maandag 26 november 2012

Doel bereikt!

P1040820
Afgelopen vrijdag “gelukkig” de triathlon tot een goed eind weten te brengen. “Gelukkig” omdat t er de dagen vooraf niet naar uitzag dat ik zou kunnen deelnemen. Net zoals een aantal andere leden van 't triathlon team werd ik verrast door een virusje waardoor ik helemaal niets meer binnen kon houden. Op de donderdag kwam een collega met de tip om Imodium aan te schaffen en dat bleek een gouden tip te zijn. Na het innemen van de eerste 2 pillen hoefde ik vervolgens tot zondag helemaal niet meer naar de WC Glimlach.

Om 5 uur ‘s ochtends werd de beslissing genomen om toch deel te nemen en dus gingen we (samen met Cin) rond kwart voor 6 op pad. De triathlon zou worden gehouden in het Mamzar Beach Park, maar daar aangekomen was er niemand te bekennen. Na een stukkie rond te hebben gereden dachten we de juiste plek gevonden te hebben. De fiets was al in mekaar gezet maar ook dit bleek niet de juiste stek te zijn (nog een evenement om 07.00 ‘s ochtends???). Uiteindelijk 10 minuten voor aanvang toch de juiste plek gevonden en vervolgens in de rij voor het nummer. Ik kreeg nummer 328 toebedeeld. Toen ik echter naar mn fiets terugliep bleek er nog iemand te zijn met nummer 328. Opnieuw terug naar de inschrijving en daar bleek dat ik nummer 327 moest hebben. Dan krijg je dus dit op je arm.

P1040811

Uiteindelijk dus de onderdelen (zwemmen, fietsen en hardlopen) kunnen volbrengen maar wat had ik 't slecht (en na de finish ging het maar net goed..)

P1040816P1040817
P1040818P1040819

De voorbije week stond bij mij in het teken van een introductie op het werk. Gedurende de week werden alle afdelingen aan het woord gelaten en werd verduidelijkt wat de organisatie doet. Lijkt misschien wat raar (als je al anderhalve maand in dienst bent) maar het werd door mij (en met mij zeer velen) als erg praktisch ervaren. 4 dagen lang werden we ‘s ochtends om 08.00 verwacht in het Intercontinental hotel in Abu Dhabi (en dat was opnieuw geen straf!!). Heb nog nooit van mn leven zo’n lunch gezien en ervan mogen proeven (al duurde dat maar 2 dagen…).


Op de laatste dag werd ons ook nog eens uitgelegd in wat voor cultuur we leven en werken en werd een bezoek gebracht aan de “Grand Mosque” in Abu Dhabi (waar wij al eerder waren geweest).

Cin is en blijft voorlopig nog lekker druk met de nieuwe klant (Roche) waardoor het soms wel eens wat laat kan worden. Gelukkig heeft ze 't erg goed naar haar zin en is ze inmiddels ook al aan het aftellen naar begin Januari Glimlach.

Afgelopen vrijdag kwam Sinterklaas ook in Dubai aan. De Nederlandse Vereniging hier plaatste onderstaand bericht op haar website

Sinterklaas in Dubai

Geen idee hoe het er dit jaar uitzag (wij hadden andere bezigheden) maar voorgaande jaren tonen oa deze foto’s. Glimlach (de onderste foto is van afgelopen weekend!)

sint_in_dubaisintindubai2
desintindubai

Verders werden we deze week zowaar een keertje wakker met regen!! En aangezien dat hier niet vaak voorkomt geeft dat meteen grote problemen. De infrastructuur is simpelweg niet berekend op regen en wanneer dat dan toch het geval is ontstaat er dus ellende. Wegen staan meteen blank, op de weg weet men niet meer wat men moet doen (als men dat uberhaupt al wist) en er ontstaan dus hachelijke situaties. Rijden was al geen pretje maar in de regen wordt het nog een tikkeltje erger….

IMG-20121122-00045IMG-20121122-00044

Aankomend weekend wordt wederom een Feest Weekend. Dit weekend is 't weekend met de meeste activiteiten van het hele jaar en dat heeft alles te maken met aanstaande zondag. Op 2 december (om precies te zijn) bestaat dit land 41 jaar (02-12-1971) en dat gaat hier uitbundig gevierd worden. Sinds enkele weken zie je al een toename van het aantal vlaggetjes aan auto’s en huizen en sinds deze week worden hele wegen voorzien van artikelen om maar aan iedereen te laten zien hoe trots men hier is op dit land.
UAE41yearsP1040801

Volgende week vast en zeker meer beeldmateriaal over deze dag. Als leuke bijkomstigheid voor ons: opnieuw een extra vrije dag (en met een beetje mazzel zelfs 2).

Dit weekend vindt hier ook de jaarlijkse “Rugby 7” plaats. Dit 3-daagse Rugby toernooi zal worden gehouden in een gloednieuw stadion”The Sevens” en de verwachting is dat er zo’n 120.000 bezoekers op af zullen komen. Alle grote rugbylanden (zoals Engeland, Nieuw-Zeeland, Australie, Frankrijk, Argentinië, Wales en Zuid-Afrika) zullen aanwezig zijn en ook wij hebben kaarten kunnen scoren.

P1040824

Ook hier meer over in de blog van volgende week.

Over 2 dagen start hier ook t WK Parachute Springen.

image

en ook hiervan hopen we wat aardige plaatjes te kunnen schieten…

Een aantal aardige plaatjes werd in ieder geschoten door mijn oud-collega Egbert die (als ik het goed heb begrepen) een vluchtje maakte vanuit Athene en me deze foto’s toestuurde van “boven” Dubai.

OMDB4OMDB2OMDB1OMDB3

Als afsluiter willen wij alvast Karlijn feliciteren die (als we het goed hebben) morgen jarig is en natuurlijk niet te vergeten Linda!! die a.s. zaterdag een jaartje mag bijschrijven. Vanaf hier alvast aan alletwee een Superdag toegewenst en dat jullie maar lekker verwend mogen worden….

Volgende week meer vanuit t HEERLIJKE Dubai!!

Jan & Cin

Tags van Technorati: ,,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten