maandag 15 september 2014

Nog eventjes….

Inmiddels is het alweer 15 september en dat betekent dat we over een kleine maand onze eerste gasten alweer mogen ontvangen en het geeft ook aan dat de tijd hier “vliegt”. Ook kregen we afgelopen week de definitieve bevestiging dat we “nieuwe gasten” mogen ontvangen. De familie van de Aa uit het Brabantse Berghem zal met zijn zessen (Jeroen, Jolanda, Lieke, Anne, Rens en Lotte deze kant opkomen en dat vinden wij leuk, HEEL erg leuk. Lekker knus en heul veul pannekoeken bakken Glimlach)

image

Buiten lange werkdagen doen we hier de laatste tijd niet veel meer dan sporten en slapen.  Zo maakte ik voor de 2e keer de rit naar de berg Jebel Jais in het gezelschap van een 9-tal andere mensen die allemaal gaan proberen om de Dubai Traithlon die begin november op het programma staat succesvol te beeindigen.  Jebel Jais ( in een eerdere blog al beschreven) levert prachtige plaatjes op…

Jebel_Jais

De rit van parkeerplaats (begin) tot ongeveer top van de berg (je kan niet helemaal naar de top omdat de weg ermee ophoudt) is ongeveer 30 km lang en is een klim van begin tot eind. Het kost je dus ongeveer 2 uur, een hoop zweet en calorieen maar boven volgt de beloning met prachtige uitzichten en een afdaling waarbij je met gemak de 65 km/uur aantikt.

Daarna (lees: half 8 ‘s ochtends) een “lokaal” ontbijtje door de plaatselijke “Ferry” met Arabisch brood gevuld met vloeibare kaas en honing, ….heerlijk

Jebel_Jais_foodJebel_Jais_Food2

En ook Cin gaat lekker door met de “Bikram” sessies en zag zichzelf onlangs terug op de site in de zogenaamde (hoe kan het ook anders), Camel pose Glimlach

image

In Dubai is men voornemens om weer wat themaparken te gaan bouwen. Een aantal jaren geleden waren deze plannen er ook al en op sommige plekken in Dubai zie je dan ook de beginselen van de bouw (bijvoorbeeld een Entrée Poort) maar doordat het geld even niet meer voorhanden was zijn al deze projekten destijds stopgezet. Maar nu wil men toch weer aan de slag, zo moet er in 2016 een Legoland Dubai gaan verschijnen.

image

Tevens zou er een “Bollywood Park en een Midden-Oosten variant van de "Universal Studios” moeten komen. 

Verders was men hier apetrots op het opnieuw veroveren (derde keer in successie) van het WK “endurance”, een 160 km lange tocht te paard. Dit jaar gewonnen door Hamdan, zoon van de sjeik van Dubai) die daarmee de opvolger werd van zijn vader die de voorgaande 2 edites had gewonnen..

image
image

Vanuit Nederland krijgen we berichten door dat Inge het prima naar haar zin heeft in Oss (op de “grote”school) en dat er zelfs al een 9.3 wurde geholt mit Deutsch, sehr gut!!!) en zagen we Rens hand in hand (toch nog een klein Feyenoord-dingetjeGlimlach) het veld oplopen voor de wedstrijd Ajax-PSV met linksback Jetro Willems.

image

Verder berichten over uitslagen als 17-3 met (een stuk of 8! gemaakte goals) met de E1. Over het “andere” voetbal gaan we het verder niet hebben…..wordt deze jongen erg verdrietig van.

Begin Oktober hebben wij hier nog een korte (en als het meezit een lange) vakantie want dat is het weer Eid-Al-Adha), in Nederland beter bekend als het “offerfeest”. Wij hebben in ieder geval alvast een reisje geboekt en gaan het voor de 2e keer in Oman proberen. Dit keer hopelijk met wat meer succes en in ieder geval op een andere lokatie, namelijk Khasab. (vorige keer was Dibba)

image

en hopelijk zien we nu wel wat dolfijntjes en de ons toegezegde “fjorden”.

Rest ons nog de aankomende verjaardagen; wij willen alvast Bing (zoon van Max en Burgi), Eva (dochter van Bas en Miriam), Chris, Jaap, Robert, Sjors, Isis (dochter van Max en Burgi), Patrick en Manon (aanstaande moeder :)) en niet te vergeten Lieke (dochter van Jeroen en Jolanda) feliciteren met hun aankomende verjaardagen en uiteraard staan we op 19 september wederom stil bij het overlijden van maatje Eric, 10 jaar alweer maar NOOIT vergeten!!

image

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,

1 opmerking:

  1. Hartstikke mooi stukje weer,deze week skypen?Liefs en gr.van ons uit Alphen,waar het heel mooi nazomerweer is met ong.20 gr.

    BeantwoordenVerwijderen