vrijdag 15 augustus 2014

Zomerstop

Zo, daar zijn we weer……, het heeft eventjes geduurd maar na anderhalve maand vonden we het zo langzamerhand wel weer tijd worden voor een blog. Hebben we veel te melden dan? …. niet echt Glimlach.

Inmiddels zit het WK er al weer een tijdje op en sloot het Nederlands Elftal het WK af met een (door niemand verwachtte) uitstekende derde plek al moet ik erbij zeggen dat met name de wedstrijden tegen Costa Rica en Argentinie niet om aan te gluren waren (moet toch iets te zeiken hebben).

Onze Oosterburen werden meer dan verdiend winnaar van het WK en dat hadden meerdere familieleden prima weten te voorspellen. Zo werd neef(je) Rens winnaar van de WK Pool en mocht ik zelf met een zesde plek (geloof ik), een dikke 8 Euro bijschrijven op de rekening (eens kijken of we daarmee Guidetti terug kunnen halen naar de Kuip)

Vervolgens gingen we lekker door met de Tour de France waarin we eindelijk weer eens een heerlijke Nederlandse overwinning (Lars Boom) mochten bijschrijven.

image

Ondertussen hadden wij hier Ramadan Part 3. Werkdagen van 8 tot 2 (in de praktijk van 8 tot 2 en vervolgens verder thuis van 4 tot 6/7 Glimlach) maar toch lekker en nog lekkerder…, de Ramadan wordt afgesloten met wat vrije dagen (Cin had er 2) en ik mocht zelfs een hele week thuisblijven. Zijn we dan ergens naartoe geweest?, eh..nee, er werd getraind, lang en hard getraind en er werd begonnen met de voorbereidingen voor een heerlijk vooruitzicht maar daarover later meer.

Dat deze blog een tijdje op zich liet wachten had uiteraard een reden. We proberen natuurlijk zo veel mogelijk met leuk nieuws te komen maar soms (en soms gevoelsmatig een beetje te vaak) krijgen we te maken met minder goed of zelfs slecht nieuws. Zo kregen we in Juni plots het nieuws dat er wellicht wat aan de hand was met Elly (moeder van Cin) en dat hakte er hier behoorlijk in. Binnen de kortste keren werd er dan ook een retourtje Nederland geboekt en ging Cin voor een dag of 10 terug om er toch (fysiek) te kunnen zijn. Inmiddels ziet de toekomst er weer een stuk rooskleuriger uit en daar zal de ongelofelijke positiviteit vanaf minuut 1 van Elly zeker aan bijgedragen hebben. Vechtlust en koppie omhoog, houden wij van!!

Tot over 2 maanden wanneer we Elly hier alweer voor de derde keer mogen ontvangen. Cin’s bezoekje aan Nederland werd uiteraard gecombineerd met een bezoekje aan wat vrienden en vriendinnen en 1 van de bezoekjes was de verjaardag van Bo.

image
Heb ff je foto gejat (@Linda) aangezien Cin een ander BlackBerry heeft (alle foto’s kwijt Bedroefde emoticon, IT in Dubai is niet best)

Vervolgens ging de reis via Belgie (Antwerpen en Brussel klantenbezoekjes) terug naar Dubai waar bij aankomst het koffer nergens meer te vinden was. Na 4 dagen werd deze om 7 uur ‘s ochtends weer in The Greens afgeleverd.

Ondertussen zit men hier in Dubai niet stil. Ondanks de bloedverziekend hete zomer (+40 vanaf begin Juni..) imagegaat men hier vrolijk verder met het maken van een kanaal (al eerder vermeld) wat de Perzische Golf met Dubai Downtown/Business Bay (gebied rond de Burj Khalifa) moet gaan verbinden.

image

Betekent in de praktijk dat dit kanaal ONDER de 6-baans en dus veruit drukste snelweg van Dubai (Sjeikh Zayed Road) zal gaan lopen.

Verders (er waren er hier nog niet genoeg) heeft men hier het plan opgevat om nog maar eens een extra winkelcentrum te gaan bouwen. En ……. het moet opnieuw groter, massaler en beter dan de Dubai Mall wat momenteel het grootste winkelcentrum ter wereld is..image

Deze “Mall “zal de naam “Mall of the World” krijgen dus ik vermoed dat ze nog 1 stappie kunnen maken in de toekomst (“Mall of the Universe”)

Ook zeer lokaal nieuws want we hebben hier zowaar een website over “The Greens” en “The Views” (zeg maar het gebiedje in Dubai waar we wonen). Vers van de pers (gisteren geloof ik gelanceerd)..

image

Hier wonen we dus (bovenstaande link is specifiek voor Al Nakheel, het gebouw waar ons appartementje in te vinden is).
image
Omcirkeld het balkon waar onze “Frits” dagelijks “aan de bar hangt” en lekker babbelt met langslopend publiek.

Aan het begin van de blog hadden we het al over de training en het leuke vooruitzicht waaraan we de laatste tijd behoorlijk wat tijd aan hebben besteed. Die training is uiteraard de training voor de IronMan van aankomend jaar. De laatste 6 weken werd er weer volle bak gezwommen, gefietst en gelopen (zie  image en zo nu en dan werd er ook wat tijd doorgebracht in de fitness/gym om de spieren wat te versterken. Ook zijn er wat nieuwe uitdagingen vastgelegd en wordt het inmiddels een aardig lijstje..

image

In de periode dat Appie en moeders hier zijn o.a de Dubai International Triathlon (halve IronMan) en een 216 km lang fietstochtje van de Westkust (Dubai) naar de Oostkust (Fujairah) met aansluitend een barbecue en een overnachting in onderstaand hotel.

image

In bovenstaand lijstje ontbreekt nog de Dubai Marathon die in Januari 2014 op het programma staat en die als “training” gelopen zal worden (gematigde snelheid en hartslag).

Het vooruitzicht is uiteraard de reis naar Australie waarvan de eerste 5 dagen inmiddels zijn vastgelegd en we in dit hotel in St.Kilda zullen verblijven.

image

St Kilda ligt vlakbij Melbourne en is de finish lokatie voor de IronMan. De eerste 5 dagen zullen we beide deelnemen aan een speciaal programma (Melbourne IronMan Pakket) waarbij we andere deelnemers zullen ontmoeten en er ook getraind zal gaan worden.

Het plan is om hier rond de 17e Maart te vertrekken en rond 9 April weer terug in Dubai te zijn. De dag na de race willen we met een camper rond gaan trekken en via Melbourne, “The Great Ocean Road, Canberra en wat National Parks uiteindelijk in Sydney te eindigen en dat zou er dan zo’n beetje zo uit moeten zien

image

De fiets waar het allemaal mee moet gebeuren is ondertussen volledig “klaargestoomd”, zo werden de originele wielen vervangen met zogenaamde “Tubulars”, werd er een extra snelheidsmetertje gemonteerd, werd de volledige casette en ketting vervangen en heb ik inmiddels “licht” (altijd handig wanneer je om 4 uur ‘s nachts in een woestijntje rondrijdt.

IMG-20140808-00644

Vanuit Nederland niet heel veel nieuws behalve dat het tot nu toe een prima zomer was met heerlijke temperaturen, maakten de boys een mooi tripje naar Sankt Pauli (volgende keer ben ik er zekers weer bij),

image

werd Rens alweer 8 jaar oud en mag deze PSV-er in de uitwedstrijd tegen Ajax aan de hand van 1 van de PSV’ers het veld betreden.. en zagen we dat zus en familie een prima vakantie met vliegtochtje boven Texel hadden.

We hebben in de tussentijd een behoorlijk aantal verjaardagen gemist (ga ze niet allemaal opnoemen) maar 1 ervan was die van Benthe (dochter van Joseph en Annet) en aangezien we Benthe al een behoorlijke poos niet meer hebben gezien stuurde papa Joseph wat fotokes naar ons toe en dat ze sprekend op papa lijkt blijkt wel uit onderstaande foto (je kon Joseph vroeger ook nergens mee naartoe nemen)

Foto 7 Benthe
Alsnog van harte!! Glimlach

Blijft over, de verjaardagen voor de komende periode (en vergeef ons als we er soms wat missen) maar bij deze willen we bakker Ferry, zus Danielle, “papa” Toon, tante Maria, Albert (hoe zou het toch met hem zijn?), Mariska Bekhuis (had je niet gedacht he), Mr Barbecue himself / Prins Johan, dochter Jitte en Gijs (Bas en Miriam) alvast een geweldige verjaardag toewensen en feliciteren we Leo en Sasja met hun nieuwe paradijsje in Ulvenhout

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten