vrijdag 1 maart 2013

Brrrrrrrrrrr….

Vandaag teruggekeerd van een 5-daagse trip naar Darmstadt (Duitsland) en dat was even wennen. Bij aankomst in Frankfurt afgelopen maandag was het koud en het sneeuwde wat voor nogal wat vertragingen zorgde.

IMG-20130225-00208

Vanaf de hotelkamer in Darmstadt zag dat er zo uit… Was dan ook erg blij dat ik mijn winterjas naar Dubai had laten komen. Erg prettig was ook dat ik op de heenreis naast een Chinees kindje van een jaar of 4 zat met een ongelofelijke vorm van ADHD…., 7 uur lang praten, schreeuwen en zelfs over de stoelen naar andere passagiers kruipen maakt slapen erg lastig Glimlach

Verder was het een interessant week, leuk om weer allerlei nationaliteiten te ontmoeten en mijn Duits weer eens bij te spijkeren en aangenaam om in het bezit te zijn van onderstaande pas…

Dubai-20130301-00211

die je de mogelijkheid geeft om op allerlei luchthavens in de wereld lekker te ontspannen. In een speciale “lounge” mag er gratis worden gelurkt aan (in dit geval) Duitse biertjes en wat andere versnaperingen.

Vanochtend dus weer “thuis” aangekomen en we hadden eigenlijk vandaag een zogenaamde “familiedag” van het bedrijf. Op het sportcomplex Al Forsan in Abu Dhabi werden alle werknemers, partners en kinderen uitgenodigd voor een dagje sporten en gezellig samenzijn, helaas konden wij er niet bij zijn.

Vorige week werden we door Wail en Anna uitgenodigd om de verjaardag van Anna te vieren. Op vrijdagmiddag werden we opgehaald en als verrassing kregen we een etentje aangeboden in hotel Atlantis op de Palm. Daar waren we wel al een aantal keren buiten wezen kijken maar binnen waren we nog nooit geweest. Bij de officiele entrée (valet parking – waar je auto door een koerier wordt weggebracht en later weer voor je wordt opgehaald) ontbrak het weer niet aan “exclusieve autokes”.

Dubai-20130222-00203


Maar ook bij binnenkomst kijk je je ogen uit…., zoveel luxe en zoveel pracht en praal…

IMG-20130222-00205Dubai-20130222-00204

om over het eten wat we voorgeschoteld kregen maar te zwijgen…

Er kon een keuze gemaakt worden uit lokaal, Indiaas, Italiaans, en Europees voedsel. Verders uiteraard allerlei voorgerechten, soepjes, desert in de vorm van ijsjes, puddinkjes en taart en een complete “jamin” aan snoep voor de kids… Geen idee wat het kostte maar zeker de moeite waard. Daarna naar de film (a good day to Die hard Glimlach, niet echt mijn stijl film maar goed we passen ons aan…, en uiteindelijk was het wel te doen), helaas zonder Hans (Knipogende emoticonManon)..

Bij Cin wordt het gelukkig langzaam maar zeker ietsje minder druk en afgelopen woensdag werd er met de grote klant (Roche) Thais gegeten bij onderstaand hotel.


Al-Qasr

Niks mis mee, zeg maar…

Cin is vandaag inmiddels geholpen aan haar tandpijn wat al een tijdje speelde. Een wortelkanaalbehandeling en aanstaande zondag een laatste checkup moeten ervoor gaan zorgen dat de pijn voorbij is.

Vandaag werden we ook onprettig verrast door een lekkage in een waterpijp die tussen onze bovenburen en ons appartementje loopt waardoor de complete badkamer blank komt te staan. Inmiddels al wat “mannetjes” op bezoek gehad en contact gelegd met de bovenburen ((Indiërs), dat er even niet gedoucht mag/kan worden) Morgen komen de mannetjes terug om de boel te fixen. Verder bereikte ons vandaag het droevige bericht dat Theo Bos (voetbaldier in hart en nieren) op 47-jarige leeftijd en dus veel te vroeg is overleden aan die T%&^&*..S ziekte waar we maar geen remedie tegen lijken te kunnen vinden, in en in triest….

Verder vanuit Nederland ook erg mooi nieuws. Wij willen bij deze Bart en Judith feliciteren met de geboorte van hun zoon Jip (die wij binnen 24 uur al via Skype hebben mogen bewonderen), feliciteren we Appie met de beste beslissing die je kan nemen door lekker te stoppen met werken en te gaan genieten van een welverdiende “oude”dag (en kom maar lekker vaak en lang naar Dubai), heb ik afgelopen zondag mogen genieten van een heerlijke pot voetbal waar middels het leveren van meer strijd Feyenoord PSV wist te verslaan waardoor we (voor mij totaal onverwacht) toch weer mee blijven doen om het kampioenschap, staan we stil bij Hannie (die morgen eigenlijk jarig zou zijn), feliciteren we Hans (oud-collega e-office) met zijn verjaardag en fecliteren we natuurlijk ons mam (moeder aller moeders Rood hartRood hartRood hart) alvast met haar 65ste verjaardag aanstaande maandag.

Inmiddels hebben we met dit blogje opnieuw een mijlpaal bereikt door het passeren van de grens van 10.000 pageviews

Hoewel het natuurlijk steeds lastiger wordt om iedere keer toch weer met wat nieuws en interessants op de proppen te komen blijven jullie ons trouw volgen (onze pageviews worden niet meegerekend) en dat vinden wij LEUK!!!!!Groeten vanuit een nu alweer warmer wordend Dubai!

P1050043
Jan & Cin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten