maandag 25 juni 2012

3 weken in Dubai!

En t bevalt ons nog steeds uitstekend......

Afgelopen vrijdag naar de Burj Khalifa geweest en ondanks het feit dat het weer niet helemaal zijn best deed (het was wat bewolkt en het leek alsof er zandkorrels door de lucht fladderden waardoor het zicht niet optimaal was) was het wederom een unieke belevenis. De Burj Khalifa is met zijn 828 !! meter hoogte, het hoogste gebouw ter wereld. Voor ongeveer 20 Euries (wel 24 uur vantevoren boeken - anders zit t echt vol en betaal je ter plekke het vierdubbele) mag je 124 verdiepingen in een razendsnelle lift omhoog en die brengt je naar het "Observation Deck". En wat je dan te zien krijgt is ONGELOFELIJK!!
De Burj Khalifa ligt vlakbij de Dubai Mall en ook hier schieten superlatieven tekort.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dubai_Mall
http://www.thedubaimall.com/en

Deze extreem grote "Mall" beschikt over een Ijsbaan, een Aquarium en een parkeerplaats waar 14000!! auto's geparkeerd kunnen worden. Voor liefhebbers van boeken is er ook "Book World", een boekenwinkel met een half miljoen boeken en meer dan 1000 tijdschriften...

Maar er zijn natuurlijk ook nog liefhebbers van water. Daarom ook nog een interne waterval en op vaste tijdstippen "buiten"wat fonteintjes met muziek.Op de dag zelf hadden we afgesproken met collega Anna (uit de Oekraine) en haar vriend Wail (Palestijn) die we al meerdere keren ontmoet hebben. Wail heeft een eigen bedrijfje en lijkt in zijn doen en laten op najib amhali (de caberatier), knettergek, praat als Brugman en regelt alles.

Een van de zaken die mede door Wail zijn geregeld is het appartement in The Greens waar we nu bijna zeker van zijn. Het zal waarschijnlijk een appartment worden in Al Dhaphra 1.
De appartmentgebouwen staan geschakeld in 4 en op de binnenplaats is dan een open ruimte met daarin een zwembad, fitnessruimte en speelgelegenheid voor kinderen. Met een beetje mazzel hebben we straks de beschikking over een appartement op de begane grond (en dus een klein tuintje/stukkie om te zitten) en uitzicht op de binnenplaats.

Deze week ook wat fanatieker begonnen met het zoeken en vinden van werk. Inmiddels naar een aantal recuiters mijn CV gestuurd en online op een aantal vacatures gereageerd. (Wordt vervolgd).

Verders vermaak ik me nog altijd prima met het lezen van boeken (City of Gold, de ANWB Extra Dubai en met name Jo Nesbo's "Dodelijk Patroon" en ga ik uiteraard iedere dag even sporten en de temperatuur van t water controleren....Tot snel!

Groeten van Jan en Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten