zaterdag 9 maart 2013

Dubai leeft!!

In de week waarin ons moeders 65 jaar werd, er opnieuw een bekend persoon (Chavez, grote man van Venezuela) aan DIE ziekte overleed, de Rabobank ploeg en dan met name Michael Boogerd diep door het slijk moest omdat ze (net zoals waarschijnlijk alle andere wielerploegen) ons meer dan 10 jaar lang voor de gek hebben gehouden met allerlei verboden stimulerende middelen, Nederland een paar “warmste dagen in Maart ooit” had en vervolgens voor de 5e keer een koufront tegemoet ziet komen,  liep de temperatuur hier al weer op naar een dikke 30 graden, en da’s lekker!!

Gisteren werden hier de nieuwe toerisme cijfers van het afgelopen jaar gepubliceerd en Dubai wordt steeds populairder. In vergelijking met 2011 kwamen er in 2012 9,3% meer toeristen en is het totale aantal inmiddels opgelopen naar een dikke 10 miljoen. Voor een “emiraat/stad” met zo’n 2 miljoen inwoners zijn dit natuurlijk prima getallen.

image

We waren eigenlijk voornemens om vandaag  naar “Miracle Gardens” te gaan maar doordat het momenteel zo'n lekker weer is hebben we nadat we zojuist van het zwembad terugkwamen besloten om niet meer te gaan. Foto's van deze supertuinen dus waarschijnlijk in de volgende blog. Heb vanochtend wel onderstaand filmpje gemaakt om jullie (sommigen kennen dit al..) een indruk te geven van ons appartement en het gebouw en de faciliteiten waarin wij woonachtig zijn en waar we gebruik van kunnen maken.Voor onze terugkeer in Nederland (/Duitsland) is ook goed nieuws te melden. In het 2e weekend (13/14 April) zal ik samen met een mooi groepje naar Sankt Pauli (Hamburg) afreizen, kaarten waren al eerder geregeld en inmiddels is ook het hotel vastgelegd. Van zaterdag op zondag zullen wij verblijven in onderstaand hotel

en dat ligt vlakbij het stadion van Sankt Pauli (Millerntorn) en aan de Reeperbahn, dat wordt dus een topdag en  avond Glimlach


View Larger Map

Afgelopen weekend was weer een “gewone” werkweek, en de werkdagen zijn inmiddels (zoals al eerder aangegeven) behoorlijk lang. Voor zowel Cin als mijzelf is er werk in overvloed en zou ook het weekend gemakkelijk gevuld kunnen worden met zaken die opgelost moeten worden. Afgelopen donderdagavond (begin van het weekend), hebben we het weekend dan ook welverdiend  ingeluid en zijn we samen met Eric en 2 Engelsen (voormalige zakenrelatie van Cin en zijn vrouw) in het Ramada hotel in de Dubai Marina wezen eten.


image

Op de 35ste verdieping zit een Braziliaans restaurant en kun je “al buiten zittend” genieten van een adembenemend mooi uitzicht over Dubai.


Er kon een keuze gemaakt worden uit 2 “pakketjes”, 1 met en 1 zonder alcohol. Wij gingen uiteraard voor het pakketje MET maar daarin bleek alleen (qua bier) Amstel Light te zitten. Na enig aandringen werden ook Budweiser en Becks aan het pakketje toegevoegd wat de sfeer natuurlijk ten goede kwam Glimlach.  Op je tafeltje ligt vervolgens een onderzetter met de kleuren groen of rood. Groen betekent: Ik heb honger, Rood betekent, 2 minuten wachten want ik zit even vol. Rond je tafeltje dartelen zo’n 6 mannetjes die je voorzien van allerlei verschillende soorten verschrikkelijk lekker vlees wat van een spies af op je bordje wordt gesneden. Tel daarbij op dat er ook nog caiparinha (waar heb ik dat eerder op?)


geschonken wordt en dan mag je wel spreken van een uitermate geslaagde avond….

Aankomende vrijdag gaan we opnieuw proberen iets van de tijd af te snoepen want dat staat de laatste in de reeks van 3 triathlons op het programma.


Ten slotte willen wij vandaag nog Hennie en morgen Sasja (van Leo) feliciteren met hun verjaardagen. Beiden een heerlijke dag toegewenst (@Sasja, dat zal vast wel lukken in Lisboa!!)


Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin2 opmerkingen:

 1. Leuk verslag,vandaag de eerste overwinning geboekt op Scd F4
  Uitslag 5-3. Dit in de stromende regen.
  Groetjes van ons morgen misschien skypen en hoe is het met de tand van cindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de tand gaat alles goed, hoe vaak heeft ie het netje weten te vinden?

   Verwijderen