vrijdag 6 juli 2012

Een maand in Dubai!

En eindelijk kunnen we jullie definitief melden dat we een appartement hebben voor t komende jaar! Zoals vorige week al vermeld had dat heel wat meer voeten in aarde dan aanvankelijk gedacht. "Oh nee, jullie hebben een maand de tijd", "dat moet makkelijk lukken", dacht t niet....
Afgelopen woensdag kon ik het definitieve contract dan toch ophalen en op dat moment werd me ook nog verteld dat we mazzel hadden aangezien t eigenlijk afgelopen zaterdagochtend al aan iemand anders was verhuurd. "Mazzel", we dachten al 3x eerder dat we een appartement hadden gescoord...., hoort blijkbaar bij de levensstijl in Dubai. Afspraken en toezeggingen kunnen een seconde later opeens heel anders zijn of uberhaupt niet meer bestaan.
Maar goed, t appartement zit in the pocket!!
En dat ziet er helemaal niet verkeerd uit......

Tussen 7 Street en 2 Street - links naast t zwembad

4 dagen geleden kregen we van Kuiper ( Transportbedrijf wat onze spullen versleept van Nederland naar Dubai) te horen dat het schip "wat" vertraging had. De aankomstdatum is nu geen 8 juli meer maar 14 juli en aangezien de boel dan ook nog ingeklaard en door de papiermolen van Dubai moet is de verwachting dat we de spullen uiteindelijk pas rond de 22ste Juli zullen hebben. Aangezien t hotel voor een maand was vastgelegd betekende dat dus dat we er afgelopen donderdag eigenlijk uit zouden moeten. Na een eerste overleg met t hotel kwamen ze met een belachelijk voorstel. We zouden dan voor 14 nachten ongeveer 1500 Euries moeten betalen…. Na een dreigement vanuit Hellmann (werkgever Cin) dat men nooit meer personeel in een Time Hotel zou laten verblijven als t aanbod niet werd gewijzigd, werd de prijs plots een stuk aantrekkelijker en dus zitten we de komende 2 weken nog gewoon hier.
Rond 15 juli gaan we dan naar t nieuwe appartement in The Greens waar op dit moment mensen bezig zijn met het opfrissen (schilderen, schoonmaken etc.) van onze woning. Ook de zgn DEWA (Dubai Electricity and Water Authority) is inmiddels geregeld waardoor we voorzien worden van stroom en water (hendig..).
Cin heeft inmiddels ook haar officiële visum binnen en dat houdt in dat ook mijn visum procedure in gang kan worden gezet. Dit weekend kunnen we dan ook eindelijk een bankrekening openen (eerste salarisuitbetaling van Cin gebeurde in t handje) en kunnen we gaan sparen Verhitte emoticon(echt niet!!!)

P1040079

Verders is t vinden van een baan uiterst moeilijk. Heb deze week een 3-tal recruiters bezocht en sta inmiddels op zo’n 15 online sollicitaties maar reacties krijg ik verdomd weinig. Men zegt dat het te maken heeft met de tijd van t jaar (zomer en binnenkort Ramadan). Gelukkig werd ik eergister opeens benaderd door een recruiter vanuit Londen met een (althans zo lijkt t) een prima baan. Maar wel 1 in Abu Dhabi…. , even afwachten dus.
Donderdagavond, gisteren en vandaag zijn we op pad geweest met Wail en Anna (de Palestijn en Oekraiense) die ons Dubai laten zien en ons helpen daar waar nodig. Donderdagavond naar de bioscoop in Dubai Marina (Spiderman), onverwacht (houden alletwee niet zo van dit soort films) toch best leuk (in 3D). Gisteren even naar de Dubai Mall om nieuwe slipperkes te halen (best onhandig als die afbreken…. en je loopt in de middle of nowhere – hinkelend verder dus…. met deze temperaturen geen aanraderT) Nieuwe Havaianas op de kop getikt voor zacht prijsje en gisteravond en vandaag voor een auto op pad geweest.  Iets ten noorden van Dubai is een “auto market” in Ras Al Khor, een ongelofelijk grote “open” automarkt waar je doorheen kunt rijden en waar duizenden auto’s voor de verkoop staan opgesteld. Hebben een heel aardige Suziki Grand Vitara gezien maar omdat de bank helaas vandaag niet open was, ook hier weer even afwachten of we de boel morgen kunnen regelen.
Gisteravond ook nog even snel naar het Meydan hotel en t bijbehorende  Meydan Racecourt geweest. Voor paardenliefhebbers een absolute must see. Nu lekker lam op de bank en morgen moeten sommigen onder ons weer werken
Volgende week meer vanuit een inmiddels verschrikkelijk warm Dubai!
Jan & Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten