zaterdag 30 juni 2012

3,5 week in Dubai

en we raken steeds meer ingeburgerd. Cin rijdt inmiddels door Dubai als een volwaardige taxichauffeur, het visum is (na 1 maand ... en dat schijnt hier snel te zijn) bijna rond. Om dat te verkrijgen moet je hier een medische test doen (bloedafname - controle op HIV), een irisscan en een fingerprint laten maken en een baan hebben in Dubai. Ik heb het visum dus nog niet, pas als Cin er 1 heeft mag ik dit gaan doen.
Aangezien we inmiddels bijna een maand hier zijn en het visum wat je bij binnenkomst krijgt een "Tourist Visum" is moest die van mij verlengd worden. Je hebt 2 keuzes, ofwel je betaalt (een boete) voor iedere extra dag dat je in Dubai bent terwijl je visum is afgelopen of je kan t weer met een maand verlengen maar daarvoor moet je wel "tijdelijk" het land verlaten en dat betekent in de praktijk dat je naar Oman (geen lid van de Verenigde Arabische Emiraten) moet om "uit te checken van Dubai - in te checken in Oman - uit te checken uit Oman en weer in te checken in Dubai). Ofwel "werkverschaffing - 1 grote bureaucratische bende" - maar het is niet anders. Gister dus op en neer geweest naar Oman samen met Theo en Hermi (ook Hermi moest haar visum met een maand laten verlengen). De reis ernaartoe is erg mooi.......Uiteindelijk (ritje van zo'n 2 uur) waarin je 3x een grenscontrole hebt (Dubai - Oman - Dubai - Oman) bereik je dus Oman en na het nodige stempelwerk en uiteraard betalen.....Ook leren we de mensen hier steeds beter kennen. Het nakomen van afspraken is hier meer uitzondering dan regel. Nadat we eerder al bijna zeker dachten te zijn van een appartment in The Greens bleek dit deze week tot 2x toe toch geheel anders te zijn. Opeens nemen mensen de telefoon niet meer op, wordt er niet meer teruggebeld en vergeten mensen zelfs om na t maken van een afspraak op lokatie te verschijnen. Afgelopen donderdag weer eens 2 reacties ontvangen en Cin was gisteren ook al  naar een appartement geweest. Oftewel vandaag "leken"we 3 opties te hebben. Vanochtend (nadat Cin zelf maar weer t iniatief had genomen om te bellen) bleek 1 appartement af te vallen (niet op de begane grond en ook niet in het afgesproken appartmentencomplex maar ergens achteraf) en ook t tweede appartment viel af omdat onze Italiaanse vriend niet op kwam dagen. Op dat moment werden we ook gebeld dat t appartement van gisteren meerdere serieuze gegadigden had en dus meteen actie ondernomen en gekozen voor dit appartement voor dat alles weer door onze vingers zou glippen. Op naar "ergens tussen de vele wolkenkrabbers - een glazen dus zou makkelijk te vinden moeten zijn - kantoor" en na een uurtje verkeerde afslagen, SMS'en en zoeken de juiste lokatie gevonden en na 3 uur papierwerk - een niet werkende PIN pas en niet werkende IBAN (Rabobank) code lijkt het erop dat we het komende jaar verzekerd zijn van een appartment + extra kamertje in het Nakheel 1 appartementencomplex en daar zijn we HEEL erg blij mee!!Nakheel ligt tegenover een klein winkelcentrum met daarin een supermarkt, KFC,  Costa (met heerlijke koffie), wat eettentjes, opticien, boekenwinkeltje en pizzeria. Verder beschikt het over een flink zwembad, een prima fitnessruimte, BBQ mogelijkheden en een kleine speelruimte voor kids (dus die neem maar gerust mee hier naartoe!!)

Verder stond de week in t teken van fanatieker zoeken naar banen en ook dat valt tot nu toe niet helemaal mee. On line solliciteren en het benaderen van verschillende recruiters leverde tot nu toe niets op. Ook hier zal t waarschijnlijk een kwestie worden van mensen kennen - netwerken en direct fysiek contact. Ook maar weer een studie opgepakt om t gevoel te krijgen wat nuttiger bezig te zijn en natuurlijk wordt er iedere dag voor Cin gekookt behalve op donderdag want dan bezoeken we steevast de Thai die hier op nog geen 100 meter vandaan zit en waar je voor een appel en een ei verschrikkelijk lekker kunt eten.

Zo nu en dan ook nog tijd voor ontspanning.... :)

Afgelopen dinsdag ben ik samen met Hermi naar Jumeirah Beach Park 1 geweest en dat was dik in orde. Jumeirah Beach Park is een  park waar je voor 5 Dirham (lees: 1 Eurie) naar binnen kunt (met de auto 4 Euries - maar we werden door een taxi op- en neergereden) en waar wat eettentjes bijzitten, waar kinderen een speeltuin tot hun beschikking hebben en waar je een heerlijk strand hebt met een zee (die inmiddels nog warmer is geworden) waar je 100 meter in kunt lopen.
Morgen begint voor Cin de werkweek weer en ga ik beginnen  met t zoeken naar een auto (die van Cin hebben we tot 10 juli ) en vinden van een baan....

Volgende week meer vanuit t nog altijd heerrrrrlijke Dubai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten