vrijdag 19 juli 2013

Ramadan 2013

Sinds vorige week woensdag is de Ramadan hier weer begonnen. Ongeveer 4 weken lang zullen de lokale inwoners en alle andere moslims tussen zonsop- en ondergang niet eten, drinken of roken. Eerder al hebben we uitgelegd wat het vieren van de Ramadan inhoudt


Tussen zonsop- en ondergang betekent hier dat er tussen 5.30 en 19.30 gevast wordt. Aangezien het hartje zomer is met temperaturen die inmiddels zo nu en dan de 50! graden aantikken is het met name extreem zwaar voor de werknemers die buiten aan de slag zijn.

Zoals altijd wordt er aan alle Moslims ook gevraagd om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Dit jaar ontving iedere inwoner van Dubai een persoonlijke SMS (The Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Campagne) waarin wordt gevraagd om een bedrag te schenken om zodoende 1 miljoen kinderen te voorzien van kleding. Prima initiatief waar wij ook graag aan meedoen.

Wij gingen zo’n 2 weken geleden naar de Mercato mall (Cin had hier eerder mijn horloge gekocht). De Mercato “Mall (=winkelcentrum) is 1 van de kleinste malls van het emiraat en is volledig gebouwd in de stijl van een Italiaans marktplein en dat levert fraaie beelden op.

Dubai-20130628-00338Dubai-20130628-00341Dubai-20130628-00340Dubai-20130628-00339

Ook gingen wij voor het eerst “brunchen”. Brunchen is hier een erg populaire bezigheid in de weekenden. Alle grote hotels bieden in het weekend brunch-arrangementen aan waar tegen een vast bedrag en een keuze tussen alholic of non-alcoholic “zoveel als je kan”gegeten en gedronken kan worden (uiteraard tussen bepaalde tijden). Wij gingen naar het prachtige Jumeirah Beach hotel samen met Eric, Christien, Barbara (vriendin van Christien) en de kinderen. Vanzelfsprekend kozen wij voor een “alcohol”-pakket en de Corona’s waren heerlijk. Barbara was op dezelfde dag ook jarig en dus werd er een speciale taart gebracht en werd er een muzikale ode gebracht. Ook de carparinha’s werden massaal aangerukt en dan krijg je dit… Glimlach

Dubai-20130705-00344

Op dezelfde dag (‘s nacht om 12 uur) mocht ik het vliegtuig in (dat was wat minder) voor een vlucht van zo’n 14 uur naar Washington, vervolgens zou ik 2 uur de tijd hebben maar door de extreme veiligheidsinspecties in de US moest ik zelfs rennen om het vliegtuig naar Philadelphia te kunnen halen. Bijzondere vlucht in een mini-vliegtuigje waardoor ik kon genieten van het bijzonder mooie landschap en uiteindelijk met een huurauto nog een dikke 75 minuten naar Atlantic City.

Atlantic City is het “Las Vegas van Amerika aan de kust” en ligt zo’n anderhalf uur rijden ten zuiden van New York. Het heeft een “boulevard” en vooral veel mogelijkheden om te gokken. Duizenden Amerikanen en toeristen verblijven hier in casino’s en die zijn 24 uur per dag geopend. Collega’s op het werk (met name de Amerikanen) waren jaloers maar persoonlijk vond ik het vooral “vergane glorie”. Bij aankomst was de temperatuur prima en ging ik dan ook linea recta naar het strand maar het water was zo koud dat het verboden was om te zwemmen.

Atlantic City-20130707-00349Atlantic City-20130707-00351Atlantic City-20130708-00352Atlantic City-20130707-00350“s ochtends (door het tijdsverschil van 8 uur word je de hele week ‘s nachts rond 3 uur wakker) nog heerlijk kunnen rennen over de boulevard. Met het volledige SharePoint team (5 personen) verbleven wij 3 dagen in het Tropicana hotel (enorm groot hotel met winkeltjes, restaurantjes en met name gokkasten, black jack, poker- en roulettetafels).  3 dagen lang was er een ruimte gehuurd in de West Tower en daarvandaan had je een prima uitzicht.

Atlantic City-20130708-00355Atlantic City-20130708-00354 

Uiteraard zelf ook nog wat “gokjes”gewaagd maar nadat ik binnen anderhalf uur al door  mijn “gokbudget” heen was mezelf verder maar vermaakt met het verkennen van de omgeving, vet eten en het drinken van biertjes Glimlach

Atlantic City-20130710-00359Atlantic City-20130709-00358Atlantic City-20130709-00357Atlantic City-20130709-00356

Bij terugkomst op de luchthaven in Dubai prima nieuws vanuit Nederland waar de komst van Het Nieuwe Stadion en daardoor de vernietiging van De Kuip voorlopig van de baan zijn. Na 7! jaar de kans te hebben gehad om met een goed doordacht plan de gemeente en met name de supporters te overtuigen van de noodzaak en met name de voordelen van een nieuw te bouwen stadion wist de directie niet verder te komen dan gestuntel, gestotter en een brief aan de supporters die 1 !! dag voor de definitieve uitspraak in de mailbox zat. NRC Next kwam dan ook de volgende dag met een prachtige kop op de voorkant!!

NRC

Hopelijk worden de mensen van “Red De Kuip” nu wel serieus genomen en blijft “the Mother of all Stadiums” behouden van de sloop. Vandaag bestaat die prachtige club trouwens precies 105 jaar.

Verder worden wij al net zo lang als dat we hier wonen op de hoogte gehouden van “noemenswaardig”nieuws uit Alphen en omstreken door Peter van Hoogstraten.  Hieronder een “gecensureerde” update die wij zo nu en dan ontvangen (en waar we enorm van genieten)


 • Afgelopen week hebben we een paar Dubaiïaanse dagen gehad in Nederland. De temperatuur zou woensdag op kunnen lopen tot 38 graden. Gelukkig viel dit uiteindelijk mee, maar rond de 34 graden is het zeker wel geweest. We zaten er met smart op te wachten, maar altijd erg jammer van dat benauwde. Dat zal bij jullie wel anders zijn.
 • Hollandser kan het niet, maar 2 dagen later regent het zoveel dat in het oosten van het Land, de mensen met kano's door de straten varen. Bizar.
 • Sinds 2 maanden heeft Alphen er een nieuwe Sankt Pauli fan erbij. Ik kan niet wachten tot ik weer een keer kan gaan kijken. Was echt gaaf!
 • Het is rustig in Alphen, weinig begrafenissen en weinig geboortes. Komkommertijd zullen we maar zeggen.
 • Leuk om te horen dat Edje in Oktober naar jullie toe komt. Dat zal ie gaaf vinden. Ik in ieder geval wel voor hem.
  • De Huizenmarkt floreert in Alphen. De Greffelingsestraat krijgt een flinke verjonging. Milou en Martijn wonen inmiddels in het huis van Jos en Annie. Zij krijgen goede buren aan Ferry en Iris.
  • Volgende maand is het weer Bospop!! Dat wordt weer genieten met ZZ Top, Crosby Stills and Nash, Rowen Heze, Racoon, Rodger Hodson en nog veel meer leuks. ook zin in!
  • Afgelopen weekend zijn Shar en ik voor haar verjaardag (nog bedankt voor de felicitaties) een weekendje naar de Thermae in Valkenburg geweest. Ik ben daar op mijn blote billekes, in het Turks stoombad van een trapje afgegleden. Moet er fantastisch uit gezien hebben, hahaha. Wat er ook fantastisch uit ziet is mijn ene bil nu. Die is ongeveer volledig paars en zwart door een bloeduitstorting
  • uit het geruchtencircuit: Toon Engelbart gaat in oktober de bloemetjes eens lekker buiten zetten.
  • Joppie Joop van Hoogstraten heeft al bijna meer vrienden op facebook dan zijn mannelijke baasje
  Glimlach Vooral lekker hiermee doorgaan!

  Aankomende week ga ik beginnen met Arabische les. 2 weken lang zal er dagelijks tussen 2 en 5 ‘s middags (werkdagen duren tijdens Ramadan eigenlijk maar tot 2) les worden gegeven op kantoor. Cin is inmiddels nog een kleine 2 weken verwijderd van haar nieuwe baan en is dus aan het aftellen.

  Vandaag willen wij alle vierdaagse lopers alvast feliciteren die de Via Gladiola binnen mogen lopen. We feliciteren alvast Bart Meijer en natuurlijk neef(je) Rens met zijn 7e verjaardag. Graag horen we nog van onderstaande  bikkel wat voor cadeautje hij zou willen krijgen (zolang het maar niet PSV-gerelateerd is)

  IMG_1911Rens (1)Rens 3 jaar 017Avios-Scp 2013 027

  Verder genieten wij nog een paar dagen van de Tour de France, feliciteren we collega Elmer met de geboorte van een zoon (Russell)  en wensen wij iedereen een heerlijke zomervakantie en goed weer toe!

  Groeten vanuit het heerlijke Dubai!
  Jan & Cin  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten