woensdag 14 november 2012

En het is alweer weekend!

Opnieuw een korte week, alleen op de zondag, maandag, dinsdag en woensdag moest er worden gewerkt en dat betekent dus dat we alweer toe zijn aan een weekend (voor Cin op dit moment nog niet aangezien de nieuwe klant Roche ietwat lastig kan zijn) Update: zojuist gebeld dat t nog wel een uurtje later wordt… (maar dan hebben we echt weekend!)

Morgen zijn we vrij omdat t hier morgen Nieuwjaarsdag is!!! Deze dag wordt Al-Hijra genoemd en is t begin van t Islamitische jaar. Het Islamitische jaar duurt ongeveer 354 dagen en bestaat wel gewoon uit 12 maanden. Da’s mooi en vooral voor ons want dat betekent weer een dag extra genieten.

Gisteren was t hier ook feest maar dan voor de aanwezige Indiers. Dit feest is genaamd: Divali.
Divali is een vrolijk Hindoefeest, het feest van de duizend lichtjes. Divali is gewijd aan Maha Lakshmi, de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart. Overal in Dubai (het stikt hier van de Indiërs..) zie je nu lampjes in allerlei verschillende kleuren en gisteravond zag je overal vuurwerk.

DivaliDivali@

De week begon hier sowieso overheerlijk met t eerste ontbijtje wat we buiten hebben kunnen nuttigen (je gelooft t niet maar daarvoor was t eigenlijk tot nu toe te warm).

Dubai-20121110-00022

Daarna werden we door Wail en Anna verrast en hebben we opnieuw een ontbijtje genuttigd maar deze keer op de Palm.

The Palm

Daarna voor een bakkie koffie doorgereden naar The Walk in de Dubai Marina en ‘s avonds naar het Jebel Ali hotel voor een lekker etentje. Wail kent zo’n beetje half Dubai dus daar waar je eigenlijk gereserveerd moet hebben mag hij gewoon doorrijden en onder t genot van een DJ hebben we hier de avond doorgebracht.

Dubai-20121109-00021Dubai-20121109-00020

Afgelopen zaterdag een “triathlon” testje gedaan, ‘s ochtends om 07.00 te water in mn nieuwe outfit

P1040753 (Small)

vervolgens 40 baantjes getrokken, uurtje gefietst (binnen) en tenslotte 35 minuten hard gelopen (buiten), het ging…. het hield niet over maar we gaan ervoor. Nu nog een fiets en een helm op de kop zien te tikken voor volgende week vrijdag.

Anderhalf uur geleden ook maar meteen lid geworden van de Tri-Pirates.   http://tri-pirates.com/

Voor 800 UAE (Dubaise Dirhammekes) opnieuw een outfit verkregen en aanstaande vrijdag meteen uitgenodigd voor t jaarlijkse (toeval!) etentje in t Meydan Hotel.

P1040752 (Small)

Op woensdagavond wordt er getraind op t Autodrome (racecircuit). Op vrijdagochtend wordt er 100 km gefietst en op zaterdagochtend wordt er gezwommen in de buurt van Jumeirah Beach. Clubje telt momenteel zo’n 35 leden en is ideaal om wat mensen te leren kennen en een aantal leuke uitdagingen aan te gaan.  Clubje wordt geleid door een Engelsman genaamd Kevin en terwijl ik deze blog aan t maken ben zie ik onderstaand bericht op Facebook voorbijkomen…

Tri-Pirates

LEUK, LEUK, LEUK!!

Ook verscheen er opnieuw een familielid in de lokale krant hier. Dit keer was t nicht(je) Inge die samen met vriendin Lindy  (ik meen zelfs voor de 2e keer) aan de haal gingen met de eerste prijs tijdens Alphen’s Got Talent en daar zijn wij natuurlijk ook best wel een beetje trots op.

Inge

Inmiddels is t tijdsverschil met Nederland opgelopen tot 3 uur…. Dat maakt t wat lastiger om ‘s avonds te skypen. Afgelopen weekend op 1 dag met Bas, Miriam + kids, Bart en Judith + Meis, Jeroen +Jolanda + kids, Toon en Ellie, Robert en Linda, Eddy, Appie en moeders geskypt. Gisteravond ook nog met Marc en Ingrid kunnen babbelen en “live”kunnen zien dat er boven een douche + WC wordt gebouwd. (ideaal zulke huurders!!), vooral lekker doorgaan….

Verders begint t begrip: kattenvrouwtje van The Greens inmiddels behoorlijke vormen aan te nemen. Daar waar Cin aanvankelijk begon met t voeren van 2 en al heel snel 1 kat(ten) , wordt ze nu ‘s ochtend opgewacht door een peloton bestaande uit minimaal zes hongerige magen. In de avond echter wordt alleen onze favoriet gevoerd (uitzonderingen daargelaten Glimlach).

IMG-20121024-00001

Deze kat is door Cin  voorzien van een rood halsbandje (rood-wit-zwart), zodat t er in ieder geval de schijn van heeft dat ie aan iemand toebehoort.

Als afsluiter nog een foto in de categorie: parkeren in de Verenigde Arabische Emiraten doe je zo!

Parkeren doe je zo

Nu genieten van een lang weekend!!

De groeten vanuit t heerlijke Dubai
Jan & Cin
Tags van Technorati: ,,

3 opmerkingen:

 1. Leuk verslag en een prettig weekend groeten uit de middendam 4

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Jan en Cindy, wederom heb ik genoten van de bovenstaande update. Blijf vooral doorgaan groetjes en kus aan jullie beiden.
  Geert en Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi verhaal toch weer. Iedere keer genieten als we het lezen. Super hoe jullie het daar doen... En vanuit Alphen vele groetjes toegewenst....
  Groetjes van Wendy, Willian en Luca....

  BeantwoordenVerwijderen