dinsdag 4 september 2012

3 Maanden Dubai

Nog even geduld………….

Inmiddels is men gestart met de procedure voor het verkrijgen van mijn employment visum. Heel verrassend is er blijkbaar opnieuw wat veranderd in de regels. Vanaf nu moet eenieder voor t verkrijgen van een Employment Visa even het land verlaten.

Dat betekent dat er een vlucht voor me wordt geboekt naar een land wat hier het meest in de buurt ligt. Op de luchthaven in Abu Dhabi wordt mijn visum klaargelegd en dan gaan we dus even een korte retourvlucht maken. Wordt wederom vervolgd…

Afgelopen week waren er weer 2 Nederlanders in Dubai. Een oud-collega van Cin (Madelon) en Michel. Samen zijn we een paar keer op pad geweest, zijn we wezen eten of hebben we koffie gedronken.

Koffie drinken doen we 9 van de 10 keer bij Caribou bij ons in de straat. Caribou heeft top koffie en krijgt dan ook prima recensies

http://www.voiladubai.ae/business/WiFi-Spots/Free-Wifi/Caribou-Coffee-The-Greens

Gegeten hebben we bij Nandos, een heerlijk Portugees eettentje wat ook bij ons in de straat zit. Nandos heeft een erg leuke mondiale website

http://www.nandos.com/
image

Ook zijn we naar de al eerder vernoemde Souk Madinat geweest

http://www.jumeirah.com/hotels-and-resorts/destinations/dubai/madinat-jumeirah/Madinat-Souk/

Souk Madinat IIISouk Madinat IISouk Madinatsouk-madinat-jumeirah
en hebben we ook hier goed en lekker gegeten bij the Noodle House.

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295424-d786909-Reviews-Noodle_House-Dubai_Emirate_of_Dubai.html

Daarna op stap geweest naar de Barasti Bar waar we de hele avond buiten hebben gezeten waardoor je compleet doorweekt de taxi inmoet doordat de luchtvochtigheid met name in de avonduren weer extreem hoog is.

Gister werd ik via Facebook door de enige vrouwelijke `De Kromme` die Nederland rijk is op de hoogte gebracht van t feit dat El Diego, ondanks zijn zeer recente ontslag bij de Dubaise voetbalclub Al Wasl toch weer hier aan de slag gaat, check onderstaand artikel.
http://www.nu.nl/sport/2899714/lucratieve-baan-maradona-in-dubai.html

DUBAI - Diego Maradona heeft weer een lucratieve klus te pakken. Het Argentijnse voetbalicoon is aangesteld als sportambassadeur van Dubai.


Volgens media in het rijke golfstaatje krijgt Maradona omgerekend een slordige vier miljoen euro voor dat erebaantje.
De 51-jarige Argentijn werd in juli ontslagen als trainer van Al Wasl, een club uit Dubai.
''We hebben ideeën uitgewisseld over wat de komende tijd moet gebeuren om talenten te ontdekken op de lokale sportvelden'', zei Maradona.
''Dat is de belangrijkste reden voor mij om deze missie te accepteren. Dubai heeft zichzelf op de wereldkaart gezet door het succesvol organiseren van grote sportevenementen. Ik hoop dat dit eigen sporters stimuleert om de strijd aan te gaan met de rest van de wereld.''

Krijg ik wellicht toch nog de kans om (uiteraard beiden voorzien van een sigaar) met de beste voetballer aller tijden (nee, dat waren niet Pele of Cruijff…')op de foto te gaan.

Afgelopen zaterdag hebben we pakken gekocht (tsja… ik zal eraan moeten geloven…) bij de Dubai Outlet Mall. http://www.sacoor.com/store_locator_asia_dubai_en?___store=en
Een zeer geslaagde trip waar we binnen no time 5 pakken en 3 overhemden rijker waren (en dus weer snel terug naar The Greens konden).

Cin maakt momenteel weer enorm lange dagen, nadat  er vorige week een audit werd gehouden voor een nieuwe klant (Roche), moest deze week de maandelijkse balans weer worden opgemaakt en dus zijn werkdagen van 12 uur de normaalste zaak van de wereld. 1 geluk, wanneer ze thuiskomt heeft Jan de Huisman eten gekookt, de was gedaan, gestreken (over mn hart he Jozes) en alle andere benodigde huishoudelijke klusjes. Hopelijk is dit volgende week echter verleden tijd en mag ik eindelijk aan de slag.

Nu maar weer ff lekker sporten en daarna wat verkoeling in t nog steeds heerlijke zwembad

P1040099P1040098

Als laatste willen we alvast Jitte ( 1 jaar) en Gijs (4 jaar) feliciteren en een hele leuke verjaardag toewensen.

Groeten vanuit t mooie Dubai!
Jan en Cindy1 opmerking:

  1. He pakkenman,

    Hier een tip (die dus te laat is)...

    Misschien was het beter geweest om 3 pakken en 15 overhemden te kopen.Heb je af en toe droge oksels en hoef je niet zo vaak te strijken..

    Groeten Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen