dinsdag 14 augustus 2012

Eid-Al-Fitr (Einde Ramadan)


Maar eerst veel leuker nieuws!
beschuit-met-muisjes1
Via deze weg willen wij Joseph en Annet feliciteren met de geboorte van hun dochter met de prachtige naam Benthe !! Heb Joseph inmiddels kunnen spreken en heb vernomen dat zowel Annet als de kleine inmiddels aansterken dus dat is GEWELDIG nieuws. Vanuit Dubai al t mogelijke geluk en gezondheid toegewenst.

Eid-Al-Fitr (einde Ramadan) en dat betekent……. FEEST!!!! (Suikerfeest genaamd) maar belangrijker nog, vrije dagen. Zoals al eerder aangegeven is het begin en het einde van de Ramadan afhankelijk van de stand van de maan. Pas op het allerlaatste moment wordt dan ook bekend gemaakt wanneer Eid-Al-Fitr gaat vallen en laat dat nu dit jaar precies op zondag en maandag zijn (het is hier voor de duidelijkheid weekend op vrijdag en zaterdag) dus dat betekent 2 extra vrije dagen en daar maken wij gaarne gebruik van. Op naar een ander emiraat, op naar Fujairah, samen met Wail en Anna.


Dit gaat ons hotel worden. http://www.sandybm.com/
Grotere kaart weergeven

Dat wordt weer een paar dagen flink afzien. Een uitgebreide fotoreportage volgt uiteraard snel…

Helaas hebben we NOG steeds geen auto. Afgelopen zondag zijn we wel naar de Suzuki dealer geweest en hebben we “in principe” een auto gekocht. MAAR…. om de auto ook echt mee te kunnen nemen heeft Cin nog steeds een “Dubai-Rijbewijs” nodig, een “Dubai-Rijbewijs” vereist echter o.a. een “Non-Objection Letter” (brief waarin iemand “die je niet kent” geen bezwaar maakt tegen t verkrijgen van een rijbewijs door Cin. In ons geval moet dat gedaan worden door DWC (Dubai World Central – gebied waar Cin werkzaam is) en moet dit ondertekend worden door zowel de General Manager als de HR Manager van Hellmann Logistics. Aangezien we nog steeds niet in t bezit zijn van beide handtekeningen, hebben we geen rijbewijs en dus geen mogelijkheid om de auto mee te mogen nemen. Overigens moet er tijdens de officiële koop van de auto ook nog iemand van de bank “fysiek” aanwezig zijn om goedkeuring te verlenen. Gelukkig hebben we de auto wel al “onofficiëel” gekocht waardoor we de gunstige voorwaarden die van kracht zijn tijdens Ramadan mogen benutten.

GEDULD IS EEN HELE SCHONE ZAAK in Dubai GlimlachGlimlachGlimlach

Zelf ben ik na meer dan een week wachten ook weer wat verder…. Vandaag contact gehad met New York en Abu Dhabi (tegelijkertijd) om het contract te bespreken en daar gaan we wel uitkomen. Ik hoop dat ik rond 1 september echt kan beginnen maar iets zeker weten doe je hier nooit.

Inmiddels hebben we ook onze eigen “Arabische Rinus en Dirk” gevonden, voor diegenen die niet weten wie Rinus en Dirk zijn (dat waren onze Nederlandse katten). Cin (hoe kan t ook anders) is een paar dagen geleden begonnen met t voeren van 2 nogal magere katjes en inmiddels wachten ze trouw rond 18.30 op t “Kattenvrouwtje van The Greens”.

P1040261P1040259

Als iemand nog originele Arabische kattennamen weet, dan horen wij dat graag! (zet maar in de Reacties) onder de blog.

Tenslotte wensen wij iedereen alvast een heerlijk weekend toe (heb vernomen dat t rond de 30 graden gaat worden in Nederland) en tot volgende week
Groetjes Jan & Cindy

4 opmerkingen:

 1. 2 kattenamen: Abu en Dabu hihihi
  blijf schrijven, vind het nog steeds super om te lezen !!XXX Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag,mooie fotos,geschikte titel voor cindy het katte vrouwtje van de Green.
  Fijne vacantie in dat prachtige hotel .

  Groetjes uit Alphen.
  Ab en Marietje.

  P.s. wij stemmen op abu en dabu

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vinden de poesjes heel leuk! xx Lieke en Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de felicitaties en de gelukwensen! Het was fijn om je gistermiddag gesproken te hebben! Veel succes met de afronding van je sollicitatie en ook jij heel veel geluk toegewenst!!
  Vergeet niet Cindy de groeten te doen van ons! Wij zijn supertrots op jullie!!!

  Veel liefs vanuit het Radboud Ziekenhuis,
  Joseph, Annet & Benthe

  BeantwoordenVerwijderen