woensdag 22 augustus 2012

Fujairah

Naast de “gewone” 2 vrije dagen hadden we deze week 2 extra dagen omdat de Ramadan ten einde liep. Afgelopen vrijdag was er dan ook een zgn. Eid-al-Fitr markt(je) georganiseerd vlakbij ons appartement. In alle gebouwen in The Greens waren onderstaande flyers uitgedeeld.
P1040269
In werkelijkheid stelde het allemaal niet zo gek veel voor maar het was wel even geinig om te zien hoe dat hier wordt georganiseerd. Er werden wat spulletjes uit verschillende landen verkocht en voor de kinderen waren er wat toestellen neergezet en kon er meegedaan worden aan een karaoke wedstrijd. Moest Cin natuurlijk weer in bedwang houden en uitleggen dat Anita Meyer hier waarschijnlijk wat minder bekend is.
P1040273
Zondag in de loop van de middag zijn we naar Fujairah gegaan. Een gedeelte van de weg ernaartoe is gloednieuw en dus dachten we er heel snel te kunnen zijn maar dat bleek ik de praktijk toch wat anders. Doordat het Eid was bleken er enorm veel mensen (met name Indiërs) op de been te zijn waardoor we uiteindelijk 3 uur in de auto hebben gezeten. Fujairah is 1 van de 7 emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt in het oosten van het land.
image
Ons hotel lag nog een stukkie verder naar t Noorden (boven Khor-Fakkan), dus direct aan de Golf van Oman (die gelukkig wat koeler is dan die waar Dubai aan is gelegen (Perzische Golf). De lokatie was dus prachtig!
P1040316P1040314P1040313P1040307
Voor de rest vielen de mogelijkheden/faciliteiten een beetje tegen maar we gaan natuurlijk niet klagen he. Heerlijk kunnen dobberen en zowaar ook nog wat prachtige vissen mogen aanschouwen in de buurt van “Snoopy Island”. Zaterdagavond voor het eten naar het nabijgelegen Meridien Hotel gegaan (Toppertje), http://www.lemeridien-alaqah.com/
Onbeperkt eten voor weinig in zo’n hotel is zowaar geen straf Glimlach

Afgelopen week vanuit Nederland ook nog een aantal prachtige foto’s ontvangen van Erwin (waarvoor dank!) en deze willen we graag met jullie delen.
Vandaag ook nog goed nieuws ontvangen over t rijbewijs. De Non-Objection letter is binnen, morgen kan dus t rijbewijs worden omgezet en morgenavond hebben we een afspraak bij de dealer samen met iemand van de bank en dan…… kunnen we eindelijk de Suzuki Vitara meenemen.
Vrijdag staat weer een ritje Oman gepland (voor de derde en tevens laatste keer zal ik daar mijn visum moeten laten verlengen). Aankomende maand hoop ik mijn permantente visum te krijgen….

Groeten vanuit t heerlijke Dubai!!
Jan & Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten