vrijdag 13 juli 2012

5,5 week in Dubai!


Afgelopen zaterdag zijn we de gehele dag op pad geweest met Wail en Anna. ‘s ochtends koffie in The Greens, vervolgens naar Chili’s Dubai op een prachtlokatie tegenover het Jumeirah Beach Park waar t eten voortreffelijk was. Daarna (bij daglicht) over de al eerder genoemde enorme automarkt gereden en uiteindelijk ook nog de Dubai Outlet Mall bezocht.


Dubai Outlet Mall is een winkelcentrum in Dubai. Het is een onderdeel van de Dubai Outlet City. Dubai Outlet Mall is geopend in 2007. Het heeft 240 winkels en restaurants en heeft twee verdiepingen. Dubai Outlet Mall was bedoeld voor topmerken van kleding en parfum en is gelegen ver uit de stad in het zgn Dubailand. Naast de Dubai Outlet Mall vind je de ingang van wat bedoeld was als een nieuw Disneyworld tot het geld plotseling opraakte waardoor er dus alleen een ingang staat.
De hele week door ben ik ‘s middags opgehaald door Wail om ergens koffie te drinken, Dubai te verkennen en neemt hij de tijd om mij uit te leggen hoe dit land in elkaar steekt. Zo ben ik inmiddels op de Palm eilanden geweest, heb ik t beste hotel van Dubai gezien,


waar Wail getrouwd is met een collega van Cin (Anna) en ben ik oa bij Spinny’s geweest (supermarkt waar men wel varkensvlees verkoopt!)

Afgelopen week was qua weer nogal bijzonder, met name eergisteren was t om 3 uur ‘s middags zo goed als donker en was de luchtvochtigheid extreem hoog. Er vielen zelfs een paar druppels regen en dat schijnt hier in de zomer echt uniek te zijn. Gelukkig hebben we dan Cin die t bewijs levert.

goed kijken! maar er zitten echt 12 druppels op t raam 
Glimlach
Parkeren kun je hier door of gewoon met contact geld te betalen of via je telefoon. Je stuurt een SMS naar een bepaald nummer en geeft je kenteken op en de tijd die je wilt parkeren. 10 minuten voordat de tijd is verstreken krijg je een SMS terug met een waarschuwing dat de tijd bijna op is. (mooi systeem!)


Inmiddels hebben we een bankrekening kunnen openen (zie ook “Link”) bij de nationale bank hier (Emirates..), gratis pas en gratis creditcard (zonder jaarlijkse kosten). Nu kunnen we dus serieus voor een auto gaan kijken en kiezen om ofwel een lening te nemen of deze “cash” te betalen.
Ook hebben we vandaag (eindelijk!!!) de sleutels van ons nieuwe appartement gekregen. Er moest nog wat onderhoud gedaan worden en dat zou eigenlijk vorige week al gebeuren maar zoals al eerder vermeld nemen ze t hier niet zo nauw met toezeggingen en gemaakte afspraken.
Vandaag meteen een ander slot laten plaatsen (uiteraard niet door mij gedaan maar door vriend Wail), zodat we niet voor onverwachte situaties komen te staan. Was een buitengewoon aparte ervaring om een slotje met onderstaande auto op te halen.
Alsof je in een laagvliegend vliegtuig zit, beetje jammer dat er geen airco in zit.
Meteen maar even wat extra foto’s genomen van “The Greens”


Nu kunnen we Internet- TV en Telefoon gaan regelen. Je hebt hier de “Keuze” tussen 2 providers (beiden van de overheid), Etisalat of Du. Beide providers bieden zgn Packages aan die starten bij 279 AED (8 MB download en 512 Up) + een basispakket voor de TV met daarin 195 zenders met oa. BVN (Studio Sport …herhaling op zondagavond), verder oa. FOX Movies, BBC, CNN en ARD. Ook On Demand TV zit in t basispakket inbegrepen (zelf filmpie kiezen) Voor 34 AED extra de mogelijkheid om Premier League voetbal te kunnen zien. Alle andere “extra” pakketten beginnen hier bij +195 (betekent dat je meer dan 100 Euries per maand gaat betalen - kan nooit de bedoeling zijn natuurlijk)

Overigens kun je hier in iedere koffie- of eettent bij de balie een nummertje ophalen en vervolgens GRATIS van Wireless Internet gebruikmaken.

Tenslotte nog goed nieuws over het vinden van een baan. Heb vandaag een telefonisch interview gehad met een HR dame uit New York en ik ben weer een ronde verder.
Morgen weer een interview …. lets see!

Hier is t alweer weekend! groeten vanuit een snikheet Dubai
Jan & Cindy

2 opmerkingen:

 1. Chris & Marloes15 juli 2012 om 23:44

  Heej Jan en Cindy,
  Even gegoogled en jawel hoor, jullie blog gevonden. Leuk om te lezen hoe jullie het daar maken. Veel plezier verder!
  Groetjes Chris & Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, t gaat prima hier, alles wat geregeld moet worden duurt alleen wat langer dan je gewend bent. Hoe is t daar? Hoe is t met Nicky en Jelle? Ik zal jullie voortaan ook van de updates op de hoogte brengen via Facebook!

  Groeten vanuit een koele koffietent...(buiten is t niet te houden)
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen