donderdag 4 oktober 2012

Weekend!

Toch nog even een tussentijdse update nadat de eerste bijna volledige werkweek (slechts 4 dagen gewerkt omdat ik maandag 1 oktober ben begonnen) er nu opzit. Voor de eerste keer voor mij dus een “verdiend” weekend. De eerste (4 x 260 km) zitten er dus ook op en da’s wel wennen.

Het rijgedrag hier is op z’n zachtst gezegd “bijzonder”, het recht van de sterktse is hier leidend, een snelweg  die doorgaans 4 rijbanen bevat heeft er hier soms ineens 6. Restaurants langs de snelweg zonder oprit waardoor alle auto’s op de vluchtstrook parkeren is hier “normaal”.

Ook heb ik al biddende mensen (op de knietjes en zittend in de richting van t Oosten) langs de kant van de snelweg gezien, auto’s die terwijl t volledig donker is geen licht op hebben, richtingaanwijzers die t hier (volgens mij) niet doen en mensen die er echt pas op t allerlaatste moment achterkomen dat ze toch echt linksaf moeten.

IMG-20120830-00074

Verder is de eerste week prima verlopen, de mensen op t werk zijn uitermate vriendelijk, mijn directe collega’s alleraardigst en behulpzaam en is alles verder prima geregeld. Een grote koelkast die in van alles voorziet, Indische collega’s die verse sapjes rondbrengen en 1x per dag (rond 14.00) een lunch waarbij er een keuze gemaakt kan worden uit 3 verschillende belegde broden (en die zijn op hun beurt ook weer iedere dag verschillend)

De weg van Dubai naar Abu Dhabi brengt je onder andere over 1 van de meest complexe bruggen ooit gemaakt. Onderstaande foto’s en filmpje geeft een beeld van deze imposante brug.


Sheikh_Zayed_Bridge1dezeen_Sheikh-Zayed-Bridge-by-Zaha-Hadid-Architects_9
Sheikh_Zayed_Bridge

Op werkdagen is t hier wat drukker….

Blijkbaar werkt “googlen” naar Dubai in de hand dat ons blogje inmiddels ook door ons totaal onbekende personen wordt gevonden. Eigenlijk wordt deze alleen “gepost” via Facebook en worden er een paar mensen (die niet van Facebook gebruikmaken) op de hoogte gebracht van nieuwe blogs via mail. Gisteravond verscheen opeens echter onderstaande e-mail in mijn GMail inbox;

Hoi Jan en Cindy,
Wat leuk om jullie verhalen te volgen.
Ook wij zijn na een fantastische vakantie in dubai, sterk aan het denken om te gaan verhuizen naar Dubai.
Maar hebben nog heel veel vragen.
Staan jullie open voor wat vragen?
Wij zouden graag wat willen weten over zorgverzekering.
Verblijfsvergunning.
Kan je zomaar een appartement huren?
Wat kost gemiddeld een 2 kamer appartement?
Waar kan je een visum aanvragen en wat zijn de voorwaarden?
Kennen jullie goede sites met vacatures?
Sorry dat we zoveel vragen, als jullie het leuk vinden graag reageren.
Groetjes Brahim & Melissa


Hartstikke leuk natuurlijk!, vandaar dat we stapje voor stapje gaan proberen om de blog nog meer te voorzien van praktische info en om te beginnen hebben we in ieder geval de vraag beantwoord waar je sites met vacatures in Dubai kan vinden en hebben we een behoorlijk aantal weetjes en feitjes over Dubai toegevoegd.

http://dutchindubai.blogspot.com/p/hoe-kom-je-aan-een-baan-in-dubai-en-wat.html

http://dutchindubai.blogspot.com/p/dubai-weetjes-en-feitjes.html

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een groot deel van de weetjes en feitjes afkomstig is van de blog die Theo en Hermi er op nahielden (waarvoor dank)

Verder bereikte ons gisteravond nog een zeer triest bericht vanuit Alphen,  Pleinpop kanjer Berry Appeldoorn is niet meer onder ons en dat doet je weer even goed nadenken…….


Aankomende week geen blog, Cin zit in Madrid en ik in New York

Groeten vanuit t heerlijke Dubai
Jan en Cin

Tags van Technorati: ,,,
Geen opmerkingen:

Een reactie posten