vrijdag 20 juli 2012

20 Juli 2012 – Ramadan

Vandaag is hier officieel de Ramadan begonnen en dat betekent ook voor ons dat we daar mee te maken hebben/krijgen.

Voor wat meer info omtrent Ramadan, check: http://dutchindubai.blogspot.com/p/ramadan-2012.html

Dubai is van oorsprong een Moslimland en dat betekent dat de komende maand (begin: 20 juli, einde 18 augustus) in t teken zal staan van het “vieren” van Ramadan.

P1040137

Wij zijn inmiddels “gesetteld” in ons nieuwe appartementje, voorzien van draadloos Internet en weten onze weg hier steeds beter te vinden. Afgelopen woensdag ben ik in de ochtend nog in t hotel gebleven voor een derde interview (dit keer met mensen uit Abu Dhabi) en daarna (tegen de middag) bepakt en bezakt (kleine 40 kilo aan koffers en tassen) verhuisd naar The Greens. Slapen doen we momenteel op een soort van verhoogd luchtbed (zie facebook Cindy). Woensdagavond zijn we met Wail en Anna bij een Libanese bakkerij (Ja Ferry…..daar kan jij nog een puntje aan zuigen…) eerst wat verwarmde broodjes gaan halen en vervolgens naar t strand gereden om t daar op te eten, al zittend aan het water, heerrrrrlijk!!!, helaas geen foto’s van kunnen maken – was iets te donker..)

Gistermiddag mijn vierde!! telefonische interview gehad (dit keer weer met New York) en ook dit gesprek verliep (althans voor mij) prima. Nu dus afwachten (as maandag of dinsdag hoor ik meer) of ik verder ben.

Vandaag begonnen met een uurtje sporten in de “gym”. (die in het midden tusssen de Nakheel gebouwen staat) en van waaruit je zicht hebt op t zwembad (loopt toch een stukkie lekkerder).

P1040133

en daarna de wekelijkse boodschappen, dit keer voor t eerst samen met Cin naar Spinneys. Zoals al in 1 van de eerdere blogs vermeld kun je hier dus ook varkensvlees krijgen.

P1040141

Ook hier verbaas je jezelf weer over het aantal arbeidskrachten wat hier rondloopt. Wanneer je bij de kassa afrekent krijg je er iemand “bij” die alle boodschappen voor je inpakt, sorteert op wat bij elkaar hoort en dit vervolgens in 38 plastic zakken stopt (milieu…- begrip moet nog komen..)

P1040143

Nu net terug van 2 uurtjes zwembad en vanavond maar eens een keer op stap denk ik zo..

Iedereen een goed weekend toegewenst! vanuit t heerlijke Dubai

Jan & Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten