zaterdag 16 maart 2013

Nog eventjes…


Als we het goed hebben (toch, Inge?) vanaf vandaag nog 19 dagen en dan zullen we weer even terugkeren naar ons vaderlandje. Hopelijk zullen de temperaturen dan wat hoger zijn dan nu want als het dan nog zoals op onderstaande foto  is, cancel ik de vlucht…

Winter2013 001
image
image
Verschil moet er zijn….Glimlach

Afgelopen week was het de week van het verkeer in Dubai, er was veel politie op de been en soms werden er zelfs korte interviews afgenomen met bestuurders. Ook werden er een aantal voorstellen gedaan om het op de weg allemaal wat veiliger te maken en men gaat forsere straffen uitdelen aan wegmisbruikers. 1 van de voorstellen die nu op tafel ligt is het in beslag nemen van de auto en een boete van 1000 Dirhammekes (200 Euries, die zitten in iedere achterzak hier..) wanneer iemand harder dan 200 KM per uur rijdt. Vanaf volgende week verwacht ik dan ook nog slechts een handje vol auto’s op de weg…

Ook is er hier “lichte paniek” uitgebroken. Waar eerder al Saudi Arabië te kennen gaf een toren te willen gaan bouwen die hoger zou moeten gaan worden dan de Burj Khalifa in Dubai is nu ook een “Pakistaanse” zakenman van plan dit te gaan doen. En niet alleen is hij voornemens de hoogste toren te laten verrijzen maar ook de grootste mall (op dit moment ook in handen van Dubai met de Dubai mall) zou op een nieuw te bouwen eiland moeten worden voltooid… (even wachten dus op een reactie van Dubaise zijde…)

image

Gisteren mijn triathlon missie volbracht door ook de derde race tot een succesvol einde te brengen. Onder een stuk aangenamere omstandigheden dan de 2e race (weinig wind, minder golven en daardoor wat minder zout happen) verliep de race behoorlijk naar wens. Heb zojuist de einduitslag van gisteren ontvangen en ik ben trots (heel trots).

image

Met een tijd van 2 uur en 45 minuten opnieuw 7 minuten van mijn beste tijd af weten te snoepen. Voor dit seizoen zitten de triathlons er op maar volgend jaar gaan we uiteraard weer proberen sneller te zijn en worden er ook nog wat andere doelen gesteld (Marathon Dubai Januari 2014).

Dubai-20130314-00214Dubai-20130315-00220Dubai-20130315-00221Dubai-20130315-00223

Gisteren na afloop van de race wilden we eigenlijk een dagje strand doen maar terwijl we onderweg waren leek het zowaar compleet te betrekken en zijn we omgedraaid om vervolgens onder een straalblauwe hemel de middag bij ons eigen zwembadje door te brengen.

Inmiddels zijn we sinds gisteren ook in het bezit van kaarten voor
image

In eerdere blogs hebben we al eens gesproken over Meydan Racecourt en die ene wedstrijd per jaar waarin een recordbedrag aan prijzengeld gewonnen kan worden, maar eens met eigen ogen gaan bekijken dus..Vanochtend lekker vroeg vertrokken voor WEL een dagje strand. Rond half 11 waren we al ingecheckt bij het Jumeirah Beach Park en het was weer genieten.

We zijn nu net terug van een etentje bij dit hotel.. (waar we nog altijd een bon van hadden liggen die Cin van haar werk gekregen had)


In een recordtijd van 25 minuten het dagthema (Italiaans)+ wat toetjes naar binnen gewerkt en inmiddels liggen we languit op de bank uit te buiken..

Dubai-20130316-00225

Afgelopen week zijn wij de verjaardag van Nicky (van Chris en Marloes) vergeten te vermelden, bij deze dus nog van harte gefeliciteerd en aankomende week feliciteren wij natuurlijk onze kersverse vader, 2-malig Prins Carnaval te Alphen en vertolker van het Nederlandse spreekwoord, Joseph, vanuit hier een topdag toegewenst!

Wederom de groeten vanuit een ontzettend lekker Dubai
Jan & Cin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten