hun steentje bij te dragen aan Alpe d’HuZes. Deze keer niet om te fietsen maar puur om vrijwiliggerswerk te verrichten, desondanks ging zwager Robert 1x omhoog en zus presteerde het om de berg op te wandelen.

image

Verders mogelijkerwijs aankomend jaar dan TOCH een bezoek van mijn favoriete cluppie aan Dubai. Ronald Koeman was afgelopen week in Dubai op vakantie en raakte onder de indruk van de faciliteiten, met als gevolg dat hij in de winterstop graag deze kant op wil komen


Liefhebbers Feyenoord – Real Madrid onder een heerlijk zonnetje in januari?? Glimlach

Tot slot willen wij vandaag Sam (Patrick en Esther) feliciteren met haar 4e verjaardag en daar hebben we al een mooie foto van gezien..
image
en feliciteren we as zondag alvast Appie (cadeautjes op te halen in Dubai) en Christel met hun verjaardagen!!


De groeten vanuit het HEERLIJKE Dubai!
Jan & Cin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten