woensdag 18 juli 2012

Anderhalve maand in Dubai!

Even een korte update. De afgelopen dagen weer wat voortgang kunnen boeken op verschillende vlakken. sinds gisteren hebben “we” de beschikking over een Emirates NBD bankpas en rekening waardoor we niet meer afhankelijk zijn van onze Rabo-vrienden en t wel of niet op kunnen nemen (+bijkomende kosten..) van geld. Ook ben ik zelf weer een ronde verder na opnieuw een telefonisch interview vanuit New York met de Global IT Manager van het bedrijf waar ik heb gesolliciteerd (naam kan en mag ik nog niet noemen).
Afgelopen zondag zijn we met de familie Cornelissen (Theo, Hermi en dochter Mara die hier 3 weken is) heerlijk wezen eten bij een erg modern ingericht tentje genaamd “Hot and Spicy” en men doet de naam eer aan. Ondanks een “Not Spicy” bestelling moest er regelmatig gebruik gemaakt worden van suikerwater en andere middelen om t brandende gevoel te verwijderen. Leuke van zo’n tentje is dat er 7 mensen (personeel) rondlopen, dat er ongeveer 5 tafels staan en dat men het dan toch nog voor elkaar krijgt om zo’n beetje alles fout te doen wat je maar fout kan doen. Voorgerechten, hoofdgerechten, drank en kleine voorafjes (brood met knoflook..) worden op hetzelfde moment geserveerd. “Het is druk in de keuken”, is dan de reden Glimlach
P1040110
Verders werden we verrast met een schaaltje ijs van een nogal luidruchtig aanwezige Pakistaanse familie die de verjaardag van hun dochter (of was t nou een zoon..) vierde. Als afsluiter ook nog 2 schaaltjes ijs “van t huis”, men stelt Westers bezoek zeer op prijs en op deze manier is de kans op een herhalingsbezoekje natuurlijk vrij groot.
Vandaag  moeten we het appartement/hotel verlaten en gaan we in ons appartement in ‘The Greens”. Eergisteren is “Du”op bezoek geweest waardoor we nu voorzien zijn van TV-Internet en Telefoon. De “Du”-monteur was een Indiër die t vanaf het begin over “Kluivert” had maar ook over een “Bril” die hij altijd ophad tijdens t voetballen. Glimlach (waarschijnlijk werd Davids bedoeld). Na wat uitleg over t Nederlandse voetbal en echte fans is Dubai nu een Indische Feyenoord supporter rijker!
P1040120
Eergister ook maar begonnen met het schoonmaken van het appartement. Inmiddels zijn de wc/badkamer en de slaapkamer gedaan en voorzien van een lekker geurtje.
P1040111
P1040118
Gisteren heeft CIn in de middag vrijgenomen, hebben we al wat  spullen overgehuisd en zijn we naar IKEA gereden om inkopen te doen. Omdat de container en dus de spullen er nog steeds niet zijn, hebben we “tijdelijk” toch wat zaken nodig (bestek / luchtbed / pannen).
P1040123
Inmiddels is men op veel plekken al begonnen met de voorbereidingen voor “Ramadan”. Zo ook, in Dubai Festival City waar IKEA is gehuisvest.

Lokatie Dubai Festival City.

Inmiddels zie je door heel Dubai overal tenten die worden opgebouwd bij de Moskees en die vanaf aankomende vrijdag of zaterdag (de officiële dag dat Ramadan begint staat nog steeds niet definitief vast en heeft te maken met de stand van de maan) zullen worden voorzien van eten en drinken voor de “minder bedeelden”. Iedereen kan dus gedurende deze maand gebruik maken van deze “diensten”. Het eten en drinken schijnt enorm goed te zijn.
Tot zo ver de blogjes vanuit Time Opal, vanaf vandaag zullen ze komen uit Appartement Nakheel 01-B G-07.

We wensen iedereen een TOPvakantie toe!!!

Groetjes Jan & Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten