dinsdag 6 augustus 2013

Eid-Al-Fitr (einde Ramadan 2013)

Maar eerst beginnen we deze blog wederom met super leuk nieuws. Vers van de pers krijgen wij zojuist het bericht door dat Lotte is geboren. Lotte is de dochter van Jeroen en Jolanda en heeft als grote zussen Lieke en Anne en een grotere broer: Rens. Hartelijk gefeliciteerd vanaf hier!!

beschuitje

Nog 1 dagje en dan zit het er hier weer op met de Ramadan en mag er weer normaal gegeten, gedronken, gerookt en wat al niet meer worden.

Het grote voordeel van het einde van de Ramadan is het krijgen van wat extra vrije dagen. Vanaf morgen t/m zaterdag mogen wij dan ook genieten van een lang weekend en dat komt mooi uit want de laatste weken zijn CRAZY!!

Een ander voordeel van het beëindigen van de Ramadan is de verkeersveiligheid. Ondanks het feit dat zo’n beetje 50-60% van de mensen hier op vakantie is of is teruggekeerd naar hun thuisland (en het dus alles behalve druk is op de weg) vielen er alleen al in Abi Dhabi 26 verkeersdoden tijdens de eerste 15 dagen van de Ramadan. We hebben het er al vaker over gehad maar je moet het meemaken om daadwerkelijk te beleven wat er hier allemaal op “de grote weg” gebeurd. Er gaat geen dag voorbij zonder ongelukken en je vraagt je dikwijls af hoe men in godsnaam aan een rijbewijs is gekomen.

ongelukjeferrari
Driving in DubaiCin is inmiddels begonnen in haar nieuwe rol als global Quality Manager en zal volgende week een Europees toerneetje gaan maken wat zal leiden langs achtereenvolgens Oostenrijk, Duitsland en waarschijnlijk Engeland. De zaken voor Hellmann (waar Cin voor werkt) gaan met name in het Midden Oosten uitstekend.
Vorige week ging de eerste schep in de grond (of moet ik zeggen in het zand) voor de bouw van een extra warehouse en dat was weer speciaal.

Dubai-20130724-00011Dubai-20130724-00016
De man met oranje broek/rok is de belangrijkste persoon (priester), hij zegent de grond waarop gebouwd gaat worden en brengt “Geluk”Inmiddels alweer een kleine 2 weken geleden bezochten wij het Belgisch Biercafe.  Dit café gevestigd in het Grand Millenium hotel ligt op loopafstand (maar niet met dit weer) van ons appartement en biedt een Nederlandstalige kaart met daarop onder andere bitterballen, sate, Vlaamse gehaktballen en natuurlijk bier, lekker Belgisch bier. Heerlijk plekkie om te " ontspannen" dus...

Dubai-20130725-00035

Na 2 weken zit mijn cursus Arabisch er ook alweer op. Afgelopen vrijdag mocht ik onder toeziend oog van wat managers mijn Arabisch “tonen” en dat was leuk. Nooit gedacht dat ik in 2 weken van nul naar het kunnen voeren van een gesprek in het Arabisch in staat zou zijn. Uiteraard ging dat gepaard met een heus “certificaat”

 Dubai-20130801-00360

De Nederlandse voetbalcompetitie is eindelijk ook weer begonnen maar de start van ons favoriete cluppie was desastreus. Vanuit Dubai zagen wij “Live” hoe een veel  beter PEC Zwolle volledig verdiend de overwinning pakte. In ieder geval lekker dat we via Al Jazeera Sport blijkbaar zelfs eredivisie wedstrijden real-time kunnen volgen.
Dubai-20130804-00361

Wij willen alvast Benthe feliciteren (dochter van Joseph en Annet) die op 10 augustus 1 jaar wordt. Verder feliciteren wij op dezelfde dag Pascal (oud-collega bij Toshiba). Verder op de 18e van augustus de lekkerste bakker (en daarmee bedoel ik dat ie lekker brood bakt) van Alphen (Ferry) :) en op de 20ste alvast mijn lieve zussie.تحية من دبي الرائعة
Groeten vanuit het heerlijke Dubai!  Glimlach
Jan & CinTags van Technorati: ,

1 opmerking: