donderdag 30 augustus 2012

Daar is tie dan…

Het rijbewijs is inmiddels omgewisseld voor een UAE rijbewijs. Na anderhalve week wachten op de Non Objection Letter bleek deze ineens (er zat iemand anders achter de balie) niet meer nodig te zijn….
P1040345
Maar daar was ons niet alle moeite om te doen, het ging om de auto… en ook die hebben we inmiddels op kunnen halen. Daar is tie dan…. een hagelnieuwe Suzuki Vitara 2.4 (4-wheel drive), dat wordt woestijncrossen geblazen Glimlach.
P1040348P1040356P1040354P1040357
13 kilometerkes op de teller en Achmed, onze Egyptische Suzuki verkoper.

Afgelopen zaterdag maar weer eens naar Oman gereden om voor de derde en tevens laatste keer (als ik deze maand geen permanent visum krijg heb ik een uitdaging) mijn “Tourist Visa” met 30 dagen te verlengen. Dit keer gecombineerd met een bezoekje aan t al eerder vernoemde Heritage Village in Hatta.
http://www.definitelydubai.com/im-visiting/things-see/heritage-museums/hatta-heritage-village
Entree was gratis dus dat gaf al een vermoeden dat……  het niet zo gek veel voorstelde. (als je in de buurt bent ff snel doen, anders zeker niet de lange rit waard). Uiteraard wel wat plaatjes geschoten….
P1100132P1040327P1100116P1100115
Heritage Village geeft een indruk van t leven zoals t vroeger was, hoe men leefde en woonde en wat informatie over andere forten zoals die er 2000 jaar geleden uitzagen. We waren de enige bezoekers dus dat zegt ook wel wat.

Afgelopen weekend zijn hier alle noodverordeningen uitvoerig getest. Afgelopen zaterdag een brandoefening en zondag stond er opeens een mannetje aan de deur die binnen t brandalarm ging testen. Alles in orde dus da’s mooi.

Ik hoop nog steeds aanstaande zondag (2 september) te kunnen starten. Heb inmiddels nog meer bewijzen, certificaten, pasfoto’s met een witte achtergrond en met een rode! achtergrond, de eerste naam van ons mam (nee, niet Marietje..), een kleuren kopie van mijn paspoort, mijn diploma’s vertaald in t Engels en een kopie van mijn “tourist visa”op moeten sturen.
RedWhite
Mooi he, dat rood aan de linkerkant en wit aan de rechter (doet me aan iets denken)

Nou maar hopen dat alles goed gaat en dat ik zondag kan starten (alhoewel een paar dagen extra hier ook nooit verkeerd zijn).
Update: inmiddels heb ik een mailtje ontvangen waarin wordt aangegeven dat t nog 7-10 dagen gaat duren voordat er een Employment Visa zal zijn…. (wordt opnieuw vervolgd)

Dan maar verder trainen voor een hele mooie nieuwe uitdaging in November. Op 23 november ga ik mijn eerste triathlon proberen te doen:  Dubai Triathlon 2012.
1.5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen…. (GAAF!!)

Bij deze willen we nog even maatje Johan feliciteren, als Skype ons niet voorliegt is deze jonge God vandaag 38 jaar oud geworden en dus feliciteren wij bij deze de gezelligste tent-tafels-lampen-bar-en alles wat je maar op kunt noemen – verhuurder van Nederland.

Interesse?, Johan is te vinden via: www.hovd.nl

Groeten vanuit het heerlijke Dubai
Jan & Cindy

3 opmerkingen:

 1. Mooie auto, mooie bruine "kop" Jantje.
  Veel succes met de start van je nieuwe baan,groetjes en een dikke knuffel voor JULLIE !!
  Ik vind het nog steeds super leuk om jullie belevenissen te volgen..dus vooral DOORGAAN XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed te lezen dat je rood en wit steeds meer gaat waarderen. Als je alles een tijdje van een afstand bekijkt ga je het toch steeds beter zien! Nog een paar weken en je bent zelfs fan van Van Bommel!

  Groeten Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. T zal je schoonzoon maar wezen!, is dat die man die nu al op (4?) gele kaarten staat en die dus na de winterstop zo'n beetje om de wedstrijd afwezig zal zijn, die? :)

   Verwijderen