zaterdag 29 september 2012

YES!! aan de slag en nog meer goed nieuws!!

Jaja….. na meer dan een maand wachten (en met alle gesprekken/interviews en bezoekjes in totaal 2 maanden!!) heb ik dan eindelijk het verlossende bericht ontvangen dat ik mag beginnen.

AS maandag (1 oktober) word ik om 09.00 in Abu Dhabi verwacht. Het “Employment Visa” is dus rond, nu begint de rest van alle andere procedures (bankaccount, permanent visum = bloedprikken, medische test, ogentest, etc, etc.)

image

4 dagen werken dus en volgende week zondag meteen een week naar New York (prachtig vooruitzicht dus)

Wat we vorige week al vermeld hadden en vanaf dat moment gehoopt is nu werkelijkheid geworden. De eerste bezoekers zijn een feit. Appie en moeders komen deze kant op en wel op 25 oktober. Daar worden wij BLIJ van, 8 dagen lang geen eten koken, wassen, schrobben en verder huishoudelijke werkzaamheden) Glimlach (geintje mam..). Inmiddels hebben we ook al vernomen dat er mogelijkerwijs meer “Dubai-gangers” zullen volgen. (advies, boeken!!, krijg je geen spijt van)

Om al een beetje in “moeders” sferen te geraken hebben we vandaag een tripje gemaakt naar een plekkie waar onze koningin (moeders grote favoriet) afgelopen jaar ook is geweest,  namelijk de werkelijk fenomenaal mooie Sheik Zayed Moskee in Abu Dhabi.

De Sjeik Zayed-moskee  in Abu Dhabi is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee ter wereld. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt. De moskee werd officieel geopend tijdens de maand ramadan in 2007.

We zijn eigenlijk niet zo van de kerken en moskeëen maar deze overtrof onze stoutste verwachtingen… (check voor jezelf)

P1040477P1040425P1040459P1040458P1100225P1040436P1100231

Om binnen te komen wordt er wel verwacht dat je qua kleding rekening houdt met de Islam.

P1040423

en dat de moskee nogal nieuw is zie je aan de aanwezigheid van o.a een roltrap!!

P1040461

Om de bezienswaardigheden in en rondom Dubai wat meer tot de verbeelding te laten spreken hebben we een tabblad toegevoegd op de website waarop we onze eigen ervaringen incl. foto’s aangevuld met wat praktische info laten zien. 

http://dutchindubai.blogspot.com/p/bezienswaardigheden-in-dubai-en-omgeving.html (het begin is er, uiteraard zal dit in de loop der tijd worden aangevuld..)

Afgelopen dinsdag hebben we helaas onze grote vriend (de Blauwe Rus)afgegeven aan Feline Friends. Deze week regelmatig contact gehouden met de dames die m op kwamen halen en meneer maakt t goed.

Woensdagmiddag heb ik Theo opgehaald omdat hij zijn auto in moest leveren en hebben we nog een rondje door t magazijn gemaakt van Rudolph (Hellmann) waar Theo 4 maanden had gewerkt.

Donderdagavond zijn we met Theo en Hermi in Al Barsha gaan eten en vrijdagochtend hebben we genoten van t laatste ontbijtje samen. Dezelfde dag alle koffers naar ons appartement gebracht en een groot aantal spullen gekregen (waarvoor hartelijk dank). ‘s avonds vanuit hier een taxi geregeld en alsnog (1 koffer bleek hier nog te staan..) naar de luchthaven gereden om ook t laatste koffer te overhandigen (en nog maar een keertje afscheid te nemen).

Wij willen Theo en Hermi via deze weg nogmaals bedanken, vinden t erg jammer dat jullie zijn vertrokken en hopen dat jullie snel weer lekker aan de slag kunnen en het naar jullie zin krijgen.

Dit weekend verder besteed aan een dagje “relaxen” aan het strand. Daar waar t zo’n 2 maanden geleden (ja zo lang waren we niet meer geweest) niet zo aangenaam was (water was meer dan 40 graden), was t nu heerlijk.

De watertemperatuur is inmiddels prima en een aangenaam briesje + t hebben van een tweetal strandstoeltjes en parasol maakt een dagje strand eind september een absolute aanrader.

P1040414P1040417P1040418P1040419
 
Deze en aankomende week (volgende week geen blogje vanwege tripje USA) feliciteren we alvast Jeroen (ook nog met de 3-0), Sjors, zwager Robert, Jaap, Patrick, Mickle, Isis (van Max en Burgi), Burgi zelf en alle dieren ... maar met name die 2 vette (we hebben ze van de week via Skype gezien, mijn God wat zijn ze dik geworden) van Ed (beetje van ons nog).

Verder willen we Peter (uit t Peterstraatje) bedanken voor t sturen van allerlei “Alphen-updates” waardoor we prima op de hoogte blijven van t reilen en zeilen in Alphen en zowel Peter, Martijn als Jolanda voor t doorgeven van de verjaardagen.

Ik ben ze echt kwijt dus bij deze nogmaals t verzoek om ze even door te geven.

Als laatste nog een “Holland got Talent” filmpje waarin t mooiste lied van Nederland wordt vertolkt door Cas (van Martijn en Markell), prachtig!!

https://www.facebook.com/photo.php?v=362627267152627

De groeten vanuit t heerlijke Dubai (en Abu Dhabi)

Jan en Cin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten