maandag 28 oktober 2013

Zuidwester Storm getrotseerd!

Zojuist geland na een behoorlijk heftige vlucht door extreem weer met zelfs een code rood, Appie en Moeders !, lekker hoor, 2.5 week relaxen, boekie lezen, zwemmen, heerlijk eten en ook voor ons natuurlijk lekker; 2,5 week niet koken, wassen of strijken Glimlach, toch, moeders?

Dubai-20131028-00134

Andermaal iedereen bedankt voor de presentjes (met name peettante Mientje!!)

IMG-20131028-00438

Gisteren werd hier officieël de tweede luchthaven van Dubai geopend: Al Maktoum Airport. Dit vliegveld moet (uiteraard) het grootste vliegveld van de wereld gaan worden en de verwachting is dat men in het jaar 2020 (toevallig net het jaar van de Expo waar binnen 30 dagen over gestemd moet gaan worden welk land het krijgt toebedeeld) 160 miljoen bezoekers moet kunnen ontvangen. Het land telt zelf op dit moment zo’n 4,6 miljoen inwoners dus da’s nogal VEUL!

image
http://www.thenational.ae/business/aviation/dubai-world-centrals-al-maktoum-international-airport-up-and-running

Verder begon hier zo’n anderhalve week geleden het WK Voetbal onder de 17. Helaas behoort Nederland niet tot de deelnemers en lag het gastland er al na 2 speelrondes kansloos uit na nederlagen tegen Honduras en Brazilie. Wij gaan waarschijnlijk de halve finale proberen mee te pikken want die wordt in Dubai gespeeld.

Anderhalve week geleden deed ik zelf mee aan een prachtige halve marathon met start en finish op de Emirates Golfbaan (naast The Greens gelegen). Vanaf de golfbaan, door de wijken “The Springs en Lakes” rondom het water (maar ook door kilometers mul zand) bereikte ik de finish in 1 uur en 57 minuten.

image
Dubai-20131017-00429Dubai-20131018-00431

Na afloop nog een heerlijk ontbijtje en nu wellicht op naar de hele in Januari. maar eerst aankomende vrijdag de eerste triathlon van dit seizoen met uiteraard familie langs de kant dus dat moet weer wat extra energie opleveren. Dat sporten steeds belangrijker wordt hier is overal merkbaar. Aan de halve marathon (die ‘s ochtends om 6 uur begon deden meer dan 500 mensen mee en ook de triathlon van as vrijdag is met 500 deelnemers vol.

image

Vorig weekend hadden we zin in tapas en dus gingen we op zoek naar een tentje in de buurt. Dat tentje werd het Al Qasr hotel (naast Soukh Madinat) en opnieuw werden wij verrast door de hoeveelheid pracht en praal (waterval binnen, oprijlaan van 100 meter met daarop allerlei gouden paarden) maar vooral door het verschrikkelijk lekkere eten.


Afgelopen week maakte Cin weer een reisje naar Europa (Frankfurt en Mannheim) maar kon ze helaas deze keer niet snel even Nederland aandoen. Wel had ze een prima week en werd er ook weer een nieuwe klant binnengesleept.

Helaas besloot Feyenoord om het trainingskamp deze winter toch weer in Marbella te houden ondanks de aanbevelingen van trainer Koeman. 

Wij feliciteren alvast Rens (Jeroen en Jolanda) met verjaardag nummertje 2, Willian en Martijn met iets hogere leeftijden en uiteraard wensen wij Ferry en Iris heel veel plezier in het nieuwe huissie.

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Appie, Moeders, Cin & Jan


Tags van Technorati: ,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten