dinsdag 2 juli 2013

Druk, druk, druk….


De laatste weken staan bij ons in het teken van werken, lang en hard werken en daardoor is er automatisch wat minder tijd en gelegenheid tot het maken van een fatsoenlijke blog. Toch gaan we het weer proberen.

Inmiddels is het alweer Juli, zijn de schoolvakanties ook hier begonnen (maandje of 3) en neemt de luchtvochtigheid toe wat ervoor zorgt dat het overdag (met name tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags) niet meer aangenaam is, zelfs het zwembad wordt dan door zowat iedereen vermeden.

Sinds een paar weken ben ik dan ook op vrijdagochtend vroeg op pad (4 uur ‘s nachts) om te gaan fietsen. En dat fietsen is speciaal….. Zo’n 45 km vanaf the Greens ligt de zogenaamde Al Qudra Loop. Deze loop (ronde) is 50 kilometer lang maar kan worden verlengd door de auto al 19 km eerder te parkeren waardoor je rond de 100 kilometer kan fietsen op een speciaal aangelegd fietspad wat een aantal maanden geleden officieël werd geopend door Contador (zie blogje van…http://dutchindubai.blogspot.ae/2013/01/onvoorstelbaar.html

image

De weg ernaartoe en de omgeving maken het een bijzondere ervaring. Vanaf het moment dat er geen huizen meer zichtbaar zijn en je dus de bewoonde wereld achter je laat passeer je allereerst een soort kunstwerk wat duidelijk maakt dat er een fietsparcours is aangelegd en vervolgens (20 km verder) ben je midden in de woestijn maar is er wel een fietsenwinkel en een tentje om wat te kunnen eten en drinken….

Dubai-20130620-00328P1050331P1050330IMG-20130628-00335
Waar ik ervanuit ging dat ik één van de weinige zou zijn, fietsen er hier op een vrijdagochtend zo’n 65-70 fanatiekelingen rond…

Cin heeft inmiddels kennis gemaakt met haar toekomstige baas en op het werk verloopt alles inmiddels een stuk beter. Vanaf 1 augustus zal ze aan de slag gaan als Global Quality manager wat zoiets inhoudt als het op peil houden van de geleverde kwaliteit en dat is opnieuw een flinke uitdaging.

Zelf had ik afgelopen donderdag (een normale werkdag en dus extra leuk) een zogenaamde Employees Day waarbij voor al onze werknemers een ruimte was afgehuurd op het Formule 1 circuit op Yas Eiland waar allerlei instanties en bedrijven aantrekkelijke acties en aanbiedingen voor het personeel hadden. Ook werden er 2 tickets voor een reis naar Londen verloot en kon er met een team worden gestreden voor 3 dagen toegangsbewijs voor de Formule 1 Race in Abu Dhabi in november. Met je team (bestaande uit 3 personen) moest zo snel mogelijk een band van een formule 1 wagen worden vervangen. Met 2.5 seconden (onze tijd was 3.2 ) was het snelste team vergelijkbaar met menig professioneel F1-team.

P1050310P1050320P1050314P1050311

Collega’s Elmer, Fredrick en Alvin deden ook verwoede pogingen en eindigden uiteindelijk met een tijd van 2.7 seconden op plekkie 2. (en dat was leuk om te zien Glimlach)

Vanuit Nederland zagen we dat er bij zuslief vanaf nu nog meer om de zon wordt gevraagd nadat er door Appie (die alleen maar meer aan het werk is sinds hij gestopt is met werken) zonnepanelen zijn aangelegd, zagen we een “ verhitte” Rens tijdens het 80-jarig bestaan van AVIOS en tijdens de sponsorloop (met Nationale tricot van de Verenigde Arabische Emiraten en een onwaarschijnlijk hoog aantal gelopen rondjes en zagen we Inge schitteren en uiteindelijk als vlinderslag  kampioen eindigen bij het zwemmen. (van dit alles worden wij blij en trots!!)

zonnepanelenimage


imageimage

Afgelopen week attendeerde Bas ons er vanuit Nederland op dat men weer gaat bouwen in Dubai, onderstaand stukkie stond in “Trouw”

image
Zijn de Verenigde Arabische Emiraten bouwen van Westerse wolkenkrabbers beu? In Doebai opent volgend jaar een park over het heilige boek van de islam. De attractie moet 'de wonderen van de Koran' in beeld brengen.
Bezoekers mogen rekenen op een openluchttheater, fonteinen, een meer, hardloop- en fietsbanen en een kinderspeelplaats, vertelt Mohammed Mashroom, een van de gemeentelijke vastgoedchefs, in de International Business Times. Welke rol het boek precies zal spelen is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval krijgt het park een speciale ruimte voor de 'oemrah', het verrichten van belangrijke rituelen zoals wassingen en het uitspreken van gebeden.

Op de 60 hectare grond moeten ook meerdere 'islamitische tuinen' verrijzen. Daar kunnen bezoekers zich laven aan onder meer vijgen, olijven, prei, knoflook, tamarinde, basilicum, en granaatappel. De koranische flora moet volgens Mashroom 'bezoekers aan het denken zetten over de vraag waarom de planten eigenlijk in de Koran worden genoemd'.


Doebai heeft haar zinnen ook gezet op een Angry Birds-park
Het moderne en Westerse Doebai heeft een zekere reputatie op het gebied van attracties. Onlangs werd bekend dat de stad een Angry Birds-pretpark hoopt te kunnen bouwen. Ook 's werelds grootste reuzenrad staat op de planning.
Het Koranpark wordt overigens niet de eerste toeristische locatie gebaseerd op een heilig boek. In de Verenigde Staten zijn enkele Bijbelparken. Ten westen van Nijmegen opende in 1911 al een imitatie-Jeruzalem: de zogeheten Heilig Landstichting.


Het park werd opgericht als goedkoop alternatief voor een reis naar Israël. Wie niet koopkrachtig of gezond genoeg was om zelf naar Israël land te reizen, kon een pelgrimswandeling maken langs nagebouwde heilige plaatsen - van een geboortegrot tot de berg van Golgotha. Het park doopte zich een aantal jaren geleden om tot Oriëntalis en is nu
multireligieus.

Eventjes afwachten nog want er worden hier wel meer dingen voorspeld Glimlach

Wij gaan deze week alweer ons 2e jaar in ons appartmentje in “The Greens”in. Dat betekent dat we ook financieëel weer even met de billen bloot moeten want er mag weer voor 1 jaar huur worden afgetikt.

Gelukkig hadden we toch nog wat over en hebben we de dirhammekes weer flink laten rollen. Na de aanschaf van een een alleraardigste Samsung TV, ook nog een bezoekje aan IKEA gebracht. Bij aanschaf van een vastgesteld bedrag werden de spulletjes thuisbezorgd EN in mekaar gezet en tsja…dat laat deze 2-linkerhanden hebbende man natuurlijk graag voor zich doen.

P1050334P1050333P1050335P1050336

Via de TV (met camera)  kunnen we voortaan skypen en dat levert dan onderstaand beeld op Glimlach

IMG-20130626-00333

Aankomende week (6 t/m 12 juli) mag ik weer een reisje gaan maken en wel naar Atlantic City (USA). Na een vliegreis van zo’n 14 uur naar Washington, een overstap naar Philadelphia en een autorit van zo’n anderhalf uur mag ik 5 dagen verblijven in dit hotel. Cadeautje van de baas voor goed geleverd werk met  het SharePoint Team.

Dat wordt weer afzien Glimlach en doorbijten…

Tenslotte feliciten wij aankomende week alvast Bo (onze kleine podium prinses tijdens de afsluiting van het schooljaar)
image
Ome Ab (die al bij ons op bezoek is geweest en die we aankomend jaar weer hopen te verwelkomen), Noor (Martijn en Markell) die 1 kaarsje mag gaan uitblazen, Miriam (van Bas en moeder van Gijs en Eva) en (oeps bijna vergeten Eddy (broer van Cin) met hun verjaardagen.

Aankomende week (rond 9 Juli - afhankelijk van de stand van de maand begint de Ramadan), 1 maand lang zal er tussen zonsopkomst en ondergang niet worden gegeten, gedronken, gerookt of andere " lekkere" dingen worden gebruikt. Gedurende deze maand zullen bij een groot aantal bedrijven (waaronder dat van mij) het aantal werkuren worden ingekort van 8 naar 6......, laat maar komen dus!
Groeten vanuit het nog altijd heeeeeerlijke Dubai, Ramadan Mubarak!!
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten