donderdag 21 februari 2013

Aftellen

Misschien ietwat vroeg maar toch zijn we al een beetje aan het aftellen. Aftellen naar 4 april wanneer we weer even terug kunnen naar ons zo geliefde koude (en deze winter zeer koude) kikkerlandje.

Zuslief wist ons te vertellen dat Inge al wat heeft gemaakt waarmee ze dat ook al een tijdje kan doen. Nog een kleine anderhalve maand….

Vorige week gingen we eruit met de mededeling dat Smit net terug was van de kapper en dat we die avond op pad zouden gaan naar Souk Madinat voor een hapje (en een drankje) en daarna naar de Barasti bar voor  nog wat meer alcohol.

Souk madinat, we hebben er al eerder over gesproken maar ondanks het feit dat Souk Madinat (ook wel Souk Jumeirah genoemd) niet voorkomt in de top 10 van bezienswaardigheden in het Dubai ANWB boekje is dit DE toplokatie die je bij een bezoek aan Dubai echt gezien MOET hebben.

Soukh_Madinat_3Soukh_Madinat_2Soukh_MadinatSoukh_Madinat_1Soukh_Madinat_5Soukh_Madinat_4
Souk Madinat bestaat uit een groot aantal winkels en restaurants en is prachtig gelegen met uitzicht op de Burj Al Arab en de mogelijkheid om er doorheen te varen. Wanneer je éénmaal bij binnenkomst door de eigenlijke souk heen naar buiten wandelt, waan je jezelf in een sprookje…

Hier hebben we dan ook heerlijk buiten gegeten bij de Meat Company ( waar men zowel varkensvlees als alcohol mag verkopen). Daarna op stap naar de Barasti Bar. Deze uitgaansgelegenheid hebben wij met name in onze beginperiode  (Juni 2012) veel bezocht omdat hier tijdens het EK voetbal een volledig geairconditioneerde tent was neergezet waar het prima te houden was.

De Barasti bar (genoemd naar de barasti = palmbomen) waar vroeger de huizen van werden gemaakt is ook weer gelegen aan de zee en beschikt over een aantal verschillende barretjes, een strand en lekkere muziek. In 2008 werd deze tent zelfs als beste bar van de wereld gekroond


barasti bar_3barasti bar
barasti bar_1
Op de zaterdag vervolgens wat langer op bed gelegen, over de Palm gereden en nog wat boodschappen gedaan voor een lekkere barbecue in de buitenlucht.

De zondag werd door Raimond en Manon aan het strand doorgebracht en in de avond werd er gegeten in JBR bij Chili's (Manon wilde Mexicaans en onze gasten worden op hun wenken bediend :))

Maandag in de loop van de middag werden onze gasten opgehaald door de taxi (wij moesten natuurlijk gewoon werken) en inmiddels zijn ze dus alweer zo’n 3 dagen thuis en zal het wel even wennen zijn (temperatuur verschil zo rond de 30 graden…)

Hier mocht afgelopen week het Nederlandse bedrijf Van Oord zich opnieuw in de handen wrijven met het afsluiten van een zeer lucratief contract. Van Oord sleepte een enorm groot project binnen met het mogen aanleggen van een nieuw te vormen eiland voor de kust van Dubai. Dit eiland moet middels een 500 meter lange weg worden verbonden aan het vasteland en zal naast een aantal hotels, restaurants, een monorail en kabelbaan ‘s werelds grootste (oh ja joh...) reuzerad gaan bevatten.


Dubai Ferris Wheel

Afgelopen blogje waren we nog vergeten te melden dat de kalender die we ontvangen hebben gemaakt was door een “Udense”, bij deze nogmaals dank en bleek dat er  in 1 van de 3 geleverde hagelslagpakken (had nog zo gevraagd om PUUR en geen MELK) geen hagelslag zat maar rijst…

Een volgend bezoek aan Al Nakheel 1B, The Greens, Dubai is bij deze dan ook voor deze persoon een onmogelijke opgave geworden.

Tenslotte (vandaar toch nog weer even snel een blog) alvast de felicitaties aan Bôn en natuurlijk aan één van mijn allerbeste matties, Robert. Alvast een heerlijke dag toegewenst!

De komende week is Cin alleen (allemaal ff skypen dus) en ik ga de kou in (vooruitzichten in Darmstadt rond het vriespunt) dus dat wordt leuk!

Groeten vanuit het heerlijke Dubai (waar het alweer weekend is..)
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,,

1 opmerking:

  1. Hallo lieve Cin en Jan, in het kader van de bezuinigingen om toch nog een keer naar Dubai te kunnen komen hebben we gekozen voor melk ipv pure chocolade, dit is namelijk goedkoper, snap je....
    Rijst kost al helemaal niets, dus ook die keus was snel gemaakt.
    Zoals we gelezen hebben hebben jullie een leuke tijd gehad met Raimond en Manon, de dagen vliegen dan om, voor je het weet zit je dan weer met zijn tweeen. Geniet van deze rust, voor jullie het weten is het 4 april en dan zal het wel helemaal een drukke tijd worden, maar zeker een tijd om naar uit te kijken. Jan wordt dan 40, Elly 60 en last but not least Marietje 65!! Wij tellen mee af en sparen gestaag verder voor pure chocola, heerlijke dropjes en natuurlijk een volgende reis naar Dubai!! Heel veel liefs en tot snel!!
    Ab en Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen