zondag 14 oktober 2012

Wat een heerlijke week….

Zo, de eerste werkdag zit er weer op. Langzaam bijtrekken van een tijdsverschil van 8 uur tussen New York en Abu Dhabi/Dubai (Jan) en 2 uur tijdsverschil maar met de nodige vertraging vanuit Madrid via Londen (Cin), maar wat was t een heerlijke week…

Cin vloog een paar uur voor mij vanuit Dubai met British Airlines naar Madrid. Door een flinke vertraging op de luchthaven van Dubai werd de aansluiting in Londen gemist waardoor de reis wat langer duurde dan aanvankelijk gehoopt en verwacht. De rest van de week stond in t teken van een beurs waar Cin met meerdere collega’s (Eric uit Dubai) en andere Europese vestigingen een mooi “Hellmann-plaatje” moest zien voor te schotelen.

Na een werkdag (de andere 75% van de bevolking) wordt er in Madrid op z’n Zuid-Europees genoten van t leven. De barretjes zijn dan goed gevuld met jong en oud, vrienden en familie (zouden we in NL ook moeten doen!)

Madrid-20121011-00196Madrid-20121011-00195

Ook nog even kans gezien om voor de 2e keer (we waren al een keer eerder in Madrid) naar Estadio Santaigo de Bernabeu af te reizen waar “De Koninklijke” haar wedstrijden speelt.

Madrid-20121012-00198IMG-20121012-00197

New York, “the city that never sleeps” en dat maakt t een prachtstad om naartoe te gaan, het leeft, 24 uur per dag, 7 dagen in de week en als je ertussen loopt wordt je als t ware opgezogen en doe je mee.

Afgelopen maandag vertrokken en op dezelfde dag 5 uur lokale tijd New York geland. Dinsdag, woensdag en donderdag gewerkt en vrijdag een dagje vrijaf gekregen (had natuurlijk de zondag ervoor ook al gewerkt).

Een korte sfeerimpressie

P1040556P1040531P1040520P1040505

Over een kleine maand is er ook weer de mooiste marathon ter wereld (die ik zelf in 2005 heb mogen lopen) en dit zie je momenteel op de bussen in New York

Marathon 2012Verhitte emoticon

Als afsluiter lekker decadent van t hotel naar de luchthaven

P1040566P1040558

Afgelopen week verscheen Dubai weer eens in t nieuws. Men is hier voornemens om opnieuw GROOTS uit te gaan pakken door o.a een aantal wereldwonderen na te gaan bouwen, maar dan uiteraard groter, hoger, breder, langer (je kent t wel…)

Onderstaande artikelen op Internet geven wat meer inzicht en ook t plaatje uit de Volkskrant (dank Jan de Leeuw die me erop wees!) geeft een idee wat er staat te gebeuren, kosten 10 tot 12 miljard!! (er zijn dagen dat ik t niet op zak heb)

http://nos.nl/artikel/425725-dubai-bouwt-replica-taj-mahal.html

Big Dubai Project

Er zouden dus “Dubai versies” moeten komen van o.a de Eiffeltoren, de Taj Mahal, de Toren van Pisa, de Hangende Tuinen van Babylon en de Chinese Grote Muur. Waren toch al voornemens om ze allemaal te bezoeken dus dat scheelt ons wat reisjes Glimlach

imageimageimageimage

Ook zou er een pyramide moeten verschijnen en zou de stad Venetië gedeeltelijk worden nagebouwd.
Alles in t kader van:
image

Het woord onmogelijk komt niet voor in t woordenboek..

Het is een bijzonder land……..

Verder wellicht nog mooi (en voor mij HEEL mooi) nieuws vanaf t voetbalfront. Lunatic News (en Sjors Vink) (eigenlijk wist ik t al langer) kwam afgelopen week met onderstaand nieuws


Het jaar 2012 duurt nog ruim twee maanden, maar nu al worden de plannen gemaakt voor een trip tijdens de winterstop. Feyenoord is sinds eind augustus niet meer Europees actief en daarom kijken Feyenoorders vanzelfsprekend uit naar het traditionele trainingskamp tijdens de winter.
Volgens goed ingelichte bronnen slaat Feyenoord haar tenten in januari op in Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Na de geweldige trip die Feyenoord in het begin van 2011 naar het buurland in Oman maakte (zie het reisverslag in LN 57), zou dit een prachtige trip zijn aan het begin van 2013. Feyenoord wacht nog op een officiële aanbieding om aan een internationaal toernooi mee te doen, een voorwaarde van de technische staf.
Mocht de trip naar het Midden-Oosten niet doorgaan (het zou niet de eerste keer zijn dat er gesproken wordt over een trip naar Dubai en dat deze door vage afspraken geen doorgang zal vinden), dan zal Feyenoord net als vorig jaar afreizen naar het Spaanse Marbella.
Het trainingskamp zal naar alle waarschijnlijkheid in de tweede week van januari plaatsvinden.


Eens kijken of “Sneeuwvlokje” alias het Kanon (aka Ronald Koeman) van een Dubais sigaartje houdt.

Morgen (de 15e van oktober) feliciteren we Burgi en onze Helmonder en bijna opnieuw papa Willem Jan, dinsdag Tom en vrijdag bijna mama Maaike.

En verder zeggen wij: nog 1,5 week……

De groeten vanuit n heerlijk Dubai
Jan en Cin

Tags van Technorati: ,,,,Geen opmerkingen:

Een reactie posten