zondag 12 augustus 2012

Nog 1 week….

en dan is de Ramadan hier eindelijk voorbij en daar zullen heel veel mensen blij om zijn. Met deze temperaturen niet kunnen/mogen eten of drinken is wat ons betreft een wel heel zware opgave. Ook voor toeristen die hier naartoe zijn gekomen (niet wetende dat t Ramadan is) zal de vakantie toch wat anders zijn dan aanvankelijk gedacht en verwacht. De Ramadan eindigt met een groot feest (Eid genaamd) en het grote voordeel daarvan is dat iedereen verplicht een aantal dagen vrij is. Waarschijnlijk gaan we dan ook volgende week een paar dagen richting Fujairah…. Hebben al een beetje wat hotels bekeken en dat ziet er alleraardigst uit (wordt vervolgd)
Afgelopen vrijdag zijn we voor t eerst naar de Dragon Mart geweest, dit is een enorm grote overdekte hal die men speciaal heeft laten bouwen voor de Chinezen (grootste Chinese winkelcentrum buiten China, hoe kan t ook anders). Wanneer je van “goedkoop” shoppen houdt een ware belevenis, wanneer je hier niet van houdt 1,2 km!!! pure ellende. Wij gingen ernaartoe om een paar stoelen te scoren voor aan de “bar” in ons appartement maar konden helaas geen geschikte stoelen vinden.
P1040226
Voor meer info: http://www.dragonmart.ae/
Gistermorgen hebben we de Jumeirah Moskee bezocht. Deze moskee is de enige moskee in Dubai die voor iedereen toegankelijk is. 3 dagen per week is de moskee openbaar toegankelijk van 10.00-11.00 en krijgt men een uur lang uitleg over de Islam (de 5 zuilen van de Islam) en de kans om vragen te stellen (10 Dirham pp). Wij kregen uitleg van een Engelse en een Belgische dame, beiden als Christen geboren maar inmiddels tot Moslim bekeerd en de handelingen/gebaren werden uitgebeeld door een jonge moslimjongen.
P1040255P1040238
P1100079P1100064
P1100092P1100080
Al met al een erg interessante en leerzame ervaring.
http://www.cityzapper.nl/Dubai/Bezienswaardigheden/jumeirah%20moskee/
Vorige week vertelden we al dat Cindy haar rijbewijs op ging halen. Nadat ze 45 minuten in de rij had gestaan en eindelijk aan de beurt was bleek dat ze een Emirates ID nodig had om haar rijbewijs om te kunnen laten zetten naar een “Dubai rijbewijs”. Het verkrijgen van een Emirates ID is echter niet gemakkelijk. Dit is een procedure die soms wel maanden kan duren. Gelukkig was Cin hier al wat langer mee bezig en konden we dit ID gistermorgen in de wijk Karama op t postkantoor aldaar op komen halen. Voordeel hier was dan weer dat je als vrouw overal voorrang krijgt en dus niet hoeft aan te sluiten in een rij van 180 personen…… Dit is m dan, een Emirates ID, geldig tot 11-08-2015.
P1040257
Helaas is er sinds kort NOG een extra regel van toepassing om een rijbewijs te verkrijgen en dat is dat iemand anders toestemming moet geven zodat Cindy (een zelf gekochte auto!!) mag gaan rijden. In dit geval betekent dit dat we nu wachten op toestemming van het DWC (Dubai World Central – gebied waar Cindy werkzaam is) en pas dan kan t rijbewijs omgezet worden en dan…………. kunnen we een auto gaan kopen (je verzint t niet)
http://dutchindubai.blogspot.com/p/hoe-koop-je-een-auto-in-dubai-en-wat.html
Afgelopen dinsdag ook nog via sportlemon.tv Feyenoord tegen Kiev gekeken maar helaas, ondanks de vele kansen toch naar de Europa League waar nu het Tsjechische Sparta Praag wacht.
P1040223
Vandaag zijn WE in ieder geval de competitie goed gestart met een 0-1 uitoverwinning op Utreg (daar waar t vorig jaar gelijk werd) dus dat geeft de Feyenoord burger moed Feestende emoticon. Volgende week komt Don Marco naar De Kuip en die mag na de 0-2 thuisnederlaag van vandaag tegen NEC al op gaan passen.

Groeten vanuit t nog altijd bloedverziekend hete Dubai (>50 graden)
Jan & Cindy

5 opmerkingen:

 1. Fantastisch om te lezen! Geniet van het mooie weer daar ;)

  Gr Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, dat zijn de reacties waar we t voor doen, thanks man. Hoe gaat ie verders..

   Verwijderen
  2. Hey Jan en Cindy, super leuk om te lezen hoe het jullie vergaat. Ik ben een trouwe fan/stalker van jullie verhalen. Hartelijke groetjes van Hennie

   Verwijderen
 2. Leuk, leuk! we gaan proberen om dit zo lang mogelijk vol te houden tenzij de tijd t niet meer toelaat. Vooralsnog gaan we zeker hiermee door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jan en Cin,

  toch nog wel een goede procedure tussen de regels door gelezen: vrouwen hoeven niet mee te doen aan wachtrijen. Dat mogen ze in hier NL ook wel doen!

  x Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen