woensdag 27 maart 2013

Nog een weekie!!!

en dan vliegen we op donderdagavond om 17.00 lokale tijd met Transavia vluchtnummertje HV 6902 weer terug naar Nederland waar de lente inmiddels is begonnen maar waar het nog steeds veels te koud is voor de tijd van het jaar. Wij zullen die mooie/hogere  temperaturen wel mee die kant opnemen. Op naar familie, vrienden, Pleinpop, pannekoeken en Duits bier!!

image

Ondanks de kou in Nederland werd er afgelopen week toch gemetseld in de Middendam getuige onderstaande foto;

26-3-2013 Winter 002

Wij en met name Cin zijn er ook aan toe om weer even te “ontspannen”. Cin is de laatste tijd nogal druk (lees: stervensdruk) en is na een maandje of 18 werken zonder echt de benodigde rust te krijgen er wel een beetje klaar mee. Vandaag vond er wederom een “Audit” plaats waarvoor ongelofelijk veel werk verzet moest worden en waarmee de grote klant Roche hopelijk tevreden zal zijn. Het wordt dus tijd dat de druk wat gaat afnemen. Update: (vers van de pers) ook deze audit is toch weer goed gegaan (echt grote klasse!!) 

Meteen ook een  mooi moment om op het gemakkie eens na te denken over een nieuw aanbod wat ze heeft ontvangen om “Global Quality Manager” te worden. Ik zeg: doen!

Afgelopen weekend zijn wij vast op pad gegaan om in Dubais oude stad wat presentjes te kopen. Op ons dooie gemakkie lekker door de smalle straatjes en de soukhs geslenterd, wat verkopers op de kast gejaagd door belachelijk lage prijzen te betalen en het te presteren om tot 3x toe bij hetzelfde plattegrondbordje uit te komen in anderhalf uur tijd Glimlach terwijl we onze auto zochten.

Dubai-20130322-00232IMG-20130322-00229Dubai-20130322-00230IMG-20130322-00227

Naderhand op de terugweg via de Jumeirah Beach Road gereden en een heerlijk happie gegeten bij het Libanese restaurant Arz Lebanon. De Jumeirah Beach Road loopt paralel aan de zee / het strand, dus het is een straat waar je nogal wat “aparte” auto’s ziet en deze wilden we jullie niet onthouden

IMG-20130322-00233

Op zaterdagavond weer eens een keertje van een heerlijke barbecue genoten, dit keer bij Eric en Christine. Eric en Christine wonen in een gebied genaamd: Leyan. 

image

Leyan (A) (rood kruisje wonen wij) ligt wat verder de woestijn in maar biedt dan ook meer woonruimte (villa + tuin) tegen betere prijzen. Wederom een prima avond en voor herhaling vatbaar.

Dubai-20130323-00236

In Dubai werd vorige week de grootste zonne-energie centrale van het land geopend. Waar wij ons al bijna een jaar afvroegen waarom je dat hier nergens ziet, lijkt het besef hier toch ook langzaam door te dringen dat men hier natuurlijk optimaal gebruik kan maken van de kracht van de zon!


image

Ook stond men hier (net zoals op vele plekken in de wereld heel even stil bij Earth Hour. 1 uur lang alles uit (maar ik geloof niet dat er veel gevolg aan werd gegeven), de airco moet hier inmiddels al weer aan want anders lopen de temperaturen alweer richting de 30 graden binnen Glimlach

Dubai-20130322-00234

Vandaag de kaarten opgehaald voor de grote World Cup Race dag van aankomende zaterdag. Verwachting is dat er zo’n 60.000 mensen op af zullen komen. Men was in ieder geval druk in de weer om er alles pico bello uit te laten zien.

Dubai-20130327-00238Dubai-20130327-00240

Na afloop als een speer naar huis voor de cruciale wedstrijd van mijn favoriete cluppie tegen Heerenveen (heb er lang mee gewacht) maar als deze ook weer 3 punten oplevert ga ik er ECHT in geloven…

image

Voor wie nog een keertje hier naartoe wil komen, hou vooral de site van Transavia in de gaten. Op dit moment loopt er weer een actie waar echt voor hele goede prijzen gevlogen kan worden op Dubai. Check;


image

Willen wij aan het einde alvast Roland feliciteren met zijn verjaardag morgen en overmorgen niet te vergeten Milou (en natuurlijk ook nog met de aankoop van jullie huis!)

Wellicht volgende week nog een blogje voor dat we jullie weer gaan zien maar ik denk het niet (ben er ook wel klaar mee GlimlachGlimlach)

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten