donderdag 21 juni 2012

2,5 week in Dubai

Inmiddels zijn we zo'n 2,5 week in Dubai. Om precies te zijn om 02.30 in de nacht van 4 op 5 juni kwamen we aan in ons appartment waar we tot en met 4 juli zullen verblijven. De vlucht verliep prima, alleen toen ik (Jan) al door de douane heen was en stond te wachten op Cin, bleek dat er een visum klaar had moeten liggen omdat men al geinformeerd was dat Cin in Dubai kwam om te gaan werken (in tegenstelling tot mij :))

Na anderhalf uur kastje muur - kastje muur bleek dat 1 van onze koffers door iemand anders was meegenomen. Prima begin van de nacht dus......

Ook dat even geregeld en de volgende ochtend om half 8 werd mijn koffer bij ons hotel/appartment afgeleverd.

Erg leuk was dat bij binnenkomst op de kamer er meerdere cadeautjes aanwezig waren van bedrijven waar Cin mee had/heeft samengewerkt.We verblijven dus al die tijd al in: http://www.timehotels.ae/TIME-Hotel-Apartments/TIME-Opal-Hotel-Apartments

Dit hotel ligt vlakbij de Emirates Mall - een onwaarschijnlijk groot winkelparadijs, zelfs ik vind shoppen nu best leuk.De eerste 5 dagen hebben we de tijd genomen om een beetje de boel te verkennen en vooral proberen te wennen aan het weer (lees: 40+ graden en hoge luchtvochtigheid).

Na 5 dagen is Cin begonnen met haar baan bij Hellmann Logistics en sindsdien ben ik  dus met name aanwezig bij het zwembad, in de fitness (waar t heerlijk koel is) en probeer ik de omgeving te verkennen.
Mag helaas niet in de auto (die Cin inmiddels heeft gekregen) rijden, dus alles moet te voet/metro/taxi.

Lopen is hier een uitdaging, de temperatuur gecombineerd met de enorm hoge luchtvochtigheid maakt dat je na 300 meter wandelen doorweekt bent van t zweet.

Anderhalve week geleden zijn we voor t eerst naar t strand geweest bij de Dubai Marina en (toeval bestaat niet) terwijl we over "The Walk" ( de Dubaise boulevard) liepen herkenden we 2 Nederlanders op t terras.
Meteen maar bij gaan zitten en dat klikte prima. Theo en Hermi (uit Druten/Afferden - de wereld is klein) blijken hartstikke leuke mensen en inmiddels zijn we afgelopen zaterdag ook al met ze wezen eten.

Het strand is hier geweldig en de zee perfect om in te lopen (vooral ook voor kinderen) maar afkoelen doe je nauwelijks aangezien t zeewater rond de dertig!! graden is.Tussendoor uiteraard ook het Nederlands elftal gevolgd, de eerste keer bij een prima tentje genaamd de Barasti Bar, daarna bij t CityMax hotel (waar ze zelfs Eredivisie Live hebben) en de laatste keer tussen de Hollanders op de Emirates Golf Club

http://www.barastibeach.com/

Inmiddels hebben we een behoorlijk aantal appartementen bekeken en zijn we er wel zo'n beetje uit wat t gaat worden.

Op dit moment is t weer weekend en morgen gaan we naar het hoogste gebouw ter wereld en natuurlijk naar het observation deck van de Burj Khalifa

http://www.burjkhalifa.ae/

Volgende week meer vanuit t heerlijke Dubai

Jan en Cin
4 opmerkingen: