vrijdag 13 september 2013

Nog 3 weekjes….

en dan komen de eerste Nederlandse (Alphse) bezoekers alweer deze kant op. De tijd vliegt voorbij en da’s een goed teken….(dan heb je het meestal goed naar je zin). Daar waar ik al een tijdje een verrassing in petto had voor 1 van deze bezoekers (Ed) (kan ik helaas niks verder over kwijt), kan deze verrassing echter geen doorgang vinden en gaan we op zoek naar een “alternatief”(half Oktober meer daarover..) Wij zijn zelf in ieder geval die hele week vrij en wellicht zelfs de week erna ook nog !!

Wij doen het de laatste paar weken iets rustiger aan hier.. Werktijden en werkdagen beginnen redelijk normale vormen aan te nemen en dus is er weer wat meer tijd voor uitstapjes. Zo bezocht ik samen met collega Ibrahim de SuperCup finale in Abu Dhabi. (winnaar competitie tegen winnaar beker)

P1050360P1050371P1050363P1050369

Het grootste voetbalstadion van de UAE (40.000 toeschouwers en stadion van de club Al Jazeera “die recent Bert van Marwijk nog wilde contracteren”) was met zo’n 30.000 “locals” prima gevuld. De wedstrijd eindigde helaas (net zoals de SuperCup finale van 2012) opnieuw in een bloedeloze 0-0 maar na strafschoppen ging Al Ahli (Dubai) er met de cup vandoor. De wedstrijd werd om half 8 ‘s avonds gespeeld en een sauna is er niets bij. Het is dan ook totaal onbegrijpelijk dat een land als Quatar de WK krijgt toegewezen en ook al gaan er nu stemmen op om het WK in de winter te houden opnieuw een voorbeeld dat de commerciële belangen zwaarder wegen dan het belang van de liefhebber.

Vandaag   bezochten we Time Square Center waar  maandelijks een zgn. “Arte” wordt gehouden (tentoonstelling van allerlei creatieve geesten….). Met meer dan 200 kraampjes een bezoek meer dan waard en  dit prachtige schilderij op de kop kunnen tikken.

Dubai-20130913-00391

Afgelopen week kon hier de duurste auto ter wereld worden bekeken. Voor het “zachte” prijsje van 5.5 miljoen Euries ben je de “gelukkige” eigenaar van onderstaande wagentje

image

en afgelopen vrijdag triest nieuws door het overlijden van ‘s lands bekendste triathleet en mede-oprichter van Tri-Dubai (Roy Nasr) die in de vroege ochtend onderweg naar NAS (fietscircuit) door een “dronken” automobilist werd aangereden en ter plaatse overleed. Meer dan 1000 mensen waren aanwezig bij de uitvaart en op facebook veranderen mensen massaal hun foto in;
image

2 dagen daarna deed collega Tyrone mee aan het WK Half Ironman in Las Vegas en werd daarin 217e. Meedoen kan alleen door je te kwalificeren en over de hele wereld mogen er dan uiteindelijk 300 mensen aan meedoen (er zijn 90.000 mensen die meedoen aan triathlons). Voor iemand met een normale 40-urige baan en familie natuurlijk een buitengewone prestatie.

image

Vanuit Alphen andermaal goede sportieve berichten. Neefje Rens scoorde afgelopen zaterdag liefst 3 maal en mocht samen met alle andere jeugdleden opdraven voor de team voorstelling voorafgaand aan de eerste competitie wedstrijd van het eerste elftal. Links “Opa” Appie met de jongste lichting met o.a Noud (Robert en Linda in het midden) en Cas (Martijn en Markell helemaal links ) en op de rechterfoto (en ook helemaal rechts op de foto,  Rens met papa Robert)

Avios 2013 007Avios 2013 010
Eindelijk is er ook een AVIOS “”Twitter”- account zodat we hier “live” de verrichtingen van het eerste elftal kunnen volgen.

In Dubai wordt er nog altijd volop gefietst, hardgelopen en gezwommen en omdat de temperaturen overdag nog altijd gemakkelijk de 45 graden aantikken moet er ook nog altijd vroeg worden opgestaan om de conditie op peil te houden. (en af en toe wordt er dan onderweg wat genuttigd in 5 sterren restaurants Glimlach)
Dubai-20130830-00381Dubai-20130830-00380

Aanstaande dinsdag wensen we zus al het geluk van de wereld toe tijdens de operatie. Zagen we zojuist dat ze van haar collega’s een prachtig cadeau in de vorm van een “Love Life” horloge had gekregen en duimen we hier vanaf 10.00 in de ochtend…(lokale tijd)

Verder wensen wij Bart veel succes met het lopen van: “de 80 van de Langstraat” aankomend weekend, geen idee hoe vaak dat hij de 80 km al (wandelend) heeft volbracht maar deze bikkel gaat het in ieder geval opnieuw doen (Respect!!)

Woensdag feliciteren we alvast Bing (van Max en Burgi), de 22ste Eva (van Bas en Miriam), de 25ste Chris en 29ste natuurlijk onze grote vriendin uit Berghem (Lieke)(van Jeroen en Jolanda) die we afgelopen week nog via Skype zagen en toen ook eindelijk de door Lieke gemaakte cadeautjes mochten uitpakken…
Dubai-20130913-00390Dubai-20130902-00389

en op 19/20 September staan we natuurlijk weer stil bij het overlijden van Eric 9 jaar alweer maar er zijn weinig dagen dat hij niet eventjes door onze gedachten schiet…

image

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin


Tags van Technorati: ,,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten