vrijdag 6 december 2013

Eventjes terug, Expo 2020, National Day en heerlijk bezoek!

Zo, al eerder aangekondigd maar langzaamaan gaat het ook echt gebeuren, het aantal blogjes per maand wordt wat minder. We sparen wat meer informatie op en dan maken we er een extra lange blog van. Sinds de laatste blog van 14 november is er weer heel wat gebeurd, te beginnen met een onaangekondigd bezoek aan Nederland.

Aangezien ik op 18 november toch in Frankfurt moest zijn voor het werk en ik via Transavia een prima prijsje voor een enkeltje wist te krijgen vloog ik met Appie en moeders mee naar Amsterdam. Na een hotelovernachting in het Ibis hotel (dacht in hetzelfde hotel te zitten maar er bleken 2 Ibis hotels naast mekaar te liggen), namen we de volgende ochtend de trein naar Zaltbommel waar zus ons op kwam halen…… en de verrassing natuurlijk groot was. Vervolgens naar de Middendam en wachten tot Rens en Inge uit school kwamen en dat was leuk, mag wel zeggen, ERG leuk!!IMG-20131115-00461

‘s middags een heerlijke, ouderwetse ronde hardgelopen over de dijk, snel het huissie van Ferry en Iris bekeken, bij Jo en Cilia (Noud en Bo), Ed en Robert en Linda op bezoek geweest en ‘s avonds lekker “thuis” gebleven waar Toon en Elly en Jos en Maria op bezoek kwamen. Zaterdagochtend naar d’n Onkel en toen naar een erg koud Wamel om Rens aan het werk te zien. De e-pupillen van Unitas werden door Rens en zijn voetbalmaatjes op een heerlijke 1-3 overwinning getrakteerd en dat werd nog eventjes gevierd……Even daarvoor werd ook nog de training van de allerkleinste voetballers bekeken (geleid door Appie) waar ik voor het eerst Cas (van neef Martijn en Markell) en Noud (van Robert en Linda) aan het werk kon zien en wat ik zag voorspelt een mooie toekomst voor AVIOS Glimlach

IMG-20131116-00464IMG-20131116-00463IMG-20131116-00462

Ook kregen we van Noud nog een speciale tekening en die mag dan ook in deze blog niet ontbreken. De sint heeft inmiddels ook in Dubai “gereden” omdat hij dit zo lief vond.

IMG-20131206-00483

‘s middags op bezoek bij Martijn, Markell, Cas en Noor om het prachtige nieuwe huis aan de dijk te bekijken en ‘s avonds (onverwacht) een heerlijke avond georganiseerd door Johan en Sabina waar ik sinds lange tijd weer een aantal goede vrienden de hand kon schudden, BEDANKT!

De volgende ochtend (niet helemaal fit..) werd ik opgehaald door maatjes Leo en Bas die me speciaal naar Frankfurt wilden brengen. Lekker dagje, paar biertjes, lekker bij kunnen praten en een heerlijk Japans etentje gedaan. Mannen, ook jullie BEDANKT!!

Na 3 dagen Frankfurt weer lekker terug naar het wat warmere Dubai waar de spanning langzaam op begon te lopen richting de officiele stemming voor het binnenhalen van de Expo 2020. We hebben het al eerder vermeld maar al sinds wij hier ongeveer 1,5 jaar geleden voor het eerst kwamen was men hier in Dubai al bezig met de Expo. Voor ons (Nederlanders) zegt het waarschijnlijk niet zo veel (mij ook niet, ken alleen de Expo van Sevilla en Hannover) maar hier moest en zou de “BID” gewonnen worden. Waar we een paar weken geleden al wisten te vermelden dat de constructiewerken al waren begonnen (en we er dus al vanuit gingen dat Dubai zou gaan winnen) stond de hele week in het teken van DE DAG. Op 27 november werd het land compleet overheerst door “EXPO Nieuws” en wat we al hadden verwacht bleek werkelijkheid te worden, Dubai WON!! door de andere kandidaatsteden Sao Paulo (Brazilie), Izmir (Turkije) en Ekatarinenburg (Rusland) ruim te verslaan.

Expo_2020Expo_2020_1Expo_2020_2Expo_2020_4
expo2020_5expo2020_6

en dat mocht het hele land weten. Meteen na afloop werd er gestart met een enorm vuurwerk vanuit de Burj khalifa en kroonprins Hamdan klom zelf in het puntje van de hoogste toren ter wereld om met de vlag van de UAE te zwaaien….Voor Dubai (als showstad/land) natuurlijk een perfecte mogelijkheid om de hele wereld te laten zien waartoe het in staat is en (al duurt het nog 6 jaar), we kunnen alvast voorspellen dat dit een enorm spektakel zal gaan worden.

Na alle feestelijkheden rondom deze overwinning bleef men hier in een feeststemming vanwege de  “National Day” die ieder jaar op 2 december gevierd wordt. Ook bij mij op het werk (50% is lokale bevolking) ging dit niet onopgemerkt voorbij. Op een werkelijk prachtige lokatie werden we al in de week voorafgaande aan 2 december voorzien van lekker eten, een lokale dans, muziek en een sjaal van de Verenigde Arabische Emiraten om alvast het 42-jarig bestaan van het land te vieren.

IMG-20131125-00471IMG-20131125-00467IMG-20131125-00469IMG-20131125-00470

Ook onze wijk in Dubai “The Greens” werd langzaam opgewarmd voor deze speciale dag en voorzien van de rood-groen-zwart en witte kleuren van de nationale vlag.

IMG-20131128-00474IMG-20131128-00473

Op donderdag 28 november ontvingen wij onze nieuwe gasten (Bart, Judith, Meis en Jip).Cin had voor een “VIP” welkom gezorgd en dus werd ons bezoek uit Rosmalen bij aankomst door “iemand”opgewacht, werden de koffers/tassen overgenomen en naar onze auto gebracht en kon men de lange rij voor de paspoortcontrole ontwijken..

IMG-20131128-00476

3x raden wat we die avond aten?……. Op vrijdagochtend begonnen met een heerlijk ontbijtje “buiten natuurlijk”op de binnenplaats, even bijgetankt van de lange reis in en om het zwembad en toen op naar de Dubai mall waar uiteraard de Burj Khalifa werd aangedaan, het aquarium werd bezocht en we speciaal voor de kinderen naar het Rainforest restaurant gingen.

Rainforest Restaurant Dubai

Op zaterdag namen we een ontbijtje in de Dubai Marina (bij a Little More natuurlijk waar men ook kleine pannenkoekjes verkoopt) en bezochten we de Dubai marina mall waar Meis samen met Cin het openbaar vervoer verkende.In de middag werd er gerelaxed en in de avond volgde een heerlijke barbecue (wederom op de binnen(tuin)(plaats).

Op zondag en maandag waren Cin en ik allebei nog vrij en op dinsdag had Cin ook nog een extra vrije dag opgenomen.  Op zondag ontbeten we thuis en brachten we opnieuw wat uurtjes in het zwembad door om aan het einde van de middag naar Souk madinat te vertrekken. Hier een beetje rondgewandeld, wat foto’s genomen met de Burj Al Arab op de achtergrond, heerlijk gegeten bij de Meat Company en afgesloten met een zalig ijsje.

Op maandag een ontbijtje bij “Berts” aan de overkant, eventjes gezwommen en toen naar de Dubai marina voor een boottochtje rondom de Palm. Maandag was natuurlijk ook de Nationale Dag hier en dus zagen wij naast alle pracht en praal van de Dubai marina, de Palm, het Atlantis hotel en de Burj Al Arab ook een aantal vliegtuigen die een speciaal showtje opvoerden….”, hartjes in de lucht maakten en uiteraard de nationale kleuren in de lucht projecteerden.

P1050854P1050855
P1050868P1050873Daarna linea recta naar het Atlantis hotel waar we “kaleidoscoop” hadden geboekt maar voorafgaand aan al dat lekkere eten natuurlijk eerst genoten van de prachtige ambiance van dit superhotel en haar prachtige aquarium. (met hele grote pannenkoeken)

P1050886P1050887
P1050888P1050895
P1050918P1050923

Inmiddels zijn onze gasten uit Rosmalen alweer terug in een stormachtig Nederland, heeft Sinterklaas hopelijk zijn “klusje”alweer geklaard en is men in “The Greens” zojuist gestart met het opfleuren van de buurt door het plaatsen van kerstbomen Glimlach

Bart, Judith, Meis en Jip, wij vonden het geweldig dat jullie bij ons op bezoek kwamen, bij deze nog een extra dank voor die prachtige kaart met inhoud die jullie achterlieten en …..tot de volgende keer.

Wat ons in ieder geval opnieuw is opgevallen dat iedereen die hier naartoe komt echt overdonderd wordt en dat men wel een bepaalde verwachting van Dubai heeft maar dat men veel enthousiaster weer huiswaarts keert.  (wij zijn dus niet de enigen!!)

Afsluitend willen wij Johan feliciteren als nieuwe Prins tijdens de carnaval in Alphen (er zijn weinig mensen in Nederland die in 2 verschillende dorpen Prins Carnaval worden maar Johan is er 1 van en da’s geen toeval, het is namelijk een GEBOREN PRINS Glimlach), van harte kerel en maak er wat moois van in het Plekgat.

Verder feliciteren wij alvast Max en Maria Vink met hun verjaardagen en tellen we inmiddels iedere minuut af naar ons komende bezoek. Zus, Robert, Inge en Rens, wij hebben d’r zin an!!

Tot over een kleine 3 weken en (@Inge), vergeet je zwemspullen niet he

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin1 opmerking: