zaterdag 20 oktober 2012

Nog een paar dagen….

en dan verwelkomen we moeders en Appie, om precies te zijn a.s. vrijdag om 08.40 en zoals al eerder vermeld, als de eerste schaapjes over de dam zijn, (de rest weet Joseph)…., ook Raymond en Manon hebben inmiddels de stap gezet en zullen tussen 7 Februari 2013 en 18 februari 2013 ook in t Dubaise te bewonderen zijn.  Ook zijn er plannen in de maak voor een bezoek van Elly, Ab en Sjan en wellicht komen ook Leo en Sasja deze kant op. (en dan vergeet ik Ingrid en Sabina bijna). Wij juichen dit uiteraard alleen maar toe!!

Wanneer je 100% zeker wilt zijn van mooi weer, een riant prive zwembad, een strand op 5 minuten, “shopping-“ vertier, een supermarkt met verse broodjes op 50 meter en t niet erg vindt om iets minder privacy te hebben ( t is tenslotte een 1-kamer appartement maar wij staan ons bed af en gaan zelf op een luchtbed liggen) en je vindt t ook niet erg om een keer de afwas te doen, kom dan gewoon lekker deze kant op (je hoeft alleen maar de vlucht te betalen!!)

Vanochtend bij t openen van de krant in Dubai op de voorpagina van de sporteditie onderstaande foto:

Rens Voetbal

In t verslag werd melding gedaan van een bloedstollende wedstrijd waarin neefje Rens (staand helemaal links) maar liefst 5x het net wist te vinden maar helaas  moesten de mannen (en 1 meisje) van Mini-F AVIOS 1 toch t onderspit delven in de derby tegen DBV. (Volgende keer beter!)

Zelf gister voor t eerst van mijn leven meegedaan aan een biathlon(etje)
Om 07.00 werd er verzameld bij t Jumeirah Beach hotel paviljon en om 08.00 gingen we van start om vervolgens 1,6 km te rennen, 500 meter te zwemmen en weer te eindigen met 1,6 km rennen.

Pink_Biathlon

Voor Facebook gebruikers: https://www.facebook.com/events/438365242876683

Op een werkelijk prachtige lokatie  bij t 5-sterren Jumeirah Beach Hotel liep je in de richting van t  Burj Al Arab hotel (7!!-sterren hotel), vervolgens een rondje, terug naar t strand, rondje zwemmen en weer een rondje hardlopen terug en dat allemaal gekleed in t roze om geld in te zamelen voor de bestrijding van borstkanker.

P1040573P1040582P1040577P1040574

Uitslag:http://www.premiertiming.com/res/events/Pink_Biathlon_2012

Nu vol aan de bak (training) voor de triathlon van 23 november.

Cin was deze week weer eens enorm druk. Door het binnenhalen van een grote klant (Roche) en de implementatie (die deze week moest gebeuren) werd er zowel op dinsdag als woensdag overgewerkt en inmiddels zijn ook beide dagen van t weekend ingeleverd om de implementatie tot een succes te maken.

Dat betekent dat mijn rol weer die van huisJan is, dus wassen, eten koken, schoonmaken, strijken en boodschappen doen ( t wordt tijd dat je komt mam!)

Normaliter doen we de boodschappen ofwel bij Spinny’s ofwel in de Emirates Mall (Carrefour) maar aangezien we ook een Choitrams (Engelse supermarktketen)  in The Greens hebben (50 meter hier tegenover), vandaag mezelf maar eens met een gemakkie ervan afgemaakt en de kar gewoon meegenomen in t appartement. (scheelt weer 2x alles in je handen hebben)

P1040583

Inmiddels hebben Marc en Ingrid zich gesetteld in de Citadelstraat en hopelijk hebben ze t een beetje naar hun zin. Nadat er al een extra “rail” gemaakt was zodat men niet naar binnen kon kijken Glimlach, kreeg ik vanochtend onderstaande foto

foto (3)

Prachtig vloerkleed (beetje jammer dat er nog wat op de bank ligt) en ook nog de vraag of er misschien een WC boven mag komen. Advies: doen!, ga vooral je gang en maak het jezelf naar de zin.”zwembad buiten mag ook Feestende emoticon!!”

Deze week hebben we met een beetje mazzel weer een lang weekend. Het is weer EID. Deze keer genaamd: Eid-Al-Adha oftewel het Offerfeest.

Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender.

Het is het feest van het offer van Abraham. Iedere moslim die er geld voor heeft slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap, geit, koe, os of kameel. Dit gebeurt meestal in het dorp waar de man geboren is. Het vlees wordt in drie stukken verdeeld. Een deel is voor de familie, een deel is voor de buren of vrienden en een deel is voor de armen. Ook in Nederland wordt de laatste jaren geprobeerd om van het Offerfeest een officiële feestdag (vrije dag) te maken voor de ongeveer half miljoen Nederlandse moslims.

Als we geluk hebben worden de donderdag en de zondag dan ook vrije dagen. Dat zou dus ook betekenen dat we een extra dag (zondag) hebben om met Appie en moeders op stap te gaan.

Tenslotte nog wat felicitaties, vandaag Maaike, Rotterdamse Kees en Judith, en in de loop van de week ook nog Krista, Peter van den Berg en Ermelose Cees, dat we jullie nog maar lang onze felicitaties mogen overbrengen.

De volgende blog doet waarschijnlijk wat langer op zich wachten….(reden is bekend!)

De hartelijke groeten vanuit t heerlijke Dubai
Jan en Cin
 
 
1 opmerking:

  1. Ha Jan, Leuk stukkie weer. Leuk hè van Rens. Is echt een talentje, heeft ie vast niet van vaders :-) Viel het zwemmen je niet tegen tijdens de biathlon? Al was het maar een kort stukkie. Is toch hetgeen waar je zo tegenop ziet van de triathlon. Veel plezier tijdens het verblijf van Appie en Marietje bij jullie. We horen vast van ze hoe zij het beleefd hebben.
    Groeten van, Willian (van Hoogstraten).

    BeantwoordenVerwijderen