dinsdag 24 juli 2012

7 weken in Dubai!

en alles begint echt vorm te krijgen hier. Gisteren zijn onze spullen na 7! weken eindelijk afgeleverd en na betaling van opnieuw wat onvoorziene extra kosten (men verzint iedere keer wel iets waardoor je wat bijbetaalt – dit keer een nieuw ingestelde lokale controle bij de douane) hebben we nu de beschikking over onze eigen spullekes.

P1040153

P1040160

Gisteravond ook nog even telefonisch contact gehad met het thuisfront, eerst met Ed via Skype (we zagen een mooi rood verbrand huidje) aangezien het in Nederland blijkbaar ook eindelijk mooi weer is en vervolgens met zus Daniëlle via de telefoon om neefje Rens te feliciteren met zijn 6e verjaardag maar we belden blijkbaar niet op t juiste moment omdat ie net “verstoppertje” aan t spelen was. Vanavond nog maar een keer via Skype (bij “ons thuis”) proberen. Ook Toon en Ellie zien en spreken we op deze manier zo’n 2x in de week en dat levert zo nu en dan mooie plaatjes op Glimlach

P1040144

Vanochtend goed bericht gehad vanuit Londen, heb inmiddels 4 rondes overleefd en mag me nu fysiek gaan melden in Abu Dhabi voor (als t goed is..) de laatste loodjes/ronde om te zien of ik in het Team daar ga passen. Zou top zijn als ik daar aan de slag mag!.

Verder is het hier volle bak Ramadan en dat betekent dat overdag zelfs de winkelcentra “uitgestorven” zijn. Afgelopen zaterdag zijn we opnieuw naar de IKEA geweest en op de terugweg zijn we even bij de WAFI Mall geweest. Dit is een winkelcentrum wat een geheel “Egyptische” uitstraling heeft en daar waar je normaliter over de koppen kan lopen waren er nu nog geen 25 mensen binnen.

 

P1040152P1040150P1040146

Dat niet iedereen t op kan brengen om overdag niet te eten en drinken blijkt uit onderstaande filmpje. Deze auto parkeerde afgelopen week precies voor ons appartement en de inzittende zat heel “stiekem” toch het een en ander te nuttigen en tsja… dat moet dan even vastgelegd worden.

Aankomende vrijdag zal opnieuw de reis naar Oman gemaakt moeten worden aangezien mijn visum nog steeds niet is geregeld. Dit keer samen met Cin de reis maar eens combineren met een bezoekje aan Hatta. Schijnt wel aardig te zijn…

http://en.wikipedia.org/wiki/Hatta,_United_Arab_Emirates

http://www.definitelydubai.com/im-visiting/things-see/heritage-museums/hatta-heritage-village

Aankomende week komen er “Alphenaren” deze kant op voor een 3-daagse stopover op weg naar de Malediven.

Tot volgende week!!

Jan & Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten