zaterdag 21 december 2013

Prettige kerstdagen en een geweldig 2014!

Via deze weg willen wij eenieder een heerlijke kerst toewensen en alvast een geweldig 2014. Wij kijken er in ieder geval al naar uit met natuurlijk de Olympische Winterspelen en het WK Voetbal in Brazilië, maar meer nog kijken we uit naar aanstaande dinsdag want dan is het aftellen echt voorbij en zullen Robert, zus, Inge en Rens op de luchthaven in Dubai aankomen en er staat hen wat moois te wachten tijdens de 8 dagen die ze hier zullen verblijven. Wij zijn er helemaal klaar voor, hebben gisteren nog een slaapbank (dubbele luchtbed was kapot) kunnen kopen en vanochtend nog een extra 1-persoons luchtbed.  Om Inge een klein beetje tegenstand te kunnen bieden tijdens het zwemmen heb ik afgelopen woensdag ook een Wetsuit weten te bemachtigen…. (en dat scheelt een behoorlijk stukje in snelheid Glimlach)

IMG-20131220-00496IMG-20131220-00495

In Dubai (moslim-land) wordt kerstmis inmiddels ook aardig gevierd getuige de versieringen die zowel binnen als buiten worden aangebracht. Zo zijn de palmbomen in onze wijk inmiddels allemaal voorzien van een mooie rode strik en is de hoofdfontein momenteel gedeeltelijk actief omdat er in het midden een grote kerstboom is neergezet.

IMG-20131220-00494IMG-20131220-00493IMG-20131220-00492IMG-20131220-00236

Ook op het werk in Abu Dhabi hadden we afgelopen week zowaar een “kerst-brunch”… en daar hoorde ook het kopen van een cadeautje bij (voor 50 Dirham = 1 Tientje), daar werd ik de gelukkige eigenaar van die prachtige kersstal die je hierboven ziet (en die past weer  prima bij die nog mooiere kerstboom die Cin afgelopen vrijdag op de kost wist te tikken).

In de Emirates Mall wordt er nog groter uitgepakt met mega-kerstballen en “over de top” kerstbomen…


Om nog wat meer bij de “Kerstgedachte” te blijven is er aan de rechterkant van deze pagina een nieuwe link toegevoegd…
image

Pen Aubrain is een project wat wordt geleid door een ex-collega van me “Judy Aubrain”.  Via Facebook ben ik even in contact geweest met Judy en wij kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen. Haïti werd een paar jaar geleden getroffen door een verschrikkelijke aardbeving en behoort nog altijd tot 1 van de armste landen ter wereld. Judy en zijn gezin zullen aankomend jaar naar Haiti verhuizen en een broodbakkerij voor grootschalige productie in Haïti starten.

De bakkerij heeft een sociale missie als drijfveer echter met een commercieel bedrijfsmodel als basis. Ze willen de bevolking gezond en betaalbaar brood bieden en creëren via deze weg inkomensverhogende activiteiten voor 200 tot 600 mensen.
imageimage

Meer info en mogelijkheid tot doneren vind je op: www.oneplanetcrowd.nl/project/penaubrain. Met leuke goodies:-). Direct storten kan ook via http://www.penaubrain.org/?q=crowdfund-mee

Alle beetjes helpen en via deze weg blijft het niet ergens aan een “stokje” hangen.

Cin verbleef afgelopen week weer een aantal dagen in Duitsland. Paar daagjes Frankfurt (klant) (wat etentjes, kerstmarktjes, Gluhwein) (en wij maar werken hier Glimlach) en een paar dagen Heidelberg (cursus) maar inmiddels is ze gelukkig weer terug.

Zelf nam ik deel aan de dubbele “Sprint triathlon”(375 meter zwemmen, 10 KM fietsen, 2.5 rennen en dat nog een keertje) wat plaatsvond bij het prachtige Jebel Ali Resort.

image

Ook werd er veel “geoefend” met 100 KM tochtjes in de woestijn (fiets), rondjes in het Al Barsha park (rennen) en in zee/zwembad werd er gezwommen. Ook ga ik deelnemen aan een aantal interessante uitdagingen zoals de RAK Halve Marathon (naar men zegt de snelste halve marathon ter wereld), de Race for Roy (ter nagedachtenis aan de in September jl door een dronken automobilist doodgereden Roy Nasr) en als “uitsmijtertje” de internationale triathlon van Abu Dhabi.

clip_image001clip_image003
image

Vanuit Nederland ook op sportief vlak weer goed nieuws waar Rens met de E-pupillen (en zelfs meer AVIOS Teams) kampioen wist te worden en Inge met het volleybalteam hetzelfde wist te presteren!!

Inmiddels zie je in Dubai overal felicitaties aan het adres van de organisatie terug die de Expo wist binnen te slepen. ALLE mensen werkend voor de overheid krijgen een loonsverhoging oplopend van 30-100%!!!
Onder andere langs de Sjeikh Zayed Road wordt middels een riant reclamebord ook nog even duidelijk gemaakt dat er met Dubai niet valt te sollen Glimlach
IMG-20131220-00235

De blog heeft inmiddels in anderhalf jaar tijd de 20.000 pageviews gepasseerd en daar zijn we trots op!!, een teken dat jullie ons blijven volgen en dat de info toch nog wel aardig is :)


Wij willen bij deze alvast Tinus (oude buurman) en Meis (Bart en Judith feliciteren met hun verjaardagen).
Tenslotte nog een aardige spreuk die in de fitness-ruimte is opgehangen en die prima past bij de laatste blog van dit jaar!!

IMG-20131221-00497
Vrij vertaald : “Geen woorden maar Daden”
Dat het maar een geweldig 2014 mag gaan worden!!

groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten